Switchre tart a kultikus Gothic első része

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 4.
  • Bejelentés
Link másolása
Annak ellenére, hogy már készül a Gothic remake-je a THQ Nordic berkein belül, a cég váratlanul bejelentette a klasszikus első rész Switch-változatát is, számos javítással megspékelve.

Az eredeti Gothicot még a Piranha Bytes készítette el 2001-ben. A történetben egy névtelen, elítélt foglyot alakítunk, aki egy veszélyes középkori fantasy világban próbál boldogulni. Az évek során a játék kultikussá vált, számos folytatás készült hozzá, de ökölszabály, hogy csak azok a részek sikerültek jól, amelyeket az eredeti stúdió rakott össze.

Nem véletlen, hogy a jogokat birtokló THQ Nordicnál már készül a teljes értékű remake, ám most nem erről van szó, hanem a klasszikus első epizódról, ami 2023. szeptember 28-án érkezik Nintendo Switchre. A portot olyan komolyan gondolta a kiadó, hogy számos hibajavítással készül, noha a eredeti kódot használták fel a fejlesztés során.

A Nintendo boltjában digitálisan vásárolhatjuk meg a Gothic Classicot, míg a THQ Nordic áruházában megrendelhető a dobozos változat is 30 euróért.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...