A Take-Two bezárhatja az indie-divízióját, a Private Divisiont

  • Írta: osan
  • 2024. június 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Lapértesülések szerint a Take-Two már nem kér az indie-játékpiacból, ki akar vonulni és emiatt stúdiókat is hajlandó bezárni, eladni – ahogy ezt tette az Intercept Games-szel és a Roll7-nel is.

Az amerikai IGN riportja szerint a Grand Theft Auto-játékok miatt is ismert Take-Two már nem kér az indie játékokból. Május elején érkezett a hír, hogy bezárja két stúdióját, az Intercept Games-t Seattle-ben és a Roll7-t Londonban, de a riportból kiderül, hogy a Private Division néven munkálkodó stúdiócsoportosulás - mely kizárólag indie játékokkal foglalkozik - is lehúzhatja a rolót.

A riport szerint azonban egy meg nem nevezett magántőke kezelő vállalat vásárolhatja meg a Private Divisiont. Természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni, viszont, ha tényleg így lesz, akkor kérdéses, hogy milyen jövő vár a stúdiókra.

A riportot készítő Rebekah Valentine azt is közzé tette, hogy forrása frusztrált a Take-Two vezetőségében zajló rossz menedzsment miatt, sőt név szerint meg is nevezte az egyik felelőst: Michael Woroszt, a Private Division fejét, aki rosszul teljesít vezetőként és menedzserként is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...