Ismét hackerek környékezték meg a PSN-t

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 12.
  • Érdekesség
Link másolása
Újabb támadás érte a PlayStation Networköt és a Sony többi szolgáltatását, de ezúttal a korábbinál jóval kevesebb hozzáférést tulajdonítottak el, és azt sem a Sony a hibájából. Elvileg minden hozzáférés biztonságban van, a hackerek más oldalakon keresztül fértek hozzá a jelszavakhoz.

A hivatalos PlayStation blogon tudatta a felhasználókkal a Sony, hogy a PlayStation Networköt, a Sony Entertainment Networköt és a Sony Online Entertainment hálózatát ismét támadás érte, és bár azt nem tudni, hogy a mostaninak indíték tekintetében van-e köze a tavaszi támadásokhoz, az biztos, hogy ezúttal jóval kevesebb accountot tudtak eltulajdonítani a hackerek, és az adatok elvesztéséért nem feltétlenül a Sony a hibás.

A vállalat illetékesei arra lettek figyelmesek, hogy "valaki" nagyüzemben próbálgatja azokat a belépési azonosítókat és jelszavakat, amiket feltehetően más, nem sonys forrásból tulajdonított el - a Sony szerint a próbálkozások nagy része sikertelen volt, az összes felhasználójuk egy ezrelékének, azaz 93 ezer hozzáférést (a PSN és a SEN oldaláról 60, a SOE részéről 33 ezer accountot érint az ügy) viszont így is sikerült meglovasítani, és ezeknek is csak a kis része mutatott aktivitást a támadás óta.

A Sony jelenleg vizsgálja a kérdéses hozzáféréseket, ideiglenesen felfüggesztette azokat, a felhasználók, akik érintettek az ügyben, e-mailt fognak kapni a további teendőkről: az biztos, hogy részükről jelszócserére megint szükség lesz, ugyanakkor a gyártó afelől is megnyugtatott mindenkit, hogy a fiókok teljes tartalmát helyreállítják majd, a bankkártya adatok pedig nem kerültek veszélybe.

A Sonytól a hírhedt tavaszi támadások során csak játékos fronton (értsd: a PSN és a SOE hálózata) közel 100 millió hozzáférést loptak el, biztonsági okokból a PlayStation Networköt le is kellett állítani néhány hétre. Az üzemeltető azóa megerősítette a rendszert, és egy új, kifejezetten biztonsági ügyekkel foglalkozó igazgatót is kinevezett Philip Reitinger személyében - ő jelentette be most a legutóbbi támadást is.

33.
33.
shatterhand
#32: ha meg beléptek az acc-ba és jelszót cseréltek lehet írni az ügyfélszolgálatra
adatokat kell megadni és segítenek mindenben
még annak se néznek utánna,hogy nem is laksz angliában:)
pár óra és ismét tiéd az acc, meg adhatsz új jelszót
32.
32.
shatterhand
#31: ezt a talicskával kitolt adatokkal mi lett?
konkrétan hány olyan ügy van ahol megloptak vkit? ok, százalékban biztos van, de ilyen bazi nagy pénzes lenyúlásról 1DARAB HÍR NEM VOLT MÉG
Hekk volt, betörés volt, adatlopás volt. Másról még nem hallottam,hogy pl johnny perli a sony-t mert meglopták emiatt.
Úgy tudom igazából szart se értek. Max annyit,hogy nem volt pár hétig psn, utánna meg szigorítani kellett, meg jelszócserét végezni. Aki nem végzett annak szopóka lett most,hogy mivel is? Ja, igen beléptek az accába. A többségnek nulla lóvéja van ott. Akkor tesz oda pénzt, ha vesz vmit. Max marad utánna pár font amit el lehetlopni.
Na kb ekkora kárt szenvedetett ,ha volt ilyen.
31.
31.
rapapa
#27: "a Sony meg legalább vállalja, ha valamit elszart."

Azért érzed, hogy ez marhaság. Amikor talicskával tolják ki a felhasználók adatait, bankszámla számokkal, dlc-kel, mindennel, akkor a sony nem azért hozza ezt nyílvánosságra mert olyan őszinte, hanem azért mert nem tehet mást, ha hallgatna akkor arra rámenne az egész cég, perek végeláthatatlan sora. Ilyen mértékű adatlopást nem lehet eltusolni.
21.
21.
rapapa
#17: Nem, ott soha nem volt adatlopás
19.
19.
rapapa
#18: Mármint a rendszer biztonság terén vannak fényévekre
18.
18.
rapapa
#16: Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy nem próbálkoztak (milliószor) az elmúlt 10 évben betörni a live-ra. Tetszik, nem tetszik ezen a téren fényévekre van MS a Sony-tól
17.
17.
ReNegAdE
#13: Volt már a Live-on is valami gikszer még régebben!Hogy mikor és milyen mértékű arra már nem emlékszem,de tuti hogy volt!
12.
12.
givi6
Azért el kell ismerni, a Sony nem a biztonságáról híres, de most mit lehet tenni, hackerek mindig is voltak, és lesznek...
8.
8.
Goofey84
Én azért megváltoztattam a jelszavam az a tuti
7.
7.
l4cyk4
Az tény, hogy jóval kevesebb hozzáférést tulajdonítottak el, de szerintem a károsultakat ez nem vigasztalja.
6.
6.
Kantor
Valszeg azokéba léptek be, akik nem változtatták meg a jelszavukat a hackertámadás után... pedig muszáj volt, szal valszeg csak olyanokba juthattak volna be, amik már inaktívak... szóval no para.
4.
4.
fojesz
Igen, mielőtt a fanboy-vita elkezdődne: itt azért nem ugyanaz történt, mint tavasszal, egy ilyen támadás gyakorlatilag bárhol kivitelezhető lenne.
2.
2.
ReNegAdE
Remélem nem lesz megint folytatása az ügynek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...