RAGE - gondok a PC-s verzióval, úton a javítás

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 5.
  • Hír
Link másolása
Az Egyesült Államokban már kapható az id Software fél évtizeden át fejlesztett új játéka, a RAGE. A posztapokaliptikus világba viszont nehezen feledkezhetnek bele a PC-s verzió mellett döntők. A játék késve tölti be a textúrákat, indokolatlanul szaggat és szétesik a kép. De a javítás már úton van.

Nem indult simán az új engine, az id Tech 5 debütálása számítógépeken. Mindkét nagy videokártyagyártó termékeinél előfordul a hiba, mely nem a Te gépedben keresendő. Mi is meg tudjuk erősíteni a híreszteléseket, miszerint a RAGE későn tölti be a textúrákat, a kép szétesik, komoly sebességgondok vannak az AMD kártyáin. Ráadásul az előforduló hiányosságok egyáltalán nem gépfüggőek, a minimum konfiggal és a csúcsgépekkel rendelkezők egyaránt belebotlanak a hibákba. A véletlenszerű szaggatások - az első tapasztalatok alapján - a Radeon VGA-k tulajdonosainál jönnek elő legtöbbször, de minden más bug az NVIDIA termékeinél is előfordul.

Az AMD ugyan kiadott egy új driverfrissítést tegnap, de az vajmi keveset javított a helyzeten, hamarosan újabb illesztőprogrammal rukkol elő. A Bethesda Blog szerint az id külön együttműködik az NVIDIA-val, hogy mihamarabb elkészüljenek a javítással és az új driverrel, mely külön a RAGE kedvéért lát napvilágot.

A RAGE hangulatilag, technológiailag abszolút kiemelkedő, reméljük, hogy a pénteki hazai premierig már kigyomlálják a hiányosságokat. A konzolos verziókat szerencsére elkerülik a frusztráló jellemzők. Mintegy engesztelésül, Carmackék bejelentették a Hi-RES textúrapakkot a PC-sek számára.

Köszönjük, marcello.!

59.
59.
kharami
Amúgy ezzel minden rendben van, néhol a karakterek bugosak és ugrál a texturájuk! Legalábbis nálam! Javításig kihúzzuk igy már játszható!
58.
58.
kharami
Ezzel mindenki max textura betöltéssel élvezheti a játékot!;) Nálam működött! Ati ccc ben a catalyst ai. maxra kell állítani és be kell kapcsolni a v sync et, majd a rage/base mappán belül létrehozni egy Rageconfig.cfg -t és ezt bemásolni!

seta image_usecompression "0"
seta image_anisotropy "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxppf "24"
seta vt_maxlockedpages "256"
seta vt_minlod "-2"
seta vt_lodBias "-2"
seta vt_maxaniso "2"
seta vt_qualityhdplossless "1"
seta vt_qualityhdppower "1"
seta vt_qualityhdpspecular "1"
seta vt_qualityhdpnormal "1"
seta vt_qualityhdpdiffuse "1"
seta vt_qualitydctpower "100"
seta vt_qualitydctspecular "100"
seta vt_qualitydctnormal "100"
seta vt_qualitydctchroma "100"
seta vt_qualitydctluma "100"
seta vt_restart

Aztán remélem jön a HD texture pack mert összhatásilag igy sem csúnya a játék de ráférne a hd textures! :) Amúgy ha ezen beállításokban még valaki tud szépíteni a játékon az írja meg!;)
57.
57.
#53: ez nagyon jó ötlet és még edit gombot is kellene eszközölni...

(puszta kíváncsiságból, ezt a gondolat most melyik hozzászólás váltotta ki belőled, szerintem ahogy visszanézem a leírtakat? itt most nem is ment a "troll-kodás" ahhoz képest amiket bizonyos híreknél látni lehet)
56.
56.
hedzsooo
#25: Amikor kijonnek a next gen konzolok, akkor sem lesz nagyon hardveresen erosebb a legujabb PC-nel szerintem, csak persze akkor meg egy olyan PC sokak szamara megfizetethetetlen lesz.

Kar, h igy kidobtak a RAGE-t PC-re, esetleg 1 honapot meg varhattak volna inkabb vele. Piciket meg tesztelhettek volna elotte, de hat a kiado es a fejleszto is penzt szeretne mielobb latni, mint mindenki, gondolom... :P
55.
55.
FekaFOB
Közérdekű közlemény:

Aki akar holnaptól honfitársakkal autókázni az csatlakozzon steamen a RAGE - Hungary csoporthoz!

peace
54.
54.
kharami
#53: Akkor szerintem itt nagyon sokkan bannolódnának, mert ízlések és pofonok és minnyájan kapnák hideget meleget!:D:D
53.
53.
Én csak egy troll-faktor-mérőt szeretnék kérni az oldalra:
+ / - a komment mellett, és aki három cikknél legalább három mínusz átlaggal rendelkezik, úgy, hogy legalább 10-en minősítették mínuszban, azt automatikusan bannonlja ki egy hónapra, vagy kapjon warn-t és a harmadiknál repül... KÖSZÖNÖM !
52.
52.
#50: én már régóta tudom, hogy ez a játék kell... meg is fogom venni ez biztos, DE CSAK AKKOR, ha már a dobozból kivett játékot felteszem és megbízhatóan megy... nehogy már a zsír játékot felrakom és azzal keljen kezdenem, hogy új patch, meg driver és ki tudja még mi nem... ez azért így eléggé szánalmas... és ha most nem is futok bele, hogy mi okból és ez hogyan lehetséges, igencsak dühítő és elszomorító, ha beleképzelem magam a helyzetbe, hogy előrendelem amint kijön megveszem, felteszem és egy hulladékot látok... (a hulladék erős persze, mert nagyon jó, lenne -és lesz is-, ha...) azért most bemutatkoztak rendesen... szerintem ez nagyon gáz... (ez nem a kis baki kategória)
51.
51.
kharami
#38: Nem nem tudják, hanem leszarják!
50.
50.
Quent1n
#48: ....:)

De amugy jórészt igen és ezen nincs mit magyarázni :). Attól mert egy termék legyen az játék, autó, akármi szar, az még nem menti a warezt. Egy dolog letölteni kipróbálni és törölni ha szar. De kijátszani és közbe azt mondni, hogy "fuu de fos" hát az elég gáz... Szerintem.. :) De igazábol azt mondom, hogy a Rage videoival tele van a jutub, hogy mi nem stimmel vele tehát ha ilyen szar akkor már le se kell szedni, max egy komoly patch után.
49.
49.
bali182
Valakinél még történik olyan, hogy a játék slideshow szerűen fut? Elindul, normális framerate-el megy 1 másodpercet, utána 5 másodperc hatásszünet??? És ez ismétlődik? Kb 4 perc volt mire kijött a csávó a qrva kabinból...
48.
48.
Dízel
nem a torrent és társai miatt haldoklik a pc-s piac, hanem az ilyen retardált kiadványok miatt. tizenX ezer forintot kiadni egy JÁTÉKÉRT, ami igazábol játszhatatlan... hát nem tudom elitéljem e ilyenkor a warezolókat.
47.
47.
#46: javítás: "hogy nem tesztelik a játékot kiadás előtt"

u.i.: egy edit gomb elkelne... :)
46.
46.
és valóban, már én is hozzászóltam a cikkhez, de a legalapvetőbb gondon még el sem gondolkoztam, hogy hogy a .... nem tűnt fel nekik egy ekkora hiba, ami ráadásul nem egyedi és adott videó-kártyától függő, hanem szinte "mindenen" felmerült... máris a miért lett ilyeneken járt az eszem, és azon nem is töprengtem, hogy nem tesztelik a játékot tesztelés előtt... (vagy tesztelik, csak épp szar, de nincs időnk agyuk ki, mert beharangoztuk, majd lesz rá tapasz... így is úgy is ciki... nem kicsit...)
45.
45.
Stranger
#43: sokat ittál, mi? xd
Bezzeg ha kiadtak volna egy betát mint BF3-nál nem lettek volna gondok... xd Amúgy tényleg nem értem, hogy egy ilyen dolog, hogy nem tűnt fel...
44.
44.
NereusLaceee
:D ááá na ez kész... elfelejtettem hogy már megkérdeztem
43.
43.
NereusLaceee
eddig ez hogy nem tűnt fel nekik? :D
42.
42.
NereusLaceee
csak azt nem értem, eddig ez hogy nem tűnt fel?
41.
41.
ATi0021
#38: Optimalizáció terén nem lett volna olyan sok dolguk. A videóbeállítások közül, összesen ennyi van: felbontás, megjelenítési mód (teljes vagy ablakos), élsimítás, fényerősség. Ennyi. Semmi több.

Plusz ami elég zavaró, hogy a játék tele van láthatatlan falakkal, AI buta, fizika nincs és ez csak a jéghely csúcsa. Sőt ha jól tudom egy évtized óta ismét egy játék ahol még az ablakot se lehet kilőni. Szóval tele van elég ciki hibákkal, amikből egy is fatális méretű.
40.
40.
#34: "Amúgy nem értem a konzolos kritikát se. Pont nekik nem kéne arról pofázni, hogy mi milyen erős, mert bizony sok gond volt azzal, hogy mit butítsanak le, hogy elfusson és minél kevesebb lemezen legyen."

Nincs konzolos kritika, legalábbis részemről a Sony PlayStation 3 oldaláról. Ugyanis az a kritika, amit mondasz, az csak az Xbox 360-ra vonatkozott, mert ott a DVD9 miatt kellett a textúrákat visszavenni.

Ellenben, a PS3 verziónál, gyakorlatilag egy érdekes eljárással, ugyanazt a textúra pakkot kapjuk PS3-ra, mint ami a PC-s motorban is megy! Ezt egy speciális Cell/Blu-ray eljárással érték az ID-nél!

Forrás: PSC (PlayStation Community)
http://playstationcommunity.hu/note/6133
39.
39.
#38: Javítás:
Igaz, a sokféle PC-s hardver az optimalizációnál, akár visszahúzó erő is lehet!
38.
38.
#30: Azért az durva, hogy úgy kiadnak PC-re egy játékot, hogy nem tudják normálisan optimalizálni, miközben a PC-nek van a legerősebb hardvere, mert fejleszthető vas! Igaz, a sokféle PS-s hardver az optimalizációnál, akár visszahúzó erő is lehet!

Persze, azt is megválaszoltad, miért nem tudtak egy normális PC-s verziót kiadni a kiadáskor!
37.
37.
Darox
#36: Pontosan! Rage már alapból hallásból meg első látott dolgok alapján nem tetszett meg, viszont a DooM 4-ről részletesebb infókat meg állítólag már az előző elötti Qauekcon-ra ígértek. Reméljük DooM 4 jobban fog sikerülni mint a Rage... De ha az is valami konzol port lesz mentem tüntetni ID Software-hez.
36.
36.
Mortis
Akkor végre következhet a Doom 4!
35.
35.
kharami
#34: Pooooontosan ATI nagyon rátapintottál a lényegre!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...