Bárki számára elérhetők a videós reklámok a Robloxban

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy zárt teszt után új, immerzív reklámformátumot tett széles körben elérhetővé a Roblox. Mostantól bárki hirdethet videós formátumban a platformon, bizonyos szabályok betartásával.

A Roblox a hivatalos X-oldalán adott hírt a videós reklámok megjelenéséről. A Variety beszámol róla, hogy egy fél éves tesztidőszakot követően – amiben a Warner Bros. Pictures, a Walmart, a HUGO és olyan globális ügynökségek, mint a Dentsu vagy a Hearts & Science vettek részt – mostantól mindenki számára elérhető az új hirdetői formátum.

Azonban van pár fontos szabály. Az egyik, hogy a platform csak a 13 évesnél idősebb felhasználók számára mutatja majd a reklámokat. Ezzel kapcsolatban a fejlesztők megjegyzik, hogy a 71 milliós aktív közönség több, mint fele a Z-generáció tagja.

Ezen túl a hirdetők csak 18 éven felüliek lehetnek és azonosítani kell magukat a hirdetés feladása előtt, illetve természetesen be kell tartaniuk a Roblox közösségre vonatkozó előírásokat.

A Roblox szerint a videós formátum tovább fejlesztheti a reklámok immerzióját – azaz még nehezebb lesz őket azonosítani – bár ígéretük szerint egyértelműen jelzik majd a játékosok számára, amikor reklámmal találkoznak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...