Elemzők: 400 dollárba kerülhetnek az új konzolok

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 14.
  • Hardver
Link másolása
A Baird Equity Research elemzői szerint 350-400 dollárba kerülhetnek majd a next-gen konzolok, sőt a szakértők azt is kiokoskodták, hogy várhatóan mikor mutatják be és jelentetik meg őket a gyártóik.

A Baird Equity Research várakozásai szerint 350-400 dolláros áron kínálják majd a PlayStation 3 és az Xbox 360 utódját Amerikában, ami főleg a PlayStation-hívőknek kedvezne, elvégre a PS3-at kiszereléstől függően 500-600 dollárért árulták a boltok, miközben az Xboxért legfeljebb 400 dollárért kellett kifizetni. Colin Sebastian, az elemzőcég képviselője szerint a bejelentés az E3 tájékán várható, legalábbis a pletykák erre utalnak.

A PC-kre hajaznak majd

Sebastian a konzolok hardveréről is szót ejtett: "Az ellenőrzéseink azt mutatják, hogy a next-gen konzolok hardvere túlnyomórészt a piacon is elérhető, high-end PC-s alkatrészekből épülnek majd fel, és lemezes-digitális hibrid disztribúciós modellel, kiterjesztett hangvezérlési és mozgásérzékelős (beépített Kinect minden Xboxban), valamint széleskörű multimédiás képességekkel érkeznek."

Sebastian szerint a PC-s felépítés, például "az Intel-processzor az Xbox esetében" számos előnyt jelentene a gyártóknak: egyfelől a fejlesztők gyorsabban átállhatnának az új rendszerre, másrészt a konzolok gyártási költsége és így a fogyasztói ára is alacsonyabb lehet. Továbbá a különböző online szolgáltatásokat is könnyebb lesz implementálni az új platformokon, megint a Microsoftot emlegetve elmondható például, hogy a redmondiak mélyebb kapcsolatot tudnának kiépíteni Windows 8- és Windows Phone-eszközökkel.

A Baird szerint októberben rajtolhat el az új PlayStation, míg az Xboxot novemberre várja - érdekesség, hogy a cég értesülései szerint a PS4 esetében "gyártási problémák merülhetnek fel", ami éppen ellentmond a korábbi pletykákkal, miszerint az új Xbox processzorával akadtak gondok ilyen szempontból.

És a Nintendo?

Az új generáció első képviselője már a piacon van, a Wii U-nak és a Nintendónak viszont nem lesz egyszerű dolga, ami arra késztetheti a kiotóiakat, hogy a saját lojális rajongótáborukon túl újabb felhasználókat is megnyerjenek maguknak. A Nintendo erős first-party címekkel (például a Zeldával) kell előhozakodnia idén, és továbbra is támogatnia kell a külsős fejlesztőket, hogy elkerülje a piaci részesedésének visszaesését.

A negatív forgatókönyv esetén a Wii U árcsökkentése sem zárható ki, de a Baird azt is megkockáztatja, hogy a Nintendo kénytelen lesz a first-party címeit más platformokra is kiterjeszteni. (Bár nem derült ki, hogy mire gondol pontosan a piackutató, a facebookos, iOS-es és androidos terjeszkedés nem lenne elképzelhetetlen.)

Továbbá

A Baird szerint 2013 is kemény év lesz a játékipar számára. A mostani konzolok eladását biztosan negatívan érinti majd az újgenerációs gépek érkezése, jóllehet a GTA V, az új Skylanders, az idei Call of Duty és a Battlefield, illetve a Bungie-féle Destiny lendíthet majd a forgalmon. Az elemzők úgy tartják: a tablet idén "mainstream" játékplatformmá válik, és egyre több olyan androidos játék érkezik majd, amit az okostévékre terveztek.

50.
50.
KopyAti
No csak megjött ide a végére egy trollínó! Pedig már azt hittem, hogy megussza ez a cikk, de nem. Végig olvastam élvezettel a kommenteket, erre pont a végére lett egy ilyen nagyon elmés hozzászólás!
49.
49.
markoci555
kb elhiszem, nem lepődök meg, de majd meglátjuk, az biztos hogy én nem veszem meg egyiket sem, és az is biztos hogy van nagyon sok barom aki meg igen
47.
47.
thernielle
Mire bejelentik, már 500$ lesz, ami 500€ mire ide ér, ez 300 Ft-os árfolyamon számolva már elég kis pofás :)
Nem, nem vagyok optimista, valóban. Azért megvárom a bejelentést és a konkrét árat is.
45.
45.
engem egyedül az zavar, hogy milyen játékok jönnek az új gépekre?
mert az ok, jönnek. de sehol, senki nem mondja hogy mégis mik várhatók?
a korábbi generációknál mindig tudta előre az ember, már jó előre hogy mire számíthat. vagy nagyon erős lesz a felhozatal és titkozolóznak; akkor E3. vagy nincs semmi amit be lehetne jelenteni.
44.
44.
Gamelord
#39: A baj csak az, hogy még meseországban sem adnák ennyiért őket, főleg hogy dollár egyenlő euró, és abból lesz a forint :( 120k alatt szerintem nem nagyon lehet reménykedni.
43.
43.
Norbiii

Ha igazak a hírek,hogy ennyibe fog kerülni egyik vagy másik,akkor erre csak azt tudom mondani,h ez az ár BRUTÁLIS,ÉS BRUTÁLIS! CSAK AZÉRT VEGYEK EGY ÚJ KONZOLT,mert ÚJ? És? Mert több a proci? Engem ez nem érdekel,engem a játékélmény érdekel,nem a proci,és nem a giga. Van Wii-m,és nem vágyok másra. A Menyasszonyommal nagyon szeretjük,szóval engem egy a 400 dollár( persze forintba átszámítva) nem fog érdekelni,szóval nekem ilyen konzol gondjaim nincsenek. Magánvélemény.
41.
41.
AkosTorok88
40.
40.
konkolyadam
Jót derültem, indulhat a Horizon srácok!:)
39.
39.
BrendOoN
Most már szinte biztosnak tartom, hogy valami nagy bejelentés lesz az E3-on! :) Ez a 400 dollár egészen korrektnek hangzik, mivel ez most forintba átváltva 85-90 ezer forint, és a Wii U is ennyibe kerül. Már csak attól aggódok, hogy a gép fejlesztése után sikerül-e 60 ezer forintot gyűjtenem... Persze ez attól is függ, hogy mikor jönnek ki.
38.
38.
Falcon
tombol a válság úgyhogy annyira erős cuccot ne várjatok, és tuti lesz 120 ezer ft kezdéskor! főleg beépitet kinekt miat is! már csak reménykedem hogy a sony nem követ el hasonló hibát
37.
37.
Füles
#36: Nálunk örülök, ha 600 dollárért megkapom...
36.
36.
zsoze
400dodó az reális még itthon is ,de biztosan várni fogok vele tanulva az előző generációból még boxra is annyi a gamma ,hogy nincs időm kitolni őket meg szívesen újracsapatnék pár gammát is szóval 1-2 évet érdemes várni szerintem míg kiforrja magát
35.
35.
Torque
#19: Ugyan azokkal a szorgos kínai kezekkel gyártatják le, mint akikkel a AMD-is tenné, ugyan azokból a chipekből és egyéb alkatrészekről. Csak annyi a különbség, hogy az AMD-vel ellentétben az MS eladhatja majd a végső terméket veszteségesen, később szépen behozzák a profitot a szolgáltatásokon keresztül, az AMD nem.
34.
34.
dzsiádzsó
Szerintem nem olyan rossz az, hogy pc-s cucc megy bele. Persze jó lenne akkorát durranna az Xbox, mint amikor kijött anno megelőzve korát (többmagos processzor) de sajnos az jelen körülmények között több száz dollára dobná az árát, ha valami új, vagy jelenlegi highend pc-től is kiugrót akarnának fejleszteni! Amúgy sem nagyon van előrelépés, anno HD adott volt, mint korszakváltás de az teljesen egyértelmű most nincs ilyen lehetőség, 4K, és 3D felbontás egyszerűen túl sok erőt venne el a gépektől! Már a jelen generáció is áttért 1080p-ről 720-ra pár évvel megjelenés után, az pedig kizárt, hogy 4K-s játékok sokáig léteznének a piacon, mint ahogyan 3D képfrissítése is túl sok, ráadásul jövőgeneráció végére sem fog elterjedni annyira, hogy ezekre komolyabb igény mutatkozzon, főleg 4K-ra!
32.
32.
http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/xbox-720-release-date-news-and-rumours-937167 Csak érdekességképpen és bocsánat ha valakit megsértettem,nem ez volt a szándékom.
31.
31.
Josi21
#29: Minek írjam le, úgysem értenéd, te csak azt nézed "hány magos", ajánlom figyelmedbe a csöves kukoricát az jó sok magos, hozzád illő Hardver. :D
30.
30.
kharami
#26: Óóóó Csomóka abból azért már kinőttem, de figyelj legalább hála az égnek az én fejem ennyire nem kocka, csak a játékaim!;))))
28.
28.
Josi21
Amd nem egészen 8magos, 4mag 8 modulra bontva, ezért olyan amilyen.
Nincs itt semmi probléma, te írtad, hogy magháború van.xD
26.
26.
Josi21
#23: Neked is ajánlom a műanyagkockákat.
Nézzd meg Fx 8350 vagy I7 3770k a gyorsabb, aztán gyere vissza okoskodni.
24.
24.
samatagrav09
Csak tudnám miért mindenki olyan okos mindennel kapcsolatban hogy egy mukot nem közölt se az M$ se a Sony de ők már mindent tudnak.De ha ennyibe kerül akkor örülök neki mert talán még belefér csak a játékok ne legyenek rohadt drágák habár ez főként hazánkba ilyen kegyetlen.
23.
23.
kharami
#21: Miért szerinted mégis mitől? Az órajeltől papa? A mai világban nem órajelháború van, hanem magháború és ezt el kéne már fogadni!;) Wake Up Boy this is the future!
22.
22.
kharami
#20: Nálam is van pc meg konzol és mindig is barát volt! Elismerem, hogy már köhög néha a box és a ps de valahogy nem tud érdekelni jól elszórakozom a 2 géppel!
21.
21.
Josi21
#20: Szerinted attól lesz valami gyors mert sok magos, mellesleg nem a Gpu 2Gb hanem annyi memória van hozzácsatolva...inkább rakd össze újra a műanyagkockáid.
20.
20.
17# Ott a pont!!!Mielőtt le konzol bu.iznának!Mindig is volt pc a házban és nem közép kategóriás.De úgy látom itt sok olyan ember isteníti a pc teljesítményét aki 8 éve még műanyag kockákkal játszott! :D Egy több Milliárd dolláros üzletet nem fognak azzal elcseszni hogy kiadnak egy középkatos gépet!Amikor a 360 megjelent még a két magos procik sem voltak elterjedve.Ha igyazak a kiszivárgott dokumentumok X esetén hogy 8mag 2giga gpu mely különálló egységként is képes dolgozni+esetleg hardveres gyorsításra is képes akkor valószínű pc-ben a 4gigás kártya is kevés lesz!Mekkora is van a 360-ban 512?
19.
19.
InGen
#4: Az MS és a Sony nem boltban veszi, bolti áron a hardvert. Eleve nem is a hardvert veszik, hanem megterveztetik az adott céggel (ez jelen esetben mindkét konzolnál az AMD lesz 90%-os valószínűséggel), és utána az MS / Sony legyártja magának a cuccot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...