Game Passbe tarthat az Octopath Traveler 2

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 4.
  • Pletyka
Link másolása
A híresztelése szerint egyből az Xbox Game Pass kínálatában nyitna az RPG. Hivatalos bejelentés még nem történt, viszont egybe vágna a dolog a Square Enix új üzletpolitikájával. Állítólag az első rész is érkezik PlayStationre.

A 2023-as Tokyo Game Show-n jelentették be, hogy érkezni fog Xbox Series X/S-re is a Square Enix egyik kisebb, ám nem kevésbé közkedvelt JRPG-je, az Octopath Traveler II. A megjelenési dátum azóta sem derült ki, viszont a legújabb híresztelések szerint a debütálás nem egyszerű megjelenés lenne, hanem egyből az Xbox Games Pass kínálatában nyitna a játék.

A Square Enix egy igen csak veszteséges pénzügyi éven van túl, és az új stratégiájuk értelmében az agresszív multiplatform megjelenéseket helyezik előtérbe. Ennek értelmében nemcsak a jövőbeni exkluzívoktól búcsúzhatnak az egyes konzolok tulajdonosai, de a jelek szerint a már megjelent játékok esetében is új platformok meghódítását helyezik kilátásba.

Hogy valóban a Microsoft előfizetéses szolgáltatásában jelenik-e meg a játék, egyelőre nem nyert megerősítést, bár egyértelműen egy jó ajánlat lenne a játékosok számára. Májusban gyakorlatilag az összes Final Fantasy kikerült a PlayStation Plus Extra kínálatából, nem kizárt, hogy a licence szerződések lejárásán felül a kiadó stratégiaváltása is közre játszott a dologban. Érdekesség, hogy az első Octopath Taveler, ami PC-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is megjelent, eddig kimaradt a Sony konzoljainak kínálatából. A jelek szerint viszont a tajvani hatóságoknál korhatárbesorolást kapott a játék PlayStation 4 és PlayStation 5-ös verziója is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...