Yoostar 2: In the Movies teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. március 17.
  • kinect, teszt, xbox360, yoostar 2
Link másolása
Hírnév, luxus, csillogás. Hollywood a filmipar irányítószáma, a város több mint száz éve ad otthont Amerika legnagyobb produkcióinak. Steven Spielberg, George Lucas, James Cameron, Tim Burton, Michael Bay, Quentin Tarantino és Martin Scorsese otthona ez, s a Yoostar 2-vel immáron a tiéd is.

Légy sztár! Emelkedj a filmtörténelem nagyjai közé, forgasd újra az elmúlt évek Oscar-díjas alkotásait, moss le a színről mindenkit. Kamera indul, most megcsillogtathatod színészi képességeidet. A Yoostar 2: In the Movies téged tesz meg Hollywood első számú csillagává, egy Kinect vagy egy Playstation Eye kamera szükségeltetik csak, s főszereplő válik belőled.



A játékban híres filmszerepeket játszhatunk újra, klasszikus trükköt alkalmazva. A program törli a képből az eredeti színészt, és a játékost rakja a helyére, mintha blue box előtt állnánk, csak stúdió nem kell hozzá, a siker ettől a pillanattól kezdve pedig már csak rajtunk múlik. A felvétel előtt megnézhetjük a jelenet eredeti változatát, még segítséget is kapunk, hogy mikor hova álljunk, és feliratozzák a szöveget is, ha kedvünk tartja, akkor eljátszhatjuk Leónidasz király szerepét pucéran, de kellékeket és kosztümöt is használhatunk, kreativitásunknak nem szab határt semmi.



Összesen 80 híres jelenetbe kontárkodhatunk bele, a filmeket pedig három nagy kategóriára lehet osztani, van klasszikus és modern mozifilm, illetve tévésorozat is. A régmúlt időket idézi a Casablanca, a Frankenstein, az Óz, a csodák csodája és a Kutyamenhely New Yorkban, míg a hetvenes évekből származik a Fényes nyergek, A keresztapa, a Grease, A nagy szívás, a Rocky és a Jégtörők. A nyolcvanas éveket a Blues Brothers nyitja, majd ezt követi a Beverly Hills-i zsaru, az Amerikába jöttem, a Meglógtam a Ferrarival, A herceg menyasszonya, A karate kölyök és a Terminátor, a következő évtizedből pedig olyan legendás címeket kapunk, mint az Amerikai pite, az Apollo 13, a Múmia, a Bölcsek kövére, a Forrest Gump és az Ovizsaru. Persze mit érne egy filmes játék, ha napjaink mozija kimaradna belőle, a 300, a Derült égből Polly, az Angyalok és Démonok, a Bébi mama, az Olasz meló, a Másnaposok, a Ha/ver, az Apádra ütök, a Vejedre ütök, A hónap dolgozója, a Trópusi vihar, a Rocky Balboa, a Haláli hullák hajnala, a Zoolander, a Spiderwick-krónikák, az új Star Trek, az új Superman , és a Norbit filmeket azt hiszem, hogy senkinek sem kell bemutatni, csak úgy, mint a CSI: Miamit, vagy a Reklámőrülteket.



Kövér tehát a lista, ugorjunk is neki a lehetőségeknek. A Quick Play játékmódban nincs más dolgunk, mint rábökni egy nekünk szimpatikus filmre, utána pedig csak a jelenet és a karakter kiválasztása van hátra, és már indul is a forgatás, egy-két percnél nem hosszabb egyik snitt sem, a végén pedig megnézhetjük, hogyan teljesítettünk. Persze van lehetőség karriert is építeni, a Challenge menüpont egyenesen Yoostar Citybe kalauzol el minket, különböző stúdiókat kell meglátogatnunk, vannak hagyományos forgatások, illetve olyanok is, melyben improvizálnunk kell: vagy a feliratozást hagyják le, vagy a teljes forgatókönyv hiányzik, még történetet se kapunk. Jópofa kis feladatokkal lehet találkozni a végigjátszás során, s nem kell aggódni akkor sem, ha nem megy valami szerep, egyszerre több stúdió is nyitva áll előttünk, nyugodtan lehet ugrálni a filmek között.



Teljesítményünktől függően különböző díjakat is bezsebelhetünk. A Pass-, és a Playlist Prize jelvények megszerzéséhez ötből legalább három csillagot el kell érnünk egy jelenetben vagy egy lejátszási listában, míg ha megvan a maximális értékelés, akkor a Top Marks és a Perfection Prize jutalmakat vihetjük haza. Ha sikerül egy stíluson belül minden filmnél legalább közepes eredménnyel zárnunk, akkor megkapjuk még ezeken felül a Genre Prize díjat is, illetve egyes állomásokon vannak Bonus Awardok is, melyek mindig egyéni leírással rendelkeznek, tárgyakat kell használnunk, vagy előadni egy különleges feladatot. A cél persze mi más is lehetne, mint ezeknek a gyűjtése, minél több elismerést tudhatunk magunkénak, karrierünk annál magasabbra ível.



Az elkészült filmeket el lehet menteni a konzol merevlemezére, illetve a Yoostar.com segítségével megoszthatjuk őket barátaink között is. Össze lehet kötni az Xbox LIVE, a PSN, a Facebook és a Twitter profilokat, még ellenőrzőkódot is generál a játék, hogy ne tudjunk más nevében feltölteni, a közkinccsé tett filmeket pedig lehet kommentálni, értékelni. Ezek egyébként elérhetően a játék Social menüpontjából is, tudunk barátkozni, és innen érhető el a Store is, ahol a DLC-k kapnak helyet, kár, hogy minden filmet előmoderálnak, így hosszú órákat kell várni, mire viszontláthatjuk magunkat a közösségi falon.



A játék remek szórakozást nyújt egyedül, és társaságban is, de kell hozzá egy erősebb angoltudás, hogy a ránk osztott szöveget gyorsan, és hitelesen elő tudjuk adni. Jópofa dolog pedig, hogy vannak kétjátékos lehetőségek, egy-egy jelenetet közösen is elő lehet adni, egyetlen hibája a játéknak, hogy erősen kötődik a komoly újraforgatásokhoz, nem lehet majomkodni, nincsenek benne olyan mini játékok és party módok, melyek egy házibuliban le tudnák kötni az ittas társaságot.



A Yoostar 2: In the Movies összességében egy rendkívül jópofa, és nagyon kreatív játék lett, a Kinect és a Playstation Eye döbbenetes technológiát biztosít hozzá, de ezzel együtt egy kicsit tartalmatlan, és ötlettelen is, ráadásul minden filmet kis ablakban látunk, a HD-t még csak hírből se ismeri a játék. Ettől függetlenül persze jól el lehet vele tölteni szabad óráinkat, aki zavarba van a kamera láttán, és attól, hogy vissza kell néznie magát, az kerülje a játékot, aki viszont komoly filmrajongó, és elég tökös ahhoz, hogy lemossa Schwarzeneggert a színről, az ne habozzon, vegye be a piros kapszulát.

 

10.
10.
Mortis
Én szeretem a filmeket és viszonylag tisztában vagyok vele, hogy milyen évben milyen(számomra) kellemes filmek jöttek ki. A régi filmekkel nincs is baj, impozáns a lista, de a 2000 utániak...Hááát...Norbit? Pfff....

Ettől függetlenül kipróbálom amint lehet, mert nagyon jónak tűnik. :)
9.
9.
Daks
#8: Jó, hogy nem egy operettel hasonlítod össze, tök más stílus :). Ez kezsüöl, saját műfaján belül ezt az értékelést érdemli.
http://www.gamekapocs.hu/segitseg#tab2
8.
8.
kekvillam
#7: Te jól tudod a Dead risinget és ugyan annyit kapott, ne vicceljetek már.
7.
7.
Daks
#6: Az nincs, se a fűrész, pedig egy láblevágást milyen jól el lehetne játszani :)))
6.
6.
adriano28
benne van az emberi százlábú?:D
3.
3.
M3rcy
Mennyi filmes jogot kellett megvenniük, hogy megcsinálhassák ezt a játékot.
2.
2.
Apostol360
1.
1.
p.balou
Mi az a sok dlc lájvon?!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...