Pénzt is kereshetünk majd a Life by You felhasználói tartalmaival

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 20.
  • Hír
Link másolása
Kifejezetten ösztönzik azokat a játékosokat, akik pénzt szeretnének csinálni a játékból, akár az extra tartalom monetizálásával, vagy a már jól ismert videós platformokon.

A The Sims sorozat legfőbb versenytársának szánt Life by You kreatív igazgatója, Rod Humble a PC Gamer-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a Life by You egyszerre lesz egy játék és egy eszköz a tartalomgyártók számára. A The Sims esetében is rendkívül komoly kultúrája van az úgynevezett “custom contentnek” (egyéni tartalom), rengeteg ember vált híressé arról, hogy a saját bútor, vagy eszköz dizájnját letölthető tartalomként elérhetővé teszi.

A Life by You készítői is hasonló terveket szőnek és Rod Humble elmondta: senkinek nem kell majd engedélyt kérnie, mindenki azt monetizál, amit akar “egyetlen fillérrel sem tartoztok nekünk – hajrá, csináljátok” – mondta kreatív igazgató. Legyen szó extra tartalomról, vagy videós platformokon keresztüli monetizálásról, a készítők nem akarnak lecsípni a pénzből.

A The Sims esetében egyébként jelenleg az a szabály, hogy bárki kínálhatja a tartalmát olyan oldalon keresztül, ahol reklámbevételei vannak, illetve közvetlenül fizetőssé is teheti őket (például Patreonon), azonban csak egy bizonyos időre, hivatalosan “korai hozzáférést” garantálva a fizető közönségnek.

Rod Humble elmondta azt is, hogy úgy gondolják, a közösség kreativitása jót tesz a játéknak akkor is, ha a készítőknek ebből nincs extra bevétele. A megengedő hozzáállás mögött egyébként valószínűleg az a szándék is meghúzódik valahol, hogy még több játékost vonzzanak be a fő versenytárstól, hiszen a The Sims 5 is készül már.

Az persze már más kérdés, hogy a monetizálás az alkotók számára kecsegtető, a játékosoknak viszont így valószínűleg kevesebb ingyenes tartalom áll majd a rendelkezésére, mint a The Sims esetében.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...