Nyugatra is ellátogat a Bakeru

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 14.
  • Hír
Link másolása
Tavaly Japánban Otogi Katsugeki Mameda no Bakeru: Oracle Saitarou no Sainan címmel jelent meg a könnyed kaland-platformer Nintendo Switchre, a hozzánk érkező verzió viszont egyszerűen csak Bakeru névvel jön, és már demó is van hozzá.

A Ganbare Goemon franchise Japánban látta meg a napvilágot, és bár az USA-ban és Európában kevésbé volt sikeres, hazájában a NES-es korszaktól indulva 29 megjelent címet foglal magába, és igen népszerű volt. Aztán sajnos a Konami döntését követően a széria átvándorolt a Pachinkók világába, tetemes űrt hagyva a rajongók szívében. A szeptember elején hozzánk érkező platformerben Bakeru bőrébe bújva kell Japán 47 prefektúráján átívelve taiko dobverőkkel móresre tanítani a gonosz fesztiválkatonákat, ami mellett a teáskanna léghajót átalakítva óriás robotharcok is várnak a főhősre.

A Bakeru lényegében a Ganbare Goemon játékok szellemi örököse, a fejlesztésért pedig a Good-Feel stúdió felelt, akik olyan játékokat készítettek mint a Yoshi’s Woolly World, a Yoshi’s Crafted World és a Kirby’s Epic Yarn. A stúdió alapítója ráadásul az ex Konami alkalmazott Etsunobu Ebisu, akinek neve a Castlevania franchise-hoz is köthető, de ő rendezte annak idején a legtöbb klasszikusnak számító Goemon-játékot is.

Európában a játék várható megjelenése szeptember 3 lesz Nintendo Switchre és PC-re, előbbin pedig a játszható verzió demó formájában már letölthető a Nintendo eShopból.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...