A Microsoft megoldotta a Baldur’s Gate 3 mentési problémáit

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 10.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, hogy ezúttal tényleg véget érnek az Xbox játékosok megpróbáltatásai, hamarosan érkezik egy frissítés a konzolokra.

A játék fejlesztője az X-en jelentette be, hogy a Microsoft egyértelműen azonosította a problémát, és érkezik a megoldás. Azt írják, hogy január 16-tól a játékosok manuálisan frissíthetik a konzolokat. Kommentben hozzátették, hogy nem tudják megerősíteni, hogy valóban működni fog majd, de bíznak a Microsoftban.

Kellemetlen buggal találkoztak, akik a Microsoft konzoljain játszották a Baldur’s Gate 3-at: crashek után elvesztek a mentések, ami kifejezetten kellemetlen helyzetekhez vezetett. Az ügyre reagált a Microsoft és a játék kiadója is. Próbálkoztak már egy konzol firmware-frissítéssel, illetve egy ponton a Microsoft már azt is megadta, hogy milyen módon lépjenek ki a játékosok, annak érdekében, hogy ne veszítsék el a haladásukat.

A mentési problémák mellett legutóbb a játékon belül készített felvételekkel volt baja az Xbox tulajoknak. Felnőtt tartalmak rögzítése esetén ugyanis az Xbox Live rendszere bannolta a játékosakat. A fanok körében elég nagy port kavart az ügy, ugyanis alapesetben a rendszer automatikusan feltölti a játék közben készített tartalmakat és nem figyelmeztet ennek a veszélyeire.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy ezen nem tervez változtatni a Microsoft. A héten közzétett posztjukban megerősítették, hogy tudnak a jelenségről, a tiltásokat pedig minden esetben emberek végzik, fellebbezni természetesen van lehetőség, de csak akkor lesz hatásos, ha korábban hibáztak (azaz a felnőtt tartalom közzététele továbbra is tiltást jelent). A megoldás pedig hivatalosan is az, amit már korábban a stúdió is javasolt: kapcsoljuk ki az automatikus feltöltést.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...