Rambo: The Video Game teszt

  • Írta: barackostej
  • 2014. február 26.
  • Akció, railshooter, rambo
Link másolása
Hölgyeim és Uraim! Itt van, a Rambo: The Video Game megérkezett, hogy csatlakozzon az év legrosszabb játékának járó díj megszerzésének versenyébe. Messze még a december, de a legesélyesebbek között mindenképp ott lesz.

Mit kezdhet az ember egy olyan játékkal, aminek az előzetesei is borzalmasak és bugokkal vannak teliszórva? Őszintén megmondom, én egy kicsit azért reménykedtem, hogy megtörténik a csoda és a Rambo: The Video Game ronda grafikája, és a szörnyű trailerek után legalább egy kis szórakozást nyújtani fog. Nem akarom lelőni a cikk poénját, de így a játék befejezése után úgy gondolom, a készítőket el kellene tiltani a továbbiakban a játékkészítéstől…

Pedig a játékmenet egy részével igazán nincs sok probléma, bár ez nem a Reef Entertainment embereinek az érdeme, hanem inkább a játékstílusé. A Rambo: The Video Game egy railshooter, amiben közvetlenül nem sok beleszólásunk van a karakterünk irányításába és inkább az akció helyeződik előtérbe. A stílus eléggé kihalófélben van, és régebben is inkább játéktermekben volt népszerű, mint otthoni gépeken. Ezekkel a részekkel tehát nincs probléma, ideig-óráig elszórakoztatják a játékost, és vannak egész jó ötletek, amik megpróbálják feldobni a lövöldözést: van itt Gears of Warból kölcsönvett újratöltési rendszer, kapunk egy úgynevezett Wrath (harag) csíkot, melyet ha pontszerzéssel feltöltünk, egy ideig minden lelőtt ellenféllel töltődik az életünk. A játék közben pontokat gyűjthetünk, melyekből utána fejlesztéseket vehetünk és perkeket is választhatunk. Ha ennyiből állna a játék dobtam volna rá egy 6-ost, szórakoztam volna egy jót és elfelejtettük volna egymást, azonban…

…azok a QTE-s részek. Ilyen szörnyű quick time eventeket nagyon rég láttam már. Mivel a készítők úgy gondolták, hogy a fent vázolt játékmenet unalmas lenne hosszabb távon, ezért „feldobták” a játékot pár (mit pár, több száz!) QTE résszel. Ezek néha hosszú percekig tartanak, és borzasztó hülye helyeken tudnak előjönni. Volt, hogy lövöldözés közben egyszer csak felbukkant a képernyő közepén a nagy „D” betű, de, hát, én épp az újratöltéssel voltam elfoglalva és persze ez a játékot nem nagyon hatotta meg, így elkönyvelte, hogy ezt márpedig elcsesztem.  Éppen ezért ért megváltásként, amikor megláttam, hogy van egy olyan perk, melyet ha berakunk, a QTE-s részeket nem lehet elrontani, mivel bármit is nyomunk, továbbhalad a jelenet, csak pontot nem kapunk. Viszont a készítők ezzel a lehetőséggel szembeköpték magukat, hisz ezek szerint ők is tudták, hogy a játék ezen része vállalhatatlanul sikerült, és így próbáltak enyhíteni a játékos fájdalmain. Én örömmel használtam, de mondjuk meg őszintén, kisebb csalásnak számít, olyan mintha egy FPS-ben lenne egy olyan fegyver, ami automatikusan becélozza az ellenfeleket (khm, Titanfall?).

Kivételes alkalom: a játék előzetesei bizony nem hazudtak, a grafika tényleg olyan ronda, mint mutatták, talán ha a filmmel egy időben jelenik meg a játék, még jól is nézett volna ki.  A bevilágítás még csak-csak elmegy, de a karakterek inkább hasonlítanak a ’90-es évek politikai kabaréjának, az Uborkának a figuráira, mint normális emberekre. Amikor megláttam, hogy a készítők, hogyan próbáltak arcmimikát erőltetni ezekre a borzasztó karaktermodellekre, olyan jót röhögtem, mint anno a Grim Fandango poénjain, csak hát ugye nem mindegy, hogy a játékon vagy a játékkal nevetek. Nagyon bereklámozták a rombolható környeztet, ami kimerül abban, hogy egyes pontokon - tehát ahol megengedik - lerombolhatsz egy-egy kerítést, épületet, fát. Ahol azonban nem lehet, ott bizony még a falevélen sem lehet átlőni. Komolyan, a dzsungelben a katonák azzal szívattak, hogy bebújtak egy bokor mögé, amin keresztül nem tudtam őket lelőni.

A történet követi a filmek sztoriját, vagyis az első háromét, a negyedik valahogy kimaradt, remélem nem egy esetleges második rész miatt.  Én nem vagyok Rambo-rajongó, de amit az átvezetőkben zajlik az még számomra is sértő volt. Ennél az is jobb lett volna, ha egy LEGO játék készül a Rambo filmek alapján, mert ott legalább tisztelettel nyúlnak az alapművekhez. A szinkronhangok valamiféle jogi problémák miatt nem lettek újravéve, így a filmekből lettek kivágva, de nagy eséllyel valamelyik ezerszer használt VHS kazettáról, mert a minősége azzal vetekszik.

Ezt kellene tenni a játék még el nem adott példányaival.

A Rambo: The Video Gamenek vannak szórakoztató részei, a lövöldözés egész jól elszórakoztatott, de a mellé beerőszakolt QTE részek, a szörnyű átvezetők, a bugyuta és röhejes grafika annyira elrontja az összképet, hogy a játék a közepes szintet sem üti meg. Talán ha lesz a Steamen egy akció, amikor a készítők fizetnek azért, hogy letöltsd a játékot, na, talán akkor érdemes lesz ránézni, de addig is inkább nézzétek meg a filmeket és felejtsük el, hogy ez a játék megszületett.

 

62.
62.
Neo1989
"A railshooteres részek egész szórakoztatóak"
Ja maga a műfaj is azért hallt ki. Am igen azok 10 percig, aztán rájössz h az egész nem szól másról mint h kapaszkodsz a ravaszba :)
"Rövid" Máshol ez negatívum szokott lenni szal már ez sokat elmond a játékról.
Am egyetértek a tesztel.
61.
61.
sssen01
Nagyon csalódót vagyok azért az árért amennyiiért vettem azt hittem,hogy legalább olyan lesz mint a Medal of Honor vagy a Call of Duty 10-es skálán olyan 3-as adnék.
60.
60.
Sharxxx
Annyira rossz ez a játék, hogy fizikai fájdalmat érzek közben... :D
59.
59.
Simonus18
#58: Ugyanmár, ez a gém mennyország lenne számukra, hisz már ott van nekik a Big Rigs ...
58.
58.
Viharember
Minősíthetetlen.
Komolytalan.
Nevetséges.
Szánalmas.
Röhejes.

Nem is igazán nevezném játéknak...

Csak mazohistáknak!!!

Ui.: Mondjuk büntetésként, kifejezetten tudom ajánlani börtönöknek...
56.
56.
kulabácsie
Fú de jó kis játék :))))))
Mennyit is írunk 2014-et ? :)
53.
53.
Giggsy
#29: Jó játékból készült film például a Perzsia hercege. Igaz, nem hű az alapanyaghoz, viszont a saját stílusán belül jól sikerült kis anyag. A Silent Hill mozi is egészen jó lett, de az első Tomb Raider filmre sem lehetne rásütni, hogy rossz, vagy az első két Resident Evil mozira.
Jó film alapján készült játék például néhány Harry Potter (nem mind), néhány Star Wars, az Escape from Butcher Bay (Riddick), a Path of Neo is bőven vállalható volt, és bár igaz, hogy nem mozi, hanem tévésorozat az alapja, de a Walking Dead például brutálisan jó (már nem a Survival Instict, mert az egy kalap fos)
50.
50.
Bogoj
a képek nekem tetszettek, azt hittem, valami elírás, hogy béna a grafika. de aztán megnéztem a trailert, és be kellett látnom, hogy tévedtem.
mondjuk én sosem szerettem Szilveszteri Szalonnát, de lehet, kipróbálnék egy olyan játékot, ahol őt irányítva lehet irtani a zombikat...
ezt a rambósat most kihagyom.
48.
48.
Lorthirash
Nem azért de ennél a farcry első része sokkal szebb, de ez csak mellékes sajnos nem csak ez a baj a játéknál.
46.
46.
markoci555
FreddyD kérdezte tudunk-e olyat ami nem az a nagyon sz*r de sz*r játék, hogy nyáron egy utolsó visszajövetelre bemutathassa, vajon ez az a típus amit keres? :D
43.
43.
north
3,7 pont? Egyet kell hogy értsek!

Már csak azért is mert egy ilyet kiadni 2014 ben max Wii-n menne el.
Nem akartam először kipróbálni de a szomszéd csávó mérgelődve fordult hozzám, hogy neki nem megy mert fekete a kép de hang van, gondoltam kipróbálom miért kellett ennyit mérgelődni, hogy nem megy? Nem is tudtam mire adom a fejem amikor feltelepítettem... de aztán gyorsan rájöttem hogy egy egy 3 betűs játék. Még el is lehetne bohóckodni vele ha nem lenne benne ennyire sok idegesítő tény pl.: 2 másodpercenkénti qiuck time action tárazás amit ha eltalálod se fogadja el. továbbá a vietnámiak úgy jönnek mintha segély osztás lenne kb 5 percig bírtam aztán uninstall :P Aki kipróbálja bizonyosodjon meg arról, hogy tudja mi csinál mert agysejt romboló egy játék :D Jah és persze kérdezze ki erről kezelő orvosát vagy gyógyszerészét :D
42.
42.
Exorcist
Látjátok milyen világot élünk? Már Rambó sem a régi. :,(
37.
37.
#31: Errol beszeltem...
Mondom en. Kene egy jo kis kataklizma ami tol egy resetet.
36.
36.
bodortamas1
#34: Nevet nem tudnék mondani, mert nem szoktam megjegyezni, hogy melyik tesztet ki írja, de ilyen esetekben példának az Aliens: Colonial Marinest tudnám felhozni, amire a GK kemény 8+ pontot adott.
Általánosságában jók a tesztek, néha azért becsúszik egy-két irreális értékelés.
35.
35.
Extol
#34: úgysem ezen értékelések alapján döntöm el hogy veszek-e valamit vagy nem.
34.
34.
Extol
#33: Én úgy érzem hogy Zoenn áll legközelebb a valósághoz, többiek valahogy részrehajlóbbak, na mind 1
33.
33.
bodortamas1
#32: Igen, meg láttunk olyat is, amit felértékelt, de ennek ellenére szar volt :)
32.
32.
Extol
Láttunk már olyan játékot amit leértékelt a GK, de ennek ellenére jó volt.
31.
31.
bodortamas1
30.
30.
Amugy ki aza megveszekedett faszkalap aki rail shootert csinal manapsag?
Egy atlag fps jatekhoz se kell nemhogy raketamernokenk de meg magyar celebnek se lenni hogy vegigtolja az ember.
Annak idejen ezt azert forceoltak mert gyengek voltaka hardverek meg volt celhardver hozza.
Isten.
ZOOMBIIIIII INVAZIOT AKAAAAROK, ASZTEROIDAT, MEG VALAMI HALALOS EBOLFLUENZAIDS-T AMI 2 ORA ALATT VEGEZ A "CIVILIZACIOVAL"!!!!
:P
28.
28.
deviques
Valahogz végig erre a minőségre lehetett számítani, minden előzetes erre utalt.
27.
27.
bodortamas1
Én már csak azért is kifogom ezt játszani a Thief és Resident evil 4 ultimate HD edition után, mert kíváncsivá tettetek, mennyire lehet szar egy 2014-ben megjelenő játék :D
26.
26.
Zombiekiller6
Ha nem nézek rá akkor egész jól néz ki :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...