Megszűnik a Meta Quest 1 támogatása

Link másolása
A nyár végén szoftveres és hardveres szinten is megszűnteti a Meta a VR headset támogatását a jövőben felmerülő, lehetséges biztonsági kockázatra hivatkozva. Az eszköz használható marad, a népszerű játékok viszont már nem sem fogják már támogatni.

A 2019-ben még Oculus Quest néven megjelent eszköz úttörőnek számított a kereskedelmi forgalomban elérhető VR szemüvegek terén, viszont az utódok fényében mára már meghaladottnak számít. Nem is meglepő, hogy a Meta hivatalosan is beszüntetni az eszköz hardveres támogatását 2024. augusztus 31-től.

Szoftveresen már 2023. január 1-től beszüntették a Meta Quest 1 támogatását, azóta nem érkezett új funkció a szemüveghez, és új appokat sem kapott a Quest Store-ban. Természetesen a szemüvegek továbbra is működni fognak, a megvásárolt játékokkal továbbra is játszhatunk majd, viszont ezek sem fogják már hivatalosan támogatni a modellt. Több nagy fejlesztőcsapat és a népszerűbb játékok is, mint a Beat Saber, már beszüntették a platform támogatását.

A Meta legújabb virtuális valóság szemüvege, a Meta Quest 3 2023. október 10-én jelent meg, de már tervben egy Meta Quest 3s modell is, viszont részleteket egyelőre nem közölt a cég.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...