PC-n is használható az Xbox One kontrollere

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 6.
  • Hír
Link másolása
Már PC-n is használható az Xbox One kontrollere, az ehhez szükséges drivereket tegnap tette elérhetővé a Microsoft. Közben azt is megerősítette a cég, hogy még júniusban plusz kakaót kapnak az Xbox One-fejlesztők.

Két korábbi ígérete kapcsán is előrelépett a Microsoft.

Tegnap Major Nelson jelentette be, hogy már PC-n is használhatjuk az Xbox One kontrollerét - ha szeretnénk élni a lehetőséggel, nincs más dolgunk, mint letölteni az ehhez szükséges drivert, majd microUSB kábelen csatlakoztatni az irányítót a számítógépünkhöz. Major Nelson szerint az Xbox One kontrollere az összes olyan játékban használható, ahol az Xbox 360 kontrollere is támogatott.

A driver egyébként valamelyik közeljövőben érkező Windows-frissítésben is benne lesz, de addig manuálisan kell foglalkozni vele - innen tudjátok tölteni mind a 32-bites, mind a 64-bites verziót.

Plusz erőforrás az Xbox One-fejlesztőknek

Ezzel párhuzamosan az Xbox-vezető Phil Spencer is bejelentette, hogy az Xbox One júniusi SDK-frissítése teszi majd lehetővé a fejlesztőknek, hogy hozzáférjenek ahhoz a plusz 10 százaléknyi GPU-erőforráshoz, amit korábban a Kinectnek tartottak fent.

Vicces, de a Microsoftnak azért le kellett szögeznie: attól, hogy valaki kihúzza a Kinectet, még nem gyorsul fel az Xbox One, az extra erőforrás kihasználásáról a fejlesztők döntenek.

Köszi, kopic!

13.
13.
supair
#12: Nem kell parázni semennyivel sincs lemaradva a ONE a konkurrenciától.
Tudom mert nyomom!
Az innovációjuk pedig az alant levő "GÉMER" palánták rinyálása miatt tört ketté.Ezúton is szeretném ezt megköszönni nektek.!
Folyamatosan jönnek a frissítések,A KINECTHEZ is.
Talán ha használnád a hardvert meg az eszed akkor látnád is a valós történéseket Hunszi Úr!


12.
12.
LeBlanc
#10: tényleg oktasd ki a szakembereket. onnan a kisszobából a fotelben kuporogva, megmondod mit és hogy fog csinálni az MS
cuki
11.
11.
FekaFOB
Ezen felbuzdulva gyors vettem en is egy Xbox One controllert es legnagyobb oromomre Windows 8.1 alatt meg csak le se kellett toltenem a drivert a megadott linkrol, a rendszer elintezte a driver letoltest automatikusan. Tokeletesen mukodik a controller, a D-pad es az analogok jobbnak tunnek mint a 360-e, bar ez elvarhato is ennyi ev utan. :)
10.
10.
Hunszi
Most már, hogy a Kinectre visszatartott 10%ot is szabaddá teszik, szó szerint pofán köpték magukat az MS-esek...magyarán "bocs srácok elbasztuk, de ti 3 millió Xbox One vásárló dobhatjátok a Kinectjeiteket a kukába, mivel nem nem foglalkozunk a témával s a neki szánt erőforrásokat is átcsoportosítjuk...megpróbáltuk nem jött össze RIP Kinect, de azért köszönjük a plusz 100 dollárotokat, amit érte fizettetek" Az MS annyira lemaradt, hogy kisebb dolguk is nagyobb lesz annál, mint hogy ezentúl a kinectel foglalkozzanak, szóval aki nagy mozgásélményre számított a One-tól most csúnyán padlót fogott s kell fogjon a jövőben is. Ezek után nehogy azt merje mondani valaki, hogy a Sony rosszabb és nem áll óriási fölénnyel nyerésre...amikor valaki egy teljes koncepciót át kell alakítson tetőtől talpig, ami elvileg az elsődleges és fő tervük volt az már rég rossz. Kaparászik az MS, de lehet ha már túl későn...bár remélem valamilyen szinten sikerül nekik, mert így legalább a Sony se hagyhat alább. Írom ezeket a gondolatokat uh az előző generációban egyértelműen csak a box létezett számomra...
9.
9.
Breaker
Kiprobáltam ma este Wolfeinstein-el és WRC Powerslide-al, tökéletesen működik.
8.
8.
#1: Elmeletileg wireless-el kisebb box one-on a latency az uj kontrollerrel.
Aztan hogy pc-n mit csinal az mas kerdes.
Ki tudja ez hw vagy sw gond volt e.
A flatoutot vezetekessel nyomtam sokat, aztan kiprobaltam wireless xbox360 kontrollerrel, haaat ugy kozlekedtem mint a flippergolyo (altol-falig) amig meg nem szoktam.
7.
7.
6.
6.
Neo1989
Akár csak a PS4-é szóval azt is lehet használni ha v kinek inkább az jönne be.
5.
5.
eszem
#4: Én úgy emlékszem, hogy az előzőben már benne volt, de lehet, hogy csak a kikacsolást tették akkor még lehetővé.
4.
4.
fojesz
#2: Ha a júniusi devkit frissítéssel válik elérhetővé, akkor hogy lenne már régóta elérhető?

(Az Eurogamer májusban kérdezett körbe a fejlesztőknél, májusban még nem volt ilyen update: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-does-a-kinect-free-xbox-one-mean-more-processing-power-for-games)
3.
3.
laptopos
#1: one kontrollerén már nem kopog a D-pad
2.
2.
eszem
Már egy régebbi xbox frissítés óta elérhető a fejlesztőknek ez a többlet teljesítmény csak a MS most szögezte le a nagyérdeműnek konkrétan. Érdekes, hogy mostanság jön a kinect nélküli csomag is nem? Éljen megint a bullshit marketing, ettől még nem fog hirtelen minden 1080/60-ban futni...
1.
1.
Henry82
Ez jó hír, a 360 kontrollerét évek óta használom PC-hez maximális elégedettséggel. Xboxe one tulajokat kérdem, érdemes megvenni az újat, jobb lett mint a 360-é?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...