Goichi Suda szerint a játékfejlesztők túl komolyan veszik a Metacriticet

Link másolása
A Lollipop Chainsaw atyja, Goicihi Suda alias Suda51 szerint a játékfejlesztőknek nem kellene annyira komolyan vennie a Metacritic értékeléseket. Állítása szerint ez a hozzáállás kontraproduktív.

Múlthéten megjelent végre a Lollipop Chainsaw újrakiadása, a RePOP. Most pedig a játék atyja, Goichi Suda alias Suda51 a Metacriticről fogalmazta meg véleményét a GamesIndustry.biz webmagazinnal folytatott interjúja során. Az elborultan szórakoztató hack-n-slash játékairól ismert úriember szerint a játékfejlesztők túlságosan komolyan veszik a Metacritic értékeléseket. Ez szerinte kontraproduktívan hat a munkájukra, mivel kényszeresen meg akarnak felelni az elvárásoknak, ahelyett, hogy mernének kísérletezni.

"Mindenki túl nagy jelentőséget tulajdonít a Metacritic pontszámoknak. Ez már odáig fajult, hogy van egy kialakult séma: ha magas pontszámot akarsz elérni, ilyen játékot kell csinálnod. Ha olyan játékot csináltál, ami nem illik bele ebbe a sémába, ami nem tűnik eladhatónak, akkor kevesebb pontot kapsz." közölte Suda51. Továbbá a tripla-A stúdiókat hibáztatta leginkább emiatt, szerinte ezek túlságosan rettegnek a negatív fogadtatástól, ezért foglalkoznak annyira a magas pontszámokkal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...