VGA 2011: C&C lesz a BioWare új játéka?

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 23.
  • Pletyka
Link másolása
A legutóbbi pletykák szerint a BioWare új játékát valójában nem is maga a BioWare fejleszti, hanem az alatta dolgozó Victory Games - ezt a stúdiót annak idején kifejezetten a Command & Conquer-játékok hegesztésére állították rá. A VGA 2011-en mutatkozik be az új Command & Conquer?

Igen, pletyka, de annyira összeáll a kép, hogy legszívesebben feltétel nélkül elhinnénk. Nem akarjuk persze félremagyarázni a mende-mondákat: tavaly, a Mass Effect 3 bejelentése előtt is sok mindent vizionált a sajtó és a közösség, aztán "csak" a Mass Effect jól megérdemelt harmadik részét kaptuk meg.

A Spike tegnap este tette közzé az új BioWare projekt teaser trailerét, amiben legalább három másodpercig látszik is valami a játékból, de attól ugye nem lettünk okosabbak; annyi világos mindössze, hogy az új cím elüt a fejlesztőcég korábbi játékaitól, és ahogy a trailerben mondják, a srácok olyan brandet vesznek elő, ami új irányt és címet képvisel. (Esetleg beszívtak és durván átalakították a Dragon Age-et, de erre nem vennénk mérget.)

Nos, a legfrissebb pletykák alapfeltételezése az, hogy a játékot nem is maga a BioWare fejleszti - legalábbis nem úgy, ahogy képzelnénk. Ugye egy ideje a szerepjátékairól ismert csapatot minden stúdiójával együtt külön divízióvá szervezte át az Electronic Arts, ami azt jelentette: onnantól kezdve a BioWare terelgeti a kiadó szerepjátékait, MMO-it és a stratégiai játékait.

Divízióként az is elképzelhető, hogy az EA titokban olyan fejlesztőcsapatokat is a BioWare alá osztott be, amiknek egyébként nem volt közük ahhoz. Márpedig ha hihetünk a Superannuation nevű oldalnak, a Victory Games ilyen csapat, erről tanúskodik (pontosabban tanúskodott) az egyik alkalmazott LinkedIn profilja. A Victory Games idén alakult meg, az EA kifejezetten a Command & Conquer-játékok gyártására állította rá a csapatot, és azt ígérte: még idén bemutatja az új, PC-exkluzív C&C-t. 

A puzzle látszólag összeáll: a fenti előzetes új játékot, új irányt és új BioWare stúdiót ígér - minden egyezik (még a gameplay jelenetet is ráhúznánk mondjuk egy Generalsra), a legnagyobb kérdés, hogy vajon a Victory Games tényleg a BioWare-hez tartozik-e. Hamarosan minden kiderül, addig is legyünk gyanakvók!

Vagy új Mercenaries?

Természetesen másfajta találgatások is léteznek, a NeoGAF egyik felhasználója szerint a korábbról már ismert, azóta viszont leállított Mercs Inc készülhet el végre - igaz, ez a sztori gyengébb lábakon áll. A játékot a megboldogult Pandemic a The Saboteur után akarta kiadni, a kolléga pedig abból feltételezésből indult ki, hogy a Visceral Gamesből kivált Visceral Los Angeles stúdió a BioWare-nek dolgozik, miután ez a stúdió fogadta be az egykori pandemices arcokat (akik egyébként anno a BioWare-nek dolgoztak).

Zavaros, de megyünk tovább: az úriember szerint ez a csapat folytathatta a hivatalosan lelőtt Mercs Incet, viszont immár a Frostbite 2 motor alatt, mivel ez hajtja majd az Army of Two 3-at is. Hogy ez utóbbira hogyan következtetett, azt viszont nem tudjuk - mondjuk, hogy zavaros.

13.
13.
MaxiJets
KotOR lesz a végére hidjétel el. kell a vérfrissítés a sorozatnak. eddig úgyis kevés tank volt benne...:P:D
12.
12.
Cooper911
#4: Izlések és pofonok. Nekem legalább annyira tetszik mint a Generals.
Főleg a Challenge része lett nagyon jó és változatos.

De én egy Battlefield féle C&C-t (akár redalert vagy generals alapokon) is el tudnék képzelni ahol, be lehetne pattanni pl egy mamut tankba vagy bármi más jármübe, meg lehetne gyalogosan is nyomni. Meg persze lehetne kommanderkedni is.
11.
11.
The Lone Drow
#8: Dettó, de akár lehetne ez a tps, amiről régebben pletykáltak. Szívesen irányítanék egy GDI commando-t függetlenül a nézettől. De egy új RTS-nek is örülnék. Csak tegyenek bele ismét gyalogosokat...
10.
10.
elfdefender
Akár RPG akár CnC akár valami hibrid lesz, szeretettel várom.
9.
9.
Mortis
A negyedik rész után illendő is valamivel kiengesztelni a rajongókat.
8.
8.
Necreon
A Tiberium című, végül fél úton kidobott CnC FPS-t szívesen látnám feltámadni.
7.
7.
Az RTS mint műfaj eléggé kihalt mára...nem ártana egy igazi vérfrissítés, csak ne olyan mint a C&C 4 mert az hatalmas ökörség lett...
5.
5.
Cuppak
C&C fákk ye... remélem új C&C lesz
4.
4.
Lordnekroseth
Hát a Red alert legújabb része egy darab fos volt. Még talán az elődjéhez sem ért fel, nemhogy a korabeli játékokhoz. Jobb ha kikerülik inkább az egész dolgot nagy ívben és saját ötletű játékot csinálnak.
2.
2.
Fronter
Egy ütős C&C RTS tényleg jó lenne, de nem olyan mint az utóbbi!!
1.
1.
mans
Inkább folytassák a mass effect világot,más sztorival,meg új főhőssel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...