Tomb Raider - itt vannak az első részletek

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 7.
  • Hír
Link másolása
Bár a Game Informer januári számának megjelenésére még pár napot kellett volna várni (merthogy a lap aktuális száma mindig egy hónappal korábban érkezik, mint amit ráírnak), azonban a NeoGAF már megkaparintotta a hőn áhított Tomb Raider előzetest, az információkat pedig kimazsolázta nekünk belőle.

A tegnapi nap egyik fénypontja az volt, hogy a Square Enix és a Crystal Dinamics bejelentették az új Tomb Raidert, illetve azt is megerősítették, hogy az új rész nem csak told egyet Lara Croft kalandjain, hanem teljes reboottal lesz dolgunk, azaz gyakorlatilag elfelejthetünk mindent, amit eddig a sorozat kapcsán megismertünk.

A Game Informer legújabb számából kiderült, hogy a csapat komolyan gondolja az újraindítást, ugyanis nem csak maga a játék, hanem az egész Tomb Raider márka megújul (a játék hivatalos weboldalán már látható is az új logó). Ha mindenképpen elszeretnénk helyezni Lara életrajzában a történetet, akkor az új rész a korábbi játékok előtt játszódik: a szexi hősnő mindössze 21 éves, és éppen hajótörés után próbál kezdeni magával valamit egy rejtélyes szigeten. Annyi biztos, hogy izgalomból jut majd bőven, és alapos adagot kapunk majd Lara fizikai és érzelmi traumáiból is.

A játékvilág az ígéretek szerint teljesen nyitott lesz, odamegyünk, ahova szeretnénk és olyan útvonalon érjük el a célunkat, ahogy jólesik. Igazi túlélőtúrában lesz részünk: kaját és vizet kell majd gyűjtenünk, a hatékony önmegvalósítás végett pedig elhagyják a korábbi a célzási rendszert (ami a tűzpárbajoknál kifejezetten jól fog esni), valamint a szigeten szétszórt bázisokon új képességeket sajátíthatunk el, illetve itt kombinálhatjuk a korábban már megszerzett tárgyainkat is.

Az új Lara mellméretéről nem szólt a fáma, továbbá a megjelenésről sem tudunk semmit (a korábbi pletykák egy 2011-es dátumot valószínűsítettek) - az mindenesetre biztos, hogy PC-n, PS3-on és Xbox 360-on fog bemutatkozni a játék.

13.
13.
Berencsit
Akinek nem teccik hogy lara nem a régi lesz, és teljesen megújul, viszont zavrja a név "hasonlóság" gondolja csak azt hogy ez 1 névrokonja a régi laranak....

szerintem nem lesz rossz a játék, ha meg nem is veszem, majd letöltöm. :D (internet csodái...:) )
12.
12.
gyerecske
Nekem tetszet az ÖSSZES rész idáig és ez is fog.:-)
Lehet, hogy elfogult vagyok? :-D
Lara forever!
11.
11.
Giggsy
Hát mit mondjak, a leírtak nekem úgy ahogy vannak nem tetszenek :( A Tomb Raider egyik legfőbb erénye a gyönyörű egzotikus helyszínekben valamint az elhagyatott sírok átkutatásában, fejtörők megoldásában (amik szégyenszemre egyre könnyebbek lettek az évek során, nem nehezebbek) és legendás kincsek fellelésében volt. A nagyobb szabadságot nem bánom, de mi szükség van erre a túlélősdire? Mitől sírrabló a főhősnőnk, ha egyszer szemmel láthatólag nem igazán lesz sok köze az ősi ereklyék hajkurászásához. Egyszer már nagyon rondán befürödtek ezzel a haj de nagy sorozatmegújítással, hisz az AoD-nek sem volt semmi köze a Tomb Raider-hez és nem is tetszett senkinek. Na és a célzási rendszert minek megváltoztatni??? A TR nem egy fps, a lövöldözés csak bulinak van benne, hogy feldobja néha egy kis akcióval a hangulatot. Én azt látom a tervek alapján, hogy igazi TR helyett valami undorító katyvaszt próbálnak meg gyártani. Én nagyon sajnálom.

Amúgy lehet bennem van a hiba, de az új Lara végülis elmegy a hősnő fiatalabb kori énjének, szerintem legalább ezzel az eggyel nincs gond...
10.
10.
vsz azért csinálják újra, a pénzen túl persze, hogy Lara helyett ne kelljen új aranytojást fosó tyúkot kitalálni. mellesleg ha jobban megnézi bárki (aki ép ésszel bir) a mostani sikerjátékokat - szinte mindegyik a 68. részénél tart már. ok jobbak az új részek, de ez akkor is szánalmas.
ha valamelyik játék meg újitani akar egyből ráfogják hogy innen-onnan koppintgat. meg szar, meg mittudomén. akkor mi a tököm a jó nektek emberek?! :)
szerintem a tombr szériának az underworld befejezése tökéletes lett volna.
végülis be mertek vállalni egy új vonalat hogy megmentsék a karaktert - és persze magukat is, és ha igaz amit mondanak akkor újitás is lesz bőven. a sztori, hát szerintem az arról fog szólni hogy lara hogy lett az aki.
8.
8.
NECROSMOKE
Én belese merek gondolni a következő részébe.Vajon,hogy fog ki nézni Lara ezek a csúnya sebek után?tiszta heg lesz az a babás arca.
Amugy jól hangzik és sztm. meg azért kezdik újra mert már eléggé összekutyulták a storiját a végén.Már 1001 Tomb Raider gém van.
7.
7.
NinjaNorb
Mindent rebootolnak? bár ez még mindig jobbnak tűnik mint az új DMCxD
6.
6.
Yagami Light
Hát szerintem majd meglátjuk, hogy milyen lesz a játék és azután lehet majd csak igazán következtetést levonni. Engem személy szerint kíváncsivá tett.
5.
5.
mamgu
Hát nekem olyan Far cry szaga van abból amit igérnek .
4.
4.
Robbie17
#3: Hát ha te most ennyiből leszűrtél mindent..XD
Szerintem ráfért ez a reboot a sorozatra az előző 3 főrész csak vergődött a rajongók többségének a szemében, de most ez a reboot meg eddig mindenkinek tetszik és még azoknak is akik eddig nem nyitottak a sorozat felé, én pozitívan állok hozzá.
Nem akarok reklámozni ezért keresetek fel magyar TR rajongói oldalakat ott már vannak Scannek ahol screenshotok is találhatók(tombraiders.hu) xD :D
3.
3.
Jó lesz. Kapsz egy Turok Cause 623-at amit Tomb Raidernek hívnak és egy olyan antihősnővel kell játszanod, aki minden ami nem Tomb Raider és semmi ami az, de ugyanúgy hívják, még sincs semmi köze hozzá, de vedd meg mert szeretnék hülyére keresni magukat, viszont nem merik más címen kiadni, lehet, hogy mégsem lesz olyan jó, hogy fel merjék vállalni, vagy mégis... saccperkábé :)

Amúgy csak nekem nem szimpatikus ez a Lubnya és egyedül én érzem azt, hogy legszívesebben ütném agyon hólapáttal amíg mozog ?! Hogy fulladna bele a barna hangba, érteeeeeem ?! :))))
2.
2.
TEEBEEX360
Most egy kicsit megijedtem.Csak nehogy RPG elemekkel legyen megtoldva mert akkor fejbe lövöm magam.Az lenne a legundorítóbb dolog ha Final Fantasy-s harcrendszert kapna.Úristen.Már kételkedek hogy jó lesz:,(:,(
1.
1.
Netsu
Ez elég jól hangzik :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...