Mégsem készül el a Daybreak Marvel MMO-ja

  • Írta: szlav
  • 2022. május 25.
  • Gyászhír
Link másolása
A DC Universe Online fejlesztőcsapata ezúttal a Marvel-hősök univerzumában készített volna MMORPG-t, a stúdió anyavállalata azonban most bejelentette, hogy törlésre került a projekt.

Úgy tűnik, hogy nem csak a Square Enix tántorodott el a Marvel-játékok fejlesztésétől. A Daybreak Games és a Dimensional Ink anyavállalata, az EG7 tavaly novemberben jelentette be, hogy a szuperhősös online szerepjátékra szakosodott fejlesztők a DC Universe Online után átállnak a szemközti oldalra, és a Marvel szuperhőseivel készítenek egy nagyszabású MMORPG-t. A grandiózus tervekből azonban mára füstbe mentek: az EG7 bejelentette, hogy elkaszálták a projektet.

A vállalat sajtóközleménye szerint pusztán üzleti döntés volt, hogy a komoly befektetést és jelentős kockázatot jelentő fejlesztés erőforrásait inkább más hosszú távú projektekbe csoportosítják át. Az EG7 eredeti tervei szerint 500 millió svéd koronát, vagyis több mint 18,4 milliárd forintot fektettek volna a marveles MMO-ba, a döntést követően azonban ez az összeg számos kisebb projektet és eddig be nem jelentett új IP-t finanszírozhat majd. Az így megmaradt pénzforrásból természetesen a The Lord of the Rings Online és DC Universe Online irányába is csurran-cseppen valami.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...