The Witcher-sorozat - újabb infók a szereposztásról

  • Írta: sirdani
  • 2018. október 11.
  • Cooltúra
Link másolása
Méghozzá nem is akármilyenek! Kiderült, hogy Henry Cavill alakította Geralt mellett kik fogják játszani a másik két kulcsfontosságú szerepet, vagyis kik fognak Ciri és Yennefer bőrébe bújni.

A showrunner, Lauren Schmidt Hissrich a The Hollywood Reporternek adott interjújában hivatalosan is bejelentette, hogy Ciri szerepét Freya Allan fogja alakítani, aki többek olyan sorozatokban játszott, mint a The War of the Worlds és az Into the Badlands.

Yennefer szerepét pedig Anya Chalotra kapta meg, aki a The ABC Murder és a Wanderlust sorozatokból lehet ismerős.

Az interjú során egyébként kiderült, hogy már több mint 50 szerep ki lett osztva, melyek közül mindenképpen érdemes megemlíteni még a Calanthe királynőt alakító Jodhi Mayt (Az utolsó mohikán) és Fringilla megtestesítőjét, Mimi Ndiwenit (Tarzan legendája, Mr. Selfridge).

Hissrich egyébként még több érdekes részletről is mesélt: „Úgy gondolom, hogy íróként azt mondani, hogy az én elképzelésem lehet, hogy másképpen néz ki, mint a tiétek, az rémisztő a rajongók számára, de őszintén szólva, nem hiszem, hogy annak kellene lennie.”

„Úgy érzem, hogy ami miatt az emberek a leginkább aggódnak, hogy egy az egyben ki fogjuk szakítani a The Witchert a kulturális kontextusából, vagy megszakítjuk a szláv gyökereit, azt, amire az emberek Lengyelországban olyan büszkék. Persze ennél mi sem állhatna távolabb a valóságtól. Ami mindig is a célom volt, hogy fogjam ezeket a szláv történeteket, és minél szélesebb közönség számára tegyem őket elérhetővé.”

Hissrich egyébként nagy CD Projekt-fannak tartja magát, ám ahogyan ő fogalmazott, „a sorozat készítésekor visszavettem a videojátékból, mert biztos akartam lenni abban, hogy a sorozat, amit készítünk, egyedülálló lesz.” Hogy ez mennyire jött össze neki, azt majd mindenki eldöntheti maga a premier után, melyre még feltehetőleg 2020-ig kell várnunk.

45.
45.
Fata Morgana
#44: UI.
Azt hogy egy Madách műből idéztem kb. mindenki tudja aki legalább az első 6osztályt kijárta.
41.
41.
Fata Morgana
#40: UI.
"Mondottam ember: küzdj, és bízva bízzál"
38.
38.
Fata Morgana
#36: Ezzel az erővel, egy film Martin Luther King filmet, vagy a klasszikus "Gyökerek" című fimet játszhatnák fehérek, vagy kínaiak.
37.
37.
Fata Morgana
#36: Ezen jó derültem!:)))
Szerintem megint jött a képmutatás pár ember részéről, nekik egyszerűbb félreérteni mit nehezményeznek jó páran köztük én is, mint felfogni a valódi okait a nemtetszésnek.
33.
33.
leviske
Jaj, gyerekek! Miért kell egy ilyen híren ennyire befeszülni? Végeredményben vagy kapunk egy jó sorozatot, vagy nem. Minek ezen már előre mérgelődni?
31.
31.
hadzsime
#30: "csak azt mutatja, hogy mennyire nem oké az embereknek az, ha más a bőrszíne valakinek. "

Ez így van, de ebbe te is beletartozol, hiszen te sem szeretnéd hogy Whoopie Goldberg Hófehérke vagy hogy Geralt Fekete Farkas legyen, de ettől még nem vagy rasszista és azok sem rasszisták, akik nem szeretnének fekete Cirit vagy bármilyen más átszínezett karaktert.
Itt nem az a düh forrása, hogy: "Na már megint egy koszos néger kapott szerepet egy sorozatban." hanem az, hogy "Na már megint átszíneztek egy karaktert, hogy kielégítsék azokat a beteg retardáltakat."
Ennek a témának semmi de semmi köze nincs a rasszizmushoz, ezt csak azért gondolják az emberek, mert az SJW védelmi mechanizmus úgy működik, hogy vagy egyetértesz velük vagy egy "entitled racist" vagy és kész.
Ha Geraltot egy dagadt fehér férfi vagy egy vékony fekete férfi vagy esetleg egy vékony fehér nő játszaná ugyanúgy kiakadnának az emberek, de ez nem azt jelenti hogy mindenki rühelli a dagadtakat, a feketéket és a nőket.

"Pár napja kijött az első kép a Star Wars sorozatból, a mandalori páncélos karakterről, és rögtön az első komment volt, hogy biztos egy zsidó néger nő van a maszk alatt. Szerintem ha egy kicsit rázoomolsz a mondatra, látszik, hogy tulajdonképpen az az elvárása, és még sokaknak, hogy fehér férfi legyen alatta."

Ezt az utálatot a Disney vívta ki magának azzal, hogy a második részből egy SJW játszóteret csinált a film kárára. Hidd el, hogy ha egy tisztességes, politikai nyomástól független második részt tettek volna le az asztalra, ami tényleg a rajongóknak készül, akkor a kutyát nem zavarná ha a maszk alatt egy leszbikus latin lány vagy akárki lenne, mert nem azt gondolnák az emberek, hogy még egy politikai tanmesét akarnak lenyomni a torkukon, hanem azt, hogy zsír, jöhet!
30.
30.
B-Shaggy
#25: Hát a 2. kérdésedet akartam elkerülni a Ghostbusters és Setét Torony példákkal, de elmondom neked, hogy akkora facepalmot szerintem ilyen téma miatt még nem toltam, mint amikor az élőszereplős Mulan filmnél előjött az, hogy nem ázsiai főszereplőt akartak, vagy Scarlett Johanson a Ghost in the Shellben. Ezt egyébként "whitewashing"nak hívják, ezt az egy szót nagyon szeretem lefordítani, kihipózzák a karaktereket :D Hányingerem van attól, amikor ilyenekért sírnak, és nem csak azért, mert ilyenkor pl neked adok igazat, hogy ugyanúgy el kéne tűrni (mondjuk Mulannál azért picit érthető, Kínában játszódik a sztori, Ghost in the Shellnél meg egy az egybe kiosztottam azt aki redditen ezért hisztizett, hogy ha a japánok japán főszereplőt akarnak a japán mesébe, akkor ne kaukázusi vonásokkal rajzolják a karaktereket). Kiégek és hányingerem van ezektől az emberektől, és nem csak azért, mert hülyeségnek tartom a felháborodásukat, hanem mert az ilyenek alkotják azt a rossz sztereotípiát, ami miatt már nem írhatom le a véleményem, mert olyan kommentet kapok, hogy tapsolnék a Hófehérkét alakító Whoopie Goldbergen - megjegyzem, kiakadnék.
Azért írtam színesbőrűt, mert relevánsnak tartottam ehhet a témához, hiszen erről volt szó, most akkor kérlek te se hidd, hogy a szádba adom a szavakat, de akármikor előjön ez a vita, mindig előjön elllenérvként az, hogy fordított esetben mi lenne. Elmélkedésként jó, és biztos vagyok benne, hogy te ezért dobtad fel, redditen legtöbben a stíluson már látszik, hogy racionális indokai nincsenek és át akarja terelni a témát arra, hogy a fehéreket is elnyomják.
Ha Geralt lett volna fekete, vagy nő, az az a szint, amikor én is közbeszólok, de az, hogy egy mellékszereplőre épp ezt a színésznőt castolták, én azt mondom, hogy felesleges lesz triggerelődni, mert lehet, hogy baromságnak tartod, amit írtam, de az örökös veszekedést csak tovább szítja, és csak azt mutatja, hogy mennyire nem oké az embereknek az, ha más a bőrszíne valakinek.
Pár napja kijött az első kép a Star Wars sorozatból, a mandalori páncélos karakterről, és rögtön az első komment volt, hogy biztos egy zsidó néger nő van a maszk alatt. Szerintem ha egy kicsit rázoomolsz a mondatra, látszik, hogy tulajdonképpen az az elvárása, és még sokaknak, hogy fehér férfi legyen alatta. Ha nem fehér akkor beleerőltetett diverzitás, ha nem férfi akkor femináci propaganda. Ha mind a kettő, akkor az apokalipszis.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire a tököm tele van a "feminácikkal", az "SJW"-kel ( és itt most a nagyon durva szintre gondolok, nem arra, akit nem zavar, hogy fekete egy színésznő), és az egyéb csoportokkal, amik miatt ki vannak gúnyolva a nézeteim, de a szélsőséges gyűlölettel is. Ki a francot érdekel, hogy ez a karakter milyen színű?
Eléggé szégyellném magam, ha ilyen mémek inspirációja lennék:
https://me.me/i/all-is-well-forced-diversity-white-genocide-oldmin-23033874

28.
28.
drat576
#27: Bár most belegondolva lehet, hogy hülyeséget írtam. Ciri elég gyerek még itt, úgyhogy Yen se lehet még annyira idős. Gondolom akkor időben korábban kezdünk mint maga a játék(ok) (leszámítva a W3 tutorialt).
27.
27.
drat576
Yennifernél szerintem a korral van gond, egy kicsit érettebb arc kéne.
25.
25.
hadzsime
#18: "Alapjáraton pedig mindig azt szoktam mondani, hogy akik felhúzzák magukat azon, hogy egy színes bőrűt "feleslegesen beleerőltetnek", addig szükség is van a "beleerőltetésre". "

Na ez hatalmas marhaság. Az emberek mindig is kiakadtak és mindig is ki fognak akadni ha egy általuk ismert és szeretett karaktert megváltoztatnak csak azért hogy imponáljanak egy kis csoportnak.
A feketék sem szeretnének Fehér Párducot, a fehérek sem szeretnének fekete Supermant. Ez így egészséges.
Az, hogy az egyikért az internet pöcegödreiben tanyázó, véleménybuborék lakói egy utolsó büdös rasszistának tartanának, míg a másikért liberalista szabadgondolkodónak, csak azt bizonyítja, hogy mekkora hülyeség ez az egész mozgalom.

Azt írtad, hogy szerinted amíg valaki felhúzza magát azon, hogy beleerőltetnek egy színes bőrű színészt, addig szükség is van az ilyesmire. De miért? Miért rossz dolog ez a felháborodás? Azért mert rasszista dolog utálni az ilyesmit? Nem akarom a szádba adni a szavakat, de nekem ez így jött le, de akkor két dolgot nem igazán értek:
1. Szerinted azzal, hogy ezt gyakran megcsinálják sorozatokkal, filmekkel mit érnek el azon kívül, hogy feldühítenek egy népes rajongótábort és kielégítenek egy maréknyi SJW-t?
2. Nem értem miért színes bőrűt írtál. Fehér színész beleerőltetésénél jogos lenne a felháborodás?
24.
24.
zoli12i
#22: Köszi az agymenésedet. Egyébként az EB-ről estünk ki.
Alapból azt sem értem miért kell egyből mindig a mi focinkal előjönni, példálozni.
Amit a franciák csinálnak az nem fair. Több, mint egy millárdos népességel rendelkező Afrikából kiválasztanak egy all star csapatot, meg néhány európait innen-onnan, hogy fehér ember is legyen azért. Bocs, de ezt már klub focinak hívják.

Amúgy off vége.
23.
23.
Ooorky
#22: A magyar "focihoz" ne viszonyítsunk...
22.
22.
SLi
#16: A magyar válogatott 4-0-ás vereséggel kizuhan a 16 között a 2016-os VB-n:

A szittya gyönyörű hófehér magyar harcosok:
Dzsudzsák Balázs csapatkapitány: 80 millió forint
Kádár Tamás: 75-80 millió forint
Király Gábor: 72 millió forint
Fiola Attila, Juhász Roland, Gera Zoltán: 70-70 millió forint
Szalai Ádám: 60 millió forint
Tőzsér Dániel: 58 millió forint
Nikolics Nemanja: 55 millió forint
Elek Ákos: 45 millió forint
Németh Krisztián: 40 millió forint
Guzmics Richárd: 30 millió forint
A magyar átlagkereset 175 000 forint 2016-ban.

A francia válogatott veretlenül világbajnok lesz, a csúnya fekete migráns Mbappé 19 évesen: „a haza képviseletéért nem jár fizetség” majd minden jutalmát jótékony célra ajánlja fel.

talán ezért tudnak örülni neki
21.
21.
Ooorky
#18: Az SJW "közösség" álszentségére tökéletes példa (van benne bőrszín is):

https://www.youtube.com/watch?v=B_WH43BGdL0
19.
19.
Fata Morgana
#15: Ezen felsírtam haver.:)))
18.
18.
B-Shaggy
#17: Én sem vagyok olyan, amilyennek gondolsz, nagyon sok irányba tudok én is gyűlölködni, nem "SJW" vagyok.
Az ilyen megjegyzésekkel inkább görbe tükröt tartok a hasonló vélemények felé. Nincs kis idiótákból álló csoport, és főleg nincsenek felháborodott legyek. Mostanában nagyon mennek a mémek és a beszélgetések arról, hogy az "SJW"-k mennyire felcseszik magukat. Gondolom te is többezer TRIGGERED!!!!! mémet láttál már. Az érdekesség az, hogy akik ezket csinálják, azok ilyeneket húzzák fel magukat, hogy egy mellékszereplőnek más színe van. Akkor ki a triggered?
Vannak nagyon durva eltolások, mint pl a Ghostbusters full nőkkel, vagy Idris Elba a Setét Toronyba, amiknél egyetértek az utálat-tömeggel, de ez nem azért van, mert különben kiakadás lenne, hanem mert a studiók azt hiszik, hogy majd emiatt elmennek rá az emberek, ami szánalmas, és látod, hogy nem is jött be.
Alapjáraton pedig mindig azt szoktam mondani, hogy akik felhúzzák magukat azon, hogy egy színesbőrűt "feleslegesen beleerőltetnek", addig szükség is van a "beleerőltetésre". Könnyen kigúnyolható és mémelhető mondat, de szerintem ha valaki megérti, és belegondol, látja, hogy igaz.
17.
17.
hadzsime
#6: Ez a pofon rossz helyre ment. Nem vagyok olyan, amilyennek gondolsz, csak gáznak tartom, hogy egy ilyen pici, de nagyon hangos idiótákból álló csoport annyira sakkban tud tartani egy egész ipart, hogy muszáj minden tányérba bele szarni egy kicsit, hogy elkerüljék a felháborodott legyek zümmögését.
16.
16.
zoli12i
#9: Nekem olyan furcsa, hogy ennek örülni tudnak a franciák, hogy francia embernek köze nem volt ahhoz a VB győzelemhez. De lehet, hogy csak nekem furcsa.
15.
15.
frankdelgado
#14: Fàj is a derekam rendesen. Az öregek szerint a sok üzekedés az oka. Akkor had fàjjon...
14.
14.
B-Shaggy
#12: Elég erős fájdalmat érzek benned.
12.
12.
frankdelgado
Remélem nem valami ratyiparádé lesz és Geralt kőkeményen fog qrwázni. Legalábbis nálam ezt csinálta.... Az egyszarvús jelenetet kötelező jelleggel ott kívánom látni a Tv. képernyőjén.Én beválogattam volna néhány pornószínésznőt is nigákat , fehéreket, vágottszeműeket, meg néhány latin nagyseggű primadonnát vegyesen, hogy legyen választék. Hadd örüljenek a SJW-k is. Különösképpen remélem, h Triss és Yennefer sem valami ványadt penészvirág lesz....bár ez a Yennefer jelölt..
11.
11.
manderel
#3: Nem jött meg az eszük, igazából sosem volt szó fekete Ciriről. Az az angliai álláshirdetés a "BAME" mozaikszót használta, ami egy gyűjtőfogalom mindenféle kisebbségre. Az elég népes angliai lengyel kisebbségre is. Az álláshirdetés alapján jóval nagyobb esélye volt annak hogy egy lengyel származású színésznő fogja játszani Cirit, mint hogy fekete. Persze a kattintásvadász oldalak rögtön kihozták belőle hogy "fekete lesz Ciri??". Nyilván többen olvasták őket így, mintha kicsit pontosabban értelmezték volna az ominózus hirdetést.
10.
10.
Mortis
Yen szerepèt elèg fiatalka színèsznőre osztották. Nem tudom mennyit akarnak maszkírozni rajta, de elèg kènyelmetlenek lehetnek majd Geralttal a közös jeleneteik.
7.
7.
Fata Morgana
Az "Armageddon" című filmből idézve "Sharp"-ot "ezt nevezem én hibás szériának".:)
6.
6.
B-Shaggy
#2: Gyors húzd fel a páncélod, nehogy túlságosan megsebezzen a gonosz színesbőrűek támadása
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...