Felfüggesztették az Areal Kickstarter-kampányát

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 23.
  • Hír
Link másolása
Minden előjel nélkül, a fejlesztők törölték az Areal Kickstarter-kampányát, mivel az utóbbi időben rengeteg támadás érte a West Games-t. Nagy baj nincs, a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örököséről mégsem kell lemondanunk.

Az elmúlt hetekben nem lettünk volna a West Games helyében. A csapatot azzal vádolták, hogy tagjainak nem sok köze volt a Metro- és S.T.A.L.K.E.R- játékokhoz, holott a bejelentéskor erre hivatkoztak. Az sem tett jót a megítélésének, hogy a grafikusok plágiumbotrányba keveredtek: a nagy előd koncepciós rajzait vették kölcsön az Areal artworkjeihez. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a S.T.A.L.K.E.R. forgatókönyvírója és vezető designere, Alexey Sytyanov is a West Games sorait erősíti.

A stúdió egyfajta információs háborúként jellemzi az elmúlt időszakot, ahol ukránok és oroszok csaptak össze, hasonlóan az Ukrajnában jelenleg is zajló krízishelyzethez. A fejlesztők több halálos fenyegetést is kaptak orosz Kickstarter-accountokról, ám a rajongók mindvégig kiálltak a projekt mellett, dacára a hazugságoknak. Miután a Vice írt egy cikket az Arealról, a fizetőképes támogatókból sem volt hiány, ám a csapat úgy döntött, hogy az adománygyűjtés vége előtt két nappal, hirtelen felfüggesztik a Kickstarter-kampányt. A játékra 50 ezer dollárt kértek, s már több mint 64 ezer dollár gyűlt össze rá - döntésüket a szabályzat értelmében nem kötelesek megindokolni, ők mégis megtették. 

Nagy baj nincs, a West Games közvetlen finanszírozási modellel képzeli el a jövőt. Ez annyit jelent, hogy a fejlesztők létrehozták a saját oldalukat a szükséges információkkal, és a rajongók PayPalon keresztül továbbra is támogathatják pénzzel a projektet.

9.
9.
The Lone Drow
#8: Tudom, olvastam minden ilyen cikket, viszont ezt ajánlom figyelmedbe:
https://www.youtube.com/watch?v=RzsJf8j9qkY
8.
8.
kastorhun
#4: "Az Areal az igen nagy pofára esés iskolapéldája. A West Games vitte ki a Kickstarterre, ahol 50 ezer dollárt akarnak összegyűjteni, hogy ők, az állítólag a 4A Gamesből, a GSC-ből és a Vostok Gamesből kivált fejlesztők összehozzák a Stalker szellemi folytatását. A probléma a bejelentés másnapján kezdődött, amikor a West Gamest beperelték, mivel a stúdiónál senki sem dolgozott a Vostok csapatában."
7.
7.
mocs4k
"a rajongók mindvégig kiálltak a projekt mellett, dacára a hazugságoknak."

Ha nem minden concept art meg video random helyről lett volna összelopva, pl. unity techdemo, meg ilyenek, akkor ez akár még igaz is lehetne...

Sztem max. azért vehették le, mert rájöttek, hogy ha perelik őket, nem jönnek ki jól a dologból. Vagy tényleg lehet, hogy a kickstarter szedette le.

Amúgy vagy nem is csinálnak játékot, vagy még nincs semmijük, de akárhogy is, remélem egy ilyen project nem elveszi a kickstartertől a lelkes támogatók kedvét, inkább csak megfontoltabbá teszi őket :P
6.
6.
Teuton
Gyanúsan kevés pénzt kértek, plusz ahogy én olvastam a KickStarter lőtte le a dolgot nem pedig a fejlesztők.
5.
5.
Cristiano
nembaj nem fog hiányozni
4.
4.
The Lone Drow
#2: Nem, nem az, mint a cikk is említi, Alexey Sytyanov is tagja a csapatnak, ami azt jelenti, hogy ő a Vostok Games-től távozott el ezért a projekt miatt. Gondolod, hogy ott hagyta volna egy kamu miatt a Survarium fejlesztését? Ugyan. Tény, hogy nem kicsit elszúrták a kezdést.
3.
3.
kastorhun
Akkor amikor elindult a kickstarteren már sejtettem hogy kamu.
2.
2.
kastorhun
Ez a project full kamu, már be is lett bizonyítva.
1.
1.
DON GONDOCS
Ebbe a játékba nem lehet elég pénzt fekteni hogy élvezhető formában megjelenjen. Majd összeolllóznak néhány modot a moddb-ről és kész a sikerjáték.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...