A Twitch is leépítésre készül

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 10.
  • Hír
Link másolása
A cég küzd a profitabilitásért, és úgy tűnik, hogy ezt egy harmadik elbocsátási hullámmal szeretnék megoldani.

Alig egy nappal azután, hogy megtudtuk, a Unity megválik 1800 dolgozótól, megjelent a Bloomberg riportja, ami szerint a Twitch elengedné dolgozóinak nagyjából 35%-át, körülbelül 500 embert. Belsős forrásra hivatkozva azt írják, hogy a hivatalos bejelentés is hamarosan érkezik.

A Twitch egyelőre nem nyilatkozott, a Bloomberg azt írja, hogy alapvetően az élő adásokra szakosodott oldal bevételeivel van probléma. A lap úgy tudja, hogy kilenc évvel azután, hogy az Amazon 970 millió dollárért felvásárolta, az oldal nem termel profitot.

Amennyiben a hír igaz úgy rövid időn belül ez lesz a harmadik tömeges leépítés a Twitch-nél. Márciusban több mint 400 embert engedtek el, októberben pedig a felhasználói élményért felelős csapat tagjai közül vesztették el többen a munkájukat, illetve év végén jelentették be, hogy megszűntetik a működésüket Dél-Koreában.

2023-ban a sok játékmegjelenés ellenére számos stúdió zárta be a kapuit, illetve sajnos leépítésekről is gyakran olvashattunk. Egy oldal szerint tavaly több mint 10 000 ember vesztette el a munkáját az iparban. Ebből a szempontból sajnos az idei év is erősen kezd, hiszen a számláló már most meghaladta a 2000 főt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...