GC 2023: Future Games Show összefoglaló vol. 1

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 24.
  • Rendezvény
Link másolása
A tegnap esti műsorban rengeteg címet mutattak meg, így ezeket nem egy, hanem kettő cikkben foglaljuk össze az átláthatóság érdekében. Lássuk hát, mit hozott a Gamescomra a Future Games Show!

Erika Ishii és Troy Baker duója vezette a műsort, és rögtön az első percekben egyértelművé vált, hogy a humoros tálalással nem lesz gond. Világpremiereket, gameplay trailereket és megjelenési dátumokat ígértek a házigazdák, nézzük meg, hogy betartották-e a szavukat! 

Stop Dead

A Gridsnap Games új játékában a sebességen és az állandó mozgáson lesz a hangsúly: ha megállunk, meghalunk. A ránk törő ellenségekkel különleges kesztyűnket használva tudjuk majd felvenni a harcot, amelynek segítségével tárgyakat vághatunk hozzájuk vagy lőfegyvert is használhatunk. A Stop Dead október 5-én érkezik PC-re, a demó pedig már elérhető. Egy kis érdekesség, hogy ha demóban a legjobb eredményt érjük el augusztus 30-ig, akkor esélyünk lesz nyerni egy PlayStation 5-öt (legmagasabb pontszám) vagy egy Xbox Series X-et (legjobb idő).

Outrage

32 fős battle royale mókának ígérkezik a Hardball Games frissen leleplezett játéka, amelyben barátainkkal verekedhetünk különböző helyszíneken akár puszta kézzel, akár olyan dolgok használatával, mint ásó, lapát, taxi, vagy egy másik játékos. A free-for-all játékmód mellett csapatalapú összecsapásokra is lesz lehetőség. A megjelenésről egyelőre annyit tudni, hogy 2024-ben érkezik a játék, de pontosabbat nem tudni róla.

Streets of Rogue 2

Folytatást kap a 2019-es pixel art rogue-lite játék. A készítők elmondása szerint olyan címek hatottak rájuk, mint a Deus Ex, a Skyrim vagy a GTA-sorozat, ha ehhez hozzávesszük a rogue-lite mechanikákat és felülnézetes játékmenetet, akkor egy dolgot nyugodt szívvel kijelenthetünk: egy elég ambíciózus projektről beszélhetünk. A játék valamikor 2024-ben jelenik majd meg PC-re.

Soulslinger: Envoy of Death

Ebben a roguelike-ban mi leszünk a halál kifutófiúi, és az a Limboban ragadt lelkeket kell összeszednünk, nem épp békés módon. Pontos megjelenésről egyelőre nincs hír, a tervek szerint még az idén early accessbe fog lépni a játék, de már most kipróbálhatjuk a demót Steamen.

Eternights

Az eredetileg szeptember 21-re tervezett megjelenés helyett már szeptember 12-én játszható lesz az Eternights, a hack-and-slash randiszimulátor. A játékban főhősünk elveszti jobb karját, ám ezáltal új természetfeletti képességekre tesz szert, amire szüksége is lesz a rá törő szörnyek és más rémségek ellen. Az Eternights nem csak PC-re, de PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is megjelenik, a demó már elérhető egy ideje PC-n.

Blasphemous 2

A The Game Kitchen ma megjelenő új játékának launch trailerét is bemutatták az este, a rövid előzetesben jobban megismerhetjük a ránk váró főellenségeket, akik egykoron hasonló utat jártak be, mint mi. A játék a mai naptól elérhető PC-n, PlayStation 5-ön, Xbox Series X/S-en és Nintendo Switch-en, a Blasphemous 2 tesztünket itt olvashatjátok.

Parcel Corps

Ha valaha is eljátszottunk a gondolattal, hogy hagyjuk a mostani melónkat és biciklis futárnak álljunk, azonban mindig meghátrálásra kényszerített a munkakör rideg valósága, akkor ez a könnyed hangvételű "futárszimulátor" nekünk készül. A Parcel Corpsban bringánk segítségével kell eljuttatnunk a csomagot a megfelelő helyre, és ehhez a belvároson át vezet az út. Falon bringázás, korláton grindolás, kamion alatt átcsúszás – ezeket mind lehetőségünk lesz kipróbálni. A megjelenés dátuma, sőt évszáma sem ismert, csak annyi, hogy PC-re, Xbox Series X/S-re, és PlayStation 5-re is megjelenik majd a játék.

The Gap

Nem friss bejelentésről van szó, mivel a Crouching Koalas játékáról már tavaly is kaptunk hírt, viszont valamilyen szinten érthető, hogy még mindig nem készültek el a játékkal, hisz összesen két ember munkájáról van szó. A The Gap egy pszichológiai sci-fi thrillernek ígérkezik, amelyben emlékek után kell kutatnunk párhuzamos világokban. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott a játék, előreláthatóan idén ősszel jelenik majd meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

Robocop: Rogue City

Új trailert kapott a jövő hónapban érkező Robotzsaru-játék, amely ezúttal főleg a játékmenetre fókuszál. A bűnözők mészárlása mellett a helyszínelemzés és a nyomozás is a munkánk része lesz, illetve a személyünket övező kétségek okán pszichológushoz is járni fog főhősünk. A Robocop: Rogue City szeptemberben jelenik majd PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

Gangs of Sherwood

Újra életjelet adott magáról a még tavaly bejelentett steampunk Robin Hood-játék. Az akár 4 fős co-op játékban a klasszikus történet elevenedik meg, egy érdekes csavarral, Nottingham bírójának gépesített csapataival kell felvennünk a harcot, szerencsére nem hétköznapi fegyverekkel. A játék megjelenési dátumot is kapott, október 19-én jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

Star Trucker

Szeretnétek kamiont vezetni, de az összes szimulátorjáték az unalmas Földön játszódik? Van egy jó hírünk, a Star Truckerben a csillagok közt élvezhetjük az autópályák szabadságát. 2 hónapja jelentették be a játékot, és most a Future Games Show hála gameplay videót is kaptunk. A játék 2024-ben érkezik valamikor PC-re.

Castle Craft

Nem újkeletű a Castle Craft, márciusban jelentették be érkezését, de most végre gameplayt is kaptunk. A várépítés mellett egy sereget is és a királyság gazdaságát is gatyába kell majd ráznunk, úgy, hogy közben szörnyek hordái fogják megnehezíteni dolgunkat. A voxel stílusú játék valamikor a tél folyamán érkezik PC-re.

SPRAWL

Egy igazán hardcore retro FPS-ről beszélhetünk a SPRAWL személyében, egy kis cyberpunk-beütéssel. Ahogy megszokhattuk ezektől a játékoktól, most sem lesz rendes nevünk, de legalább gyorsan és hatékonyan hentelhetünk. A játék shadow dropolt, így már akár most is elkezdhetünk lövöldözni PC-n.

Tavern Keeper

A Greenheart Games új játékáról már rég tudtuk, hogy készülőben van, de most egy felettébb szórakoztató trailerrel ajándékoztak meg minket és egy 2024-es megjelenési dátummal PC-re. A fejlesztőkről érdemes tudni, hogy ez lesz a második játékuk, az első a méltán híres Game Dev Tycoon volt.

AK-xolotl

Egy szörnyen cuki és szörnyen halálos axolotl-ról beszélünk, aki az állatvilág nagyját a túlvilágra küldi ebben a felülnézetes roguelike kalandban. Szeptember 14-én érkezik a játék PC-re, PlayStation és Xbox konzolokra, illetve Nintendo Switch-re.

Twin Sails Interactive Montage

A Twin Sails csapat nem egy, hanem három játékkal is készült és egy montázs formájában mutatták be őket. A News Towerben meglepő mód egy újságot kell majd igazgatnunk, hogy minél több és minél minőségibb hírt szállítsunk. A Bloomtown egy körökre osztott régivonalas RPG-nek ígérkezik, míg a Wantless egy gyors és taktikus RPG-ként van számon tartva, melyben segítenünk kell pácienseinknek leküzdeni a félelmüket. A News Tower korai hozzáférése valamikor 2024 elején fog kezdődni Steamen, a Bloomtown 2024 második felében fog PC-re és konzolokra érkezni, végül, de nem utolsó sorban a Wantless korai hozzáférése 2023 novemberében veszi majd kezdetét.

Aloft

Az Aloftban egy meseszerű világ vár ránk, melyben lebegő szigetünket a saját ízlésvilágunk szerint alakíthatjuk. Persze nem csak sziget-dekorációra épül a játék, hiszen túl is kell élnünk a szigetcsoporton, ami egy szüntelen hurrikán körül kering. A játék valamikor 2024-ben érkezik PC-re, de már Steamen elérhető a demója.

The Last Faith

Már júniusban tudtunk a játék érkezéséről, de most kaptunk egy béta gameplay videót is. A gótikus világban játszódó oldalnézetes soulslike kaland már kipróbálható béta verzióban Steamen. A teljes megjelenés novemberben várható PC-re, Nintendo Switch-re, illetve PlayStation és Xbox konzolokra.

It’s a Wrap

Mindig is érdekelt a filmek világa? Érdekel, hogy zajlik egy forgatás? Nos, remek hírünk van, releváns infót nem fogsz kapni a játékból, de egy hihetetlenül szórakoztató élményben lehet részed, ahogy megpróbálsz minél látványosabb jeleneteket kreálni ebben a 2D-s platformer kalandban. A játék már elérhető Steamen és nemsokára Nintendo Switch-re is megérkezik.

Underlab

Egy felülnézetes szabotőrszimulátor a Project Winter alkotóitól. Végezzetek kísérleteket a cégnek a barátaitokkal, vagy szabotáljátok azokat a szabadság reményében. Megjelenési dátumunk még nincs, de tudjuk, hogy PC-re és konzolokra is egyaránt befut majd a játék. A zárt bétára itt lehet jelentkezni.

 

Nemsokára jelentkezünk a második etappal is, melyben fel fog tűnni a Scorn, a Park Beyond, a Pacific Drive és még sok más. Tartsatok velünk!

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...