Változnak az Xbox Game Pass előfizetések

  • Írta: JesusHun
  • 2024. július 10.
  • Hír
Link másolása
Eljött az elkerülhetetlen, többet kell majd fizetni a Microsoft online játékos szolgáltatásaiért, de változik a legolcsóbb előfizetési forma is.

A legtöbb streamingszolgáltató és havi előfizetéseket kínáló platform már meglépte, amire most a Microsoft készül, így senkit nem ért váratlanul a döntés az áremelések terén. Az egyik legfontosabb változás, hogy a beszálló kategóriás Game Pass konzolokhoz megszűnik, az újonnan előfizetőket szeptembertől helyette a Game Pass Standard alapcsomagja fogadja majd. A meglévő ügyfelek megtarthatják a korábbi csomagot, de szeptember 12-től limitáltan, csak 13 hónapnyi előfizetést halmozhatnak fel (ha most több van ennél, az nem fog elveszni).

A Standard Game Pass nem fogja tartalmazni a Day One játékokat és az Xbox Cloud Gaminget, de a több száz címet tartalmazó katalógus továbbra is hozzáférhető lesz, valamint az online játékért felelős Game Pass Core is beletartozik majd. Az árazása $14.99/hó lesz és szeptemberben startol.

A PC Game Pass és az Xbox Game Pass Ultimate változatlan marad az áremeléseken kívül, az előbbi havi 3000Ft-ról 3600Ft-ra drágul, míg az utóbbi 5490Ft-ba kerül majd havonta. Az online játékhoz elengedhetetlen Xbox Game Pass Core éves tarifája 19850Ft-ról 24800Ft-ra emelkedik. Ha valaki más régióból játszana, az itt tekintheti meg országokra lebontva a globális árakat.

11.
11.
sasncore
Piaci erőfölénnyel való visszaélés, megvettek minden kiadót (amik egy részét építik le), és szépen felemelik az árakat. Korlátozzák a kiadók szabadságát, új üzleti modellt kényszerítenek rájuk, szép ótvar világ. Most kellene új kiadót alapítani és a tehetséges embereket elvinni a microfostól.
9.
9.
Anti crytek
Savanyú a szőlő mi? Majd megtanuljátok, hol lakik a lemezes vásárlók istene!
Minimum 29 990 forintos havidíjat a Game pass-nek!!!
7.
7.
negyven2
#4: PC Game Pass-ba jön minden mint eddig, ott csak áremelés lesz.

#6: Majd jön a többi... valószínűleg idővel. Mivel most ért véget lényegében a bevezetési időszak, így már simán megcsinálhatják, hogy lassan teszik be ezeket a címeket, hogy hosszú ideig fizzes elő (vagy vársz akár éveket, hogy bent legyen minden).
4.
4.
Viktor_The_Best
Nekem kérdésem annyi lenne ha tudja valaki irja nekem: csak PC-m van és alap PC game pass előfizetésem. Ha jól értem szeptembertől 3600ft lesz az új ár ami rendben van. Megkapom a day one megjelenéseket így is, vagy ahhoz az ultimate-ra kell váltanom??? Köszönöm a választ.
3.
3.
Robilluma
Ha jól értem, akkor csak az Ultimate csomagban lesznek az első napos megjelenések?
Ami 5490/hó, azaz ~65 ezer/év. Ez három AAA játék ára. Annyi belsős cím nem is jön egy év alatt.
A Standard csomag így nem nagyon éri meg, az Ulti meg drága.
Igazi övön aluli ütés ez a sóhereknek.
Szerk. A PC GP 12 dodó és abban benne lesz a Day One, 'csak' Xboxon lesz az újaknak 20 dodó az Ulti az elsőnapos címekkel. Így valszeg a PC GP ár is meg lesz tolva rövid időn belül.
1.
1.
csoki0619
Crytek, mi az az összeg amire azt mondanád még te is, h ez azért már pofátlanság, és lemondanád a f.szba?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...