Az első részletek az új Doomról

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 18.
  • Hír
Link másolása
Tegnap éjjel mutatták be az új Doomot kizárólag az idei QuakeCon látogatóinak. Sajnos csak a nézők beszámolóira alapozhatunk, még bizonytalan, hogy a nagyközönség mikor csekkolhatja le az első képsorokat.

A producer, Marty Stratton leplezte le az új Doom első single player demóját a QuakeCon 2014 látogatóinak. Mondanunk sem kell, hatalmas volt az érdeklődést - ilyen sor kígyózott a bemutató előtt:

A legfontosabb az, hogy a játék neve szimplán Doom, nem pedig Doom 4, elvégre nem folytatásról van szó, hanem rebootról (ha úgy tetszik, eredetjátékkal). A történet a Mars felszínén játszódik, a UAC kutatási intézményen kívül, de a demóban egy barlangrendszer is szerepelt, ahol a fény-árnyékhatások a Doom 3 hangulatára emlékeztettek.

A bemutató a harcra fókuszált, a fegyveres harcot úgy alkották meg, hogy hű maradjon az első rész szellemiségéhez, azaz gyors tempójú "run-and-gun" megoldásra számíthatunk. Természetesen nem elég a régi ötletekre építkezni, ám az új harci mechanikával és funkciókkal sem áll hadilábon a játék.

Az ellenség viszont özönlik, ahogy kell. Az alap démonok kisebb csoportokban támadnak ránk, de lesznek főellenségek is, akiket csak rengeteg golyóval ölhetünk meg. Az új Doomban komoly szerepet kapnak a közelharci támadások, amikkel ideiglenesen elkábíthatjuk a rémségeket, majd lőfegyverrel végleg likvidálhatjuk őket - az ellenségek a találatoknak megfelelően sérülnek. Apró, de lényeges érdekesség, hogy lesznek robbanó hordók is.

A mordályok terén visszatér a dupla csövű sörétes puska, a láncfűrész és a plazmakarabély is, amiket egy körmenüből választhatjuk ki. Szerencsére életerőnk nem regenerálódik magától, de az elhullott ellenségekből visszanyerhetjük a HP-t. Duplaugrások vannak és néhány szolid parkour-elem is.

A rajongók legnagyobb örömére a demó bővelkedett a vérben, a közelharci kivégzések látványosak, de a játékos karját is letépheti egy démon. Ha mi vágjuk le az ellenséges karakter kezét, annak tenyérlenyomatával nyithatjuk ki a zárt ajtót - élvezetesebb megoldás, mint kódokat keresgélni.

Az új Doomot az id Tech 6 engine hajtja majd - nem tudni még, hogy ez Rage-ért és a Wolfenstein: The New Orderért felelős motor továbbfejlesztett változata-e vagy egy nulláról megírt, új technológia. Az biztos, hogy Xbox One-on és PS4-en 1080p-ben fut a shooter, 60 fps sebességgel.

Stílszerűen a fél karunkat odaadnánk egy kiszivárgott sekikem felvételért - ha valami hasonló kerül hozzánk, azonnal frissítjük a hírt.

23.
23.
guitarlord
http://www.youtube.com/watch?v=-KLzp5LTHgo

Várható volt, hogy csinálnak egy ilyet is......
22.
22.
VitaD5
Akár észre vettétek, akár nem, a Doom3-ban vagy a taktikázós (és félős) verzióval játszod, vagy minimun a legnehezebb előtti nehézségi szinten tökösen Run-and-Gun módszerrel (és csak néha beszarva), ahogy a doomer-ek is szokták.
Jó, azért van átmenet is, meg vannak akik a "sztorit" végig figyelik, és minden egyes apró PDA-t megkeresnek (pl. én).
20.
20.
Neo1989
"Szerencsére életerőnk nem regenerálódik magától, de az elhullott ellenségekből visszanyerhetjük a HP-t" Ez jó hír mert én utálok hp pack-ok után flangálni.
19.
19.
Chrysh
#17: Jah a Trite-ok most nézem tényleg fordítva álló fejek, de pókszabásúak, szal ott a Doom 3-ban kiborultam és abba is hagytam a játékot :D Amelyik pálya végén jelent meg az a szörny azt is szinte csukott szemmel vittem onnantól végig :D
18.
18.
shooter1234
#10: Nem gond, nem kell nekem horror hogy jó legyen egy játék, a masszív aprítás is bejövős. 8)
17.
17.
bitbandita
#15: Melyik pók? A fordítva álló fejek vagy az arachnotron? :)
15.
15.
Chrysh
Csak pókok ne legyenek benne, azoktól kiakadok :D
14.
14.
Dízel
en egy kicsit félek tőle, hogy buta csatakos vérban fröcsögős horror utánzatot kapunk majd és el fog tünni az a nyomasztó mély atomoszféra ami a 3-at jellemezte.
ezek a kézleszabások annyira klisés dolgok és nem is horror inkább undoritó parasztvakító baromság szvsz.
remélem nem lesz igazam és egy sötét romlott parás részt kapunk.
10.
10.
guitarlord
#9: Attól még simán lehet, hogy széttépnek ha nem vagy kellően ügyes. A külföldi oldalak beszámolói szerint eszméletlen sebessége lesz a cuccnak, fedezék mögé bebújva sírásról szó sincs, nyílt sisakos véres küzdelem várható! :D

Engem megvettek kilóra :D
9.
9.
shooter1234
Hát a doom első két része az tényleg ilyen fuss és lőj alapon zajlott még nálam is kis taknyosként, de azért a 3 már parázós volt. Remélem nem egy újabb "menj és lőj" wolfeinstein stílusú lövöldét kapunk, hanem egy megfontoltabb lépésekre ösztönző fps -t. Ahol ha az lesz hogy ha befutsz, egyszerre több ellenség esik neked és széttépnek. Mert a doom 3-ban ez volt, na persze nem a legkönnyebb fokozatokon.
8.
8.
Cristiano
várom remélem nem fog okozni csalódást
6.
6.
#5: Ráadásul azért sem volt "agyatlan", mert sokszor egy-egy elhalálozás után tudtad, hogy ha adott helyre bemész, majd hirtelen felcsapódnak a falak és jönnek a dögök, tehát próbáltad megtervezni, hogy hogyan is kéne befutni, majd kifutni valahol, közben folyamatosan szórva a szörnyeket. Meg azon is gondolkodni lehetett, hogy egy-egy lény hová tud követni, meddig üldöz, meg ilyenek, platform különbségek, szóval az atmoszféra melett azért lehetett "taktikázni" is, még ha furán is hangzik :)
5.
5.
guitarlord
#2: A maga idejében az első 2 Doom eszméletlen sebességű játék volt (run-and-gun ahogy írják is), mégsem fulladt agyatlan hentelésbe, mert megteremtették azt az atmoszférát, amiben érezted, hogy ez nem egy gyerekmese, ily módon még simán lehet, hogy tele lesz a gatya ;) :).
4.
4.
Nem valószínű hogy lesz felvétel: "At the presentation, attendees had to check any camera equipment they had on them at the door, in an attempt to prevent any leaks from the reveal event."

De jól hangzik amiket mondanak róla, reméljük tényleg jó lesz, bár én kicsit sajnálom hogy reboot-szerűség.
3.
3.
pjoco
#2: Én is ezen a véleményen vagyok. Borzongatás nélkül semmit nem ér az egész.
2.
2.
Csokesz
Nekem csak az számít,hogy ugyan olyan ijesztő legyen mint a doom3!Anno,amikor először játszottam vele 2óránként le kellett tennem mert annyira fostam tőle :D
1.
1.
Brenor
Már nagyon várom, kíváncsi vagyok mi lesz belőle! Anno szerettem a doom 3-t, de nem vált a kedvencemmé, mert egy idő után rémunalomba fulladt. Remélhetőleg ezt kiküszöbölik és változatosabb lesz a játék. A közelharca kíváncsi leszek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...