Nintendo World Championships 1990 - aukcióra kerül egy példány

  • Írta: JesusHun
  • 2024. július 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A Goldin aukciósház árverezésre bocsájtja az egyik legritkább NES kazetta 26 létező példányából az egyiket, az 1990-ben a Nintendo Power magazin olvasóinak szánt nyeremény kikiáltási ára 10000$ lesz.

Nem biztos, hogy véletlen lenne az időzítés, ugyanis most július 18-án jelent meg Nintendo Switchre a Nintendo World Championships: NES Edition, ami bár csak nevében kötődik az 1990-es versenyhez, de a speedrun műfaj szerelmeseinek kitűnő vétel, és az átlag játékos is megtalálja benne a számítását, ha kipróbálná magát az időre teljesíthető kihívásokban.

Az ikonikus aranykazetta ritkaságát az adja, hogy mindössze 26 példány került legyártásra belőle, és nem tudni ebből hány darab maradt fenn egyáltalán – Nem lennék a helyébe annak, aki manapság szembesült vele, hogy mit adott el egy garázsvásáron, vagy dobott ki lomtalanításkor –, így nem csoda hogy 10 éve az egyik kópia csillagászati $100,088-os áron cserélt gazdát az Ebay-en.

A szóban forgó példány nagy valószínűséggel nem fogja megközelíteni elődje árát, ugyanis hiányzik a címkéje és csak 10/4.0-esre értékelte a világszinten elismert CGC vállalat. A Goldin leírása szerint a Nintendo Power 18. számában, az eredményhirdetés hasábján szereplő, Cheyenne-i Patrick King nyerte annak idején a ritkaságot. A licitverseny ma, a hajnali órákban startolt el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...