Több országban törölték a Helldivers II-t a Steamről

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 6.
  • Gyászhír
Link másolása
A játékot azokban az országokban nem vehetik meg a játékosok, ahol hivatalosan nem elérhető a PlayStation Network. Friss változás, hogy a kötelező fiókösszekapcsolás tervét törölte a PlayStation.

Vannak cégek, kiadók, akiknek semmi sem sikerül. Vannak, akik a körülmények és a konkurensek áldozatai, nem érzékelik megfelelően a korszellem változásait, és minden próbálkozásuk csak félsiker. És vannak azok a cégek, amelyek "miközben esnek lefelé a lépcsőn, a fordulóban még gyomorszájon is lövik magukat."

Úgy fest, hogy a Sony most ebbe az utolsó kategóriába tartozik. Nem elég, hogy kiverte a biztosítékot a PC-s játékosoknál, hogy május 6-tól az új belépőknek, júniustól pedig a már meglévő játékosoknak is kötelező lesz összekapcsolni a Steam és a PSN fiókjukat, most eggyel tovább mentek. Összesen 177 országban levették a játékot Steamről, így az ezeken a helyeken már nem vásárolható meg.

Úgy a játékosszám, mint a játék értékelése is csúfosan visszaesett az elmúlt napokban. Mára virradóra a hivatalos PlayStation X-fiók posztja szerint meghallották a játékosokat, a kötelező PSN-fiók update elmarad, így mindenki, aki ellenezte a dolgot, fellélegezhet. Hogy a játék mikor válik újból elérhetővé a fenti országokban, egyelőre kérdéses, ahogy az is, hogy hogyan és mikor fogják tudni helyreállítani a Helldivers II megtépázott renoméját. Az év egyik legnagyobb meglepetése, és legtartósabbnak tűnő őrületét úgy látszik, hogy a kiadó heppje gáncsolta el.

24.
24.
almaspite
#23: Nem mondanám hogy ingyen, meg akkor is fizetnek a microsoftnak.
23.
23.
Trottenbauer
#21: Ezt már rengetegszer kibeszéltük.A Sony-nak nem az exkluzív,meg a pc átiratok a nagy pénz,hanem a royality,ami a külsősöktől befolyik.Minél több eladott konzol,annál nagyobb bevétel az AC,Fifa,Cod stb. után.Ez nekik,kvázi,ingyen van,még a többivel meló,és időnként,szopás.
22.
22.
almaspite
Illetve Sony kihátrált szóval igen ez egy jó dolog, hogy a steamen streamerek felbújtásra vissza lehet vágni a kiadónak. Legalább nem nyomnak le mindent a torkunkon.
21.
21.
almaspite
#5: Pont helldivernél nem kellett volna ebbe belekezdened. Sonynál az elején volt egy kisebb hiszti, hogy miért adtak el belőle jóval többet pc mint ps-en.

Egész világot nézzük a pc piac és a mobil még mindig a legnagyobb. Ha meg ide vesszük a microsoftot, szerinted érdekli őket hogy PC-re veszel meg egy játékot vagy xboxra?(kapnak részesedést PS-ből is)
Windows licensek miatt az se érdekli őket ha nem a microsoft store-ból vásárolsz, egyszerűen azért mert játszani normálisan csak windowson fogsz. Ezután meg őket nem érdekli, melyik ágból jön be a pénz ameddig jön.

Sony is rájött hogy erőteljesen nyitnia kell pc felé, nagyon szép pénzeket kapnak pc tábortól is a játékaikért ameddig normálisan optimizálják őket. Illetve a mai világban a portokat csinálni már nem olyan nagy kihívás mint régen.

Szóval én ennek csak a pozitív oldalát láttom ameddig minden játékot kiakarnak adni minden eszközre ameddig az elbírja hajtani, ez miért rossz?! Te döntöd el melyiken játszol,
ha nem szorongatod két kézzel a ps4 kontrollert ez egy jó dolog nem? :)

Szenvednek PC-vel, ezt a részt nem is értem. Az hogy lepontozák a játékot steamen, ha nagy mennyiségű játékosnak nem tetszik a kiadó vagy a fejlesztők döntése? Ez miért rossz dolog, végtére is ezt hívják szolásszabadságnak, ami miatt te is bármit írhatsz egy forumra. Nem?! ;)
20.
20.
hedzsooo
Hat a Sony most rendesen szivatta magat! XD Csak a jatekosokat, + a jatek fejlesztoit sajnalom hogy a kiado ilyen gyokerekbol all.
19.
19.
Anti crytek
Ne veszekedjetek barátaim!
Vegyetek példát rólam: hiszen én is mindig békességet hozok a kommentszekcióba!
18.
18.
delphijos
#16: Miről beszélsz ? Itt is állandóan azon megy a sírás hogy mennyire "gáz" az exkluzivitás....
17.
17.
zoli12i
#10: Ez tök jó, megpróbálták, elég rosszul megy. Eredmény: népharag, balf*szkodás, gyatra eladási számok. Talán néha addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér. Nintendonak elég jól megy.
16.
16.
zoli12i
#12: Kinek volt az baj? Egy nagyon hangos kisebbségnek?
Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy milyen számban fogynak a címeik PC-n.
15.
15.
Trottenbauer
#9: Ebben is van igazság,meg a mohóságban is.
Igazából elég lett volna megnézni a Microsoft-ot,hogy mennyire jött be a konzolos részlegüknek a multiplatformosodás.Elnézve a nagy ritkán megjelenő,főleg spekulatív statisztikát a konzoleladásokról,hát nem annyira.
14.
14.
Doomsayer
#9: "Viszont lesz egy bázis, aki bizonytalan lesz platform választásnál, mert látni fogják, hogy minden jön PC-re is."

Ha valaki szereti a PS-t és elégedett vele és azt akarja használni, az akkor is PS-t fog venni, ha teszem azt nincsen rá Total War és akkor sem fog PC-t venni. Szóval szerintem semmi különbség köztük és azon PC-sek között, akik a PC-t szeretik, elégedettek vele és azt akarják venni és használni akkor is, ha nincsen rá mondjuk egy Demon's Souls.

A Sony meg nyilván nem akarja egyiket sem lefosni, mert mind a kettő tábortól ugyan olyan pénz jön. Tehát ha a Sony mindent kiad majd egyidőben PC-re is (és nem késve), akkor lesz esélye még tőlem is pénzt szerezni, meg most van esélye más PC-sektől is pénzt látni, míg ha lefossa a gépeseket, akkor nincs remény pénzt látni PC-ről. Ugyan olyan pénz, amiből készülnek az általad is szeretett játékok, meg más, esetleg PC-sek által is szeretett játékok.
13.
13.
crytek
#10: Pontoson.

Hiába csak átlag "1 millás" a pc-s bázis aki veszi a konzolos címeket pc-re, az is 60*1 millió..Szóval annak a cégnek aki több száz embert rúg ki mert csak, és azok jó ha keresnek 3000$-t vagy annyit se.. jön átlagosan 60-100 millió $
Hiába vagy te a világ legnagyobb cége végtelennek hitt zsetonnal ezek a pénzek mindenkinek és mindig jól fognak jönni.

Nem mellesleg a pc egyre drágább így sokan dobják és inkább vesznek filléres konzolt..tehát a konzolnak ez a vonzereje hogy olcsó játékgép mindig is jót fog tenni.
12.
12.
delphijos
#9: Azért ebben megint benne van hogy semmi se jó. Amíg minden játék PS only volt, az volt a baj...
11.
11.
Merőkanál
Egy jó kis exklúzívot kellett volna csinálni belőle inkább egy komoly kampánnyal . A Sony mist darázsfészekbe nyúlt .
10.
10.
Ooorky
#9: Nem sokat értek közgázhoz (mikróból 2-esre, makróból 3-asra vizsgáztam), de még én is tudom mi az a profitmaximalizálás.
9.
9.
zoli12i
#8: Viszont lesz egy bázis, aki bizonytalan lesz platform választásnál, mert látni fogják, hogy minden jön PC-re is.
"Mert aki nem vette meg a ps-t eddig eztán se fogja"
Ezt a réteget meg le kell tojni. Van majdnem 100+ milliós bázis, arra kell építeni. Vagyis kellene....
8.
8.
crytek
#7: "Övék volt a legnagyobb konzol bázis" Mintha most nem az lenne.. (nintendo az más liga) Attól nem lesz kevesebb a konzol értéke hogy kiadják a cuccokat pc-re. Mert aki nem vette meg a ps-t eddig eztán se fogja. Ha nem jön valami pc-re nem tolja ez eddig is így működött.
7.
7.
zoli12i
#3: Mióta nyitottak a PC felé, konkrétan csak szopnak vele.
Övék volt a legnagyobb konzol bázis, de mohók lettek. Megérdemlik a sorsukat.
6.
6.
crytek
#5: Döntöttek most is, kell nekik a pc-s pénz.. ha nem kéne nem hoznának ki mindent is...de az ipar ilyen,nem csak a pc hanem bármelyik. Rossz döntésekből tanulnak a legtöbbet...

Egyébként az hogy mennyi a játékoszszám egyidejűleg nem egyenlő az eladásokkal
FW már bőven 500K eladás felett jár ami a filléres port miatt már kegyetlenül nyereséges
5.
5.
Trottenbauer
#4: Százmilliós bevétel?Ahhoz minden játékukból,amit számítógépre kiadtak,két milliót,vagy többet,árazástól függően kellene eladniuk teljes áron.
Ez,nem sok átiratnak sikerült.Returnal,Ratchet,Sackboy,Uncharted pakk,és még vannak biztos,mind roppant kevés példányban fogyott.
A legutóbbi Forbidden West-nél is volt hír,hogy valami 40 ezernek nyomták egyszerre a megjelenési napokban.
Mindegy,a Sony pénztárosa,nem,nem én vagyok,biztos tudja mennyi az annyi,és majd döntenek.
4.
4.
crytek
#3: Igen biztosan ez lesz.. dobva minden port után a 100+ milliós bevételeket a kukába...Te is valami nagy koponya lehetsz, nem a sonynál melózol véletlenül?
3.
3.
Trottenbauer
#1: Vagy azt is mondhatja a Sony.hogy nekem nem ér ennyit ez a kínlódás,és viszlát pc világ.Huszonöt évig elvoltunk nélkületek,ezután is megleszünk.
Akit érdekelnek a játékaink,annak ott a PS5,várjuk szeretettel,és persze nyitott pénztárcával.
1.
1.
crytek
Most majd tehetik vissza a debil sony miatt :) Oltári
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...