Nincs változás: a Bluepoint Games következő játéka nem remake lesz

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 20.
  • Hír
Link másolása
Egy ideje nagy a csend a remake-ekre specializálódott csapat felől, miután a Sony 2021-ben felvásárolta őket. Most a stúdió fejese újra megerősítette, hogy továbbra is egy eredeti címen dolgoznak, egyelőre talonba teszik a felújításokat.

Egyre hangosabbak azok a feltételezések, amelyek a texasi Bluepoint Games következő projektjét találgatják, hiszen már évek óta nem tudjuk pontosan, min dolgozik a stúdió. Amikor 2021-ben a Sony felvásárolta a csapatot, már akkor kiderül, hogy az új játékuk nem remake lesz.

Annak ellenére sem, hogy kiváló munkát végeztek a Shadow of the Colossus 2018-as remake-jével, illetve a PS5 nyitócímével, a Demon's Souls felújításával. Az X-en azonban a Bluepoint technológiai vezetője megismételte a korábbi állásfoglalásukat, miszerint a stúdió jelenleg "eredeti tartalmon" dolgozik.

A bemutatkozással kapcsolatban viszont csak homályosan fogalmazott Peter Dalton: "Mindenhez idő kell. Elkötelezettek vagyunk képességeink csiszolása iránt.".

Hogy pontosan mit takar az "eredeti tartalom" kifejezés, nem tudni. Lehetséges, hogy egy teljesen új IP-ről van szó, netán egy meglévő frencsájz új iterációjáról. Reméljük, akkor is profi munkát végeznek a srácok, ha nem meglévő alapanyagból dolgoznak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...