HWSW: Átverte a cyberpunk-maszk vevőit a Razer

  • Írta: szlav
  • 2024. április 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Vissza kell fizetnie a vevőknek a Zephyr maszkok teljes árát a Razernek, mely 2021-ben minden tudományos alapot nélkülözve állította, hogy a kissé bizarr kütyüben lévő szűrők megfelelnek az egyik legmagasabb szintű normának - írja a HWSW.

Több mint 1,1 millió dollárt fizethet vissza a vevőinek a gamer perifériák fejlesztéséből és eladásából élő Razer az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (angol rövidítése alapján FTC) határozata alapján, amiért a cég megtévesztette a Zephyr maszkokat vásárló felhasználókat.

A vállalat a pandémia időszakában jó ötletnek találta, hogy piacra dobjon egy erősen a cyberpunk-univerzum által ihletett, RGB fényekkel világító, dupla szűrőbetétet tartalmazó maszkot, melyről eleinte azt terjesztette, hogy a szűrőbetétek megfelelnek az N95 normának, azaz a levegőben lévő részecskék 95%-át kiszűrik.

Csakhogy az FTC szerint a szűrőket soha nem vizsgálta be semmilyen független hatóság, így a 100 dollárba kerülő maszk vélelmezhetően a hirdetettnél csak jóval kisebb hatásfokú védelmet biztosított viselője számára.

Az FTC 100 ezer dollárnyi bírság kifizetésére és a vásárlók teljes kártalanítására kényszerítette a hardvergyártót - részletek a HWSW-n.

1.
1.
hedzsooo
Helyes. Ezek a birsagok kiterjedhetnenek mar a digitalis eladasok soran is sorozatosan torteno vasarloi megtevesztesekre is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...