Új stúdiót nyitott a Larian

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 20.
  • Biznisz
Link másolása
A Warsaw Studio már a hetedik alstúdiója a belga fejlesztőbrigádnak, akiknek már Québec-ben, Dublinban, Guildfordban, Barcelonaban, Ghentben és Kuala Lumpurban is van már leánystúdiója.

Igen nehéz túlbecsülni a tavalyi év legtöbb legjét begyűjtő Baldur's Gate 3 jelentőségét, és ezáltal a mögötte álló Larian Studiot is. A belga fejlesztők, bár korábbi játékaik is elmondhatják magukról, hogy egy lelkes rajongótábort hoztak össze az évek alatt, a Baldur's Gate 3 vált az első globális sikerükké.

Ezért is van hír értéke annak, hogy a Larian megalapította a hetedik leánystúdióját Varsóban, a Warsaw Studiot. Az ipari mostani leépítési hullámával szembe menve a méltán híres lengyel játékgyártás szívében megalapított új csapat a Larian két most induló RPG projektjében fog segédkezni. A lépés nemcsak azért érdekes, mert szembe megy a trendekkel (ahogy a Larian egyébként is szokott), hanem azért is, mert részbe betekintést enged a csapat új projektjének méretébe.

A Larian már korábban is beszélt arról, hogy szakítanak a Dungeon & Dragons franchise-zal, és egy teljesen új RPG-n dolgoznak, amelynek a munkálatai a fentiek szerint lassan magasabb fokozatba kapcsolnak. Arról viszont nem tudtunk, hogy két projekten is dolgoznak, ami viszont tényleg több erőforrást igényel, bár hogy ezek pontosan mik is lesznek, egyelőre nem árulták el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...