7,4 millió Xbox az elmúlt negyedévben

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 24.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft közzétette a december 31-én véget ért negyedév pénzügyi eredményeit, amiből az is kiderült többek között, hogy 7,4 millió Xbox One-t és Xbox 360-at szállítottak le a boltokba az elmúlt három hónapban.

A Microsoft üzleti évének második negyede december 31-én ért véget, a cég forgalma az elmúlt három hónapra 24,52 milliárd dollár volt, ami jócskán több, mint az előző év azonos időszakának 21,46 milliárdos bevétele. A nettó nyereség 6,56 milliárd, az üzemi eredmény 7,97 milliárd dollár lett.

Az Xboxot is magába foglaló Devices and Consumer Hardware divízió 4,7 milliárd dolláros eredménnyel zárt, ami 13 százalékos növekedés éves szinten - igaz, az eredmény már 15 százalékot esett. Mindkét változásban nagy szerepe volt az Xbox One-nak: bár a konzol eladásai értelemszerűen lendítettek a forgalmon, a bevezetéssel kapcsolatos költségek is viszonylag magasak voltak.

És ha már Xbox: a Microsoft szerint az elmúlt negyedévben 3,5 millió Xbox 360-at és 3,9 millió Xbox One-t szállítottak le a boltokba világszerte - utóbbi számon annyira nem kell meglepődni, a cég már elárulta, hogy hány gépet adott el ténylegesen. A Microsoft kiemelte, hogy decemberben 46 százalékos volt az Xbox részesedése Amerikában, emellett hozzátette, dolgozik azon, hogy minél több országban kapható legyen az Xbox One.

Ha részletesebben is érdekelnek a Microsoft eredményei, mondjuk a Windows vagy a Windows Phone miatt, a HWSW cikkében még több számot találhatsz!

7.
7.
cannondale
Használt üzletben féltucat elado box van kirakva, ps-ből egy darab se. Eladó szerint jobban viszik a ps-t.
6.
6.
Dontrip
#2: a legtöbben Black Friday alkalmából vettek, amikor 99$ volt egy 360.
5.
5.
kopic
Igy tovabb !!!

"emellett hozzátette, dolgozik azon, hogy minél több országban kapható legyen az Xbox One."
Mar eppen itt az ideje.
2.
2.
Norbiii
Ez durva. Több Xbox One fogyott pár hónap alatt, mint Wii U, amely több mint egy éve van a piacon, és a Nintendo GC kb egyharmada ez a szám, már most, hihetetlen! Számomra nem meglepő, hogy ilyen sok Xbox 360 talált gazdára, ezt hónapokkal előtte is gondoltam, hogy így lesz, számomra ebben semmi meglepő nincs, lesznek mé ezután is, új 360 tulajok! Nagy gratula MS! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...