Hordozható PlayStation 5-öt csinált egy YouTuber

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Az úriember úgy érezte, hogy a Sony teljesítménye nem kielégítő a hordozható gaming eszközök piacán, ezért megoldást keresett erre a fájó problémára.

A DIY Perks csatornán jelent meg egy videó, amiben a videós bemutatja legújabb készítményét: egy tabletbe épített PlayStation 5-öt. A videó elején elmondja, hogy a handheld konzolok népszerűsége ellenére a Sony nem igazán aknázta ki ezt a területet (a Portal nála nem számít, mert használatához kell egy PS5), pedig minden eszköze megvan rá.

Majd ezt be is bizonyítja. A darabjaira szedett konzol fontos komponenseit, kiegészítve pár saját maga által készített alkatrésszel belepakolta lényegében egy tabletbe. A végeredmény pedig egy hordozható PS5, OLED 4K-s kijelzővel.

Mindezt a PlayStation újratervezése tette lehetővé, ugyanis az anno piacra dobott konzol belsejét azóta némilegátalakították, aminek köszönhetően számos alkatrész kisebb lett, például az alaplap is.

Az egyik legkomolyabb kihívást – nem meglepő módon – a hűtés megoldása jelentette. Ezt végül egy saját maga által készített hűtőrendszerrel sikerült megoldania. A funkcionális megoldások után pedig még a dizájnra, sőt a minőségi hangszórórendszer kialakítására is volt energiája.

Persze abba bele lehet kötni, hogy a hivatalos handheld megoldásokhoz képest azért elég nagy, illetve egyelőre nem akkumulátorról működik, azért a teljesítmény elég meggyőző. Felmerül a kérdés, hogy ha jobbára az eredeti alkatrészeket használva ekkora méretcsökkenést érhet el valaki, akkor mire lenne képes a Sony pár év fejlesztés után?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...