Remastert kaphat a Halo: Combat Evolved

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 7.
  • Pletyka
Link másolása
Elvileg a Microsoft már dolgozik a felújításon, és eljátszottak a gondolattal, hogy multiplatform címmé tegyék a játékot, ami az Xbox egyik legikonikusabb karakterének PlayStationre költözését jelentené.

Szinte hihetetlen, hogy az eredeti Xbox sikerét megalapozó Halo: Combat Evolved 2011 óta nem kapott érdemi felújítást. Az akkor megjelenő Anniversary verzió ugyan egy teljesen új engine-t tett a játék alá, és jelentősen felújította a klasszikust, de már efölött is eljárt a idő. A mai játékipari trendek mellett kifejezetten furcsa, hogy a Microsoft még nem készített remastert a játékhoz.

Tom Warren legújabb cikke alapján viszont már javában zajlanak a munkálatok. Bár nem valószínű, hogy a most esedékes Xbox Games Showcase műsorán bejelentenék, nem kizárt, hogy egyszer csak hivatalosan is a nagy közönség elé tárják a Halo: Combat Evolved remasteret verzióját. Sőt a pletykák szerint nem csak Xbox-ra érkezne a játék.

Warren értesülései szerint ugyanis a Microsoft eljátszott a gondolattal, hogy multiplatform megjelenést csináljon a játékból, aminek részeként PlayStationre is érkezne. Túlzás nélkül ez egy meghatározó lépés lenne, mivel a PlayStationnel szemben az Xbox-nak mindig is volt egy hivatalos kabala figurája, ami éveken át Master Chief volt.

Ezzel együtt Warren azt is leszögezi, hogy ez még mindig nem lenne teljes nyitás, a Gears 6 és a Fable továbbra is Xbox exkluzív címek maradnak, viszont meglátása szerint olyan játékok költözhetnek más platformokra, mint a Hellblade 2 vagy a Starfield. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy az év elejei nagy dráma kapcsán is kiderült, hogy ha valóban vannak is ilyen tervek a Microsoft háza táján, azok még csak tervek, amelyeket megvalósításáig akár évek telhetnek el. 

2.
2.
KratoS
A gameplay rosszul öregedett, a sztori viszont legenda. Szerintem remakelni kéne, a korhoz illő játékmenettel, meg folytatni is kéne az Infinite-t.
1.
1.
crytek
Miért a jelenlegi felújítás akkor ami a tököm? Az bőven kimeríti a remasteredet sőt az már már remake amennyivel szebb lett.
Inkább valami jó játékra fecsérelnék az idejüket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...