Nyilatkozatot adott ki a Ubisoft az Assassin's Creed Shadows kapcsán

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 23.
  • Hír
Link másolása
A francia kiadó egy hosszú posztban reagált a játékot ért kritikákra, tette mindezt úgy, hogy a lehető legkevesebb ellenérzést váltsa ki a sorozat rajongóiból.

Az idén érkező Assassin's Creed Shadows kapcsán talán semmi másról nem beszéltek annyit eddig, mint Yasuke karakteréről. A számos rasszista megjegyzést mellett a történelemhamisítás és a modern politikai irányzatoknak való behódolás vádjai is gyakran előkerültek a közösségi média felületeken.

A valós történelmi személyen alapuló szereplő egy színes bőrű szamuráj lesz a 16. századi Japánban. Bár valóban volt egy ilyen nevű afrikai rabszolga, aki később Oda Nobunaga bizalmát is élvezte, többen is kétségbe vonták, hogy Yasuke valóban szamuráji ranggal rendelkezett volna. A sorozat japán rajongóiból álló közösség is nekiment a Ubisoftnak azért, mert saját történelmük megmásításának élték meg a karakter megvalósítását.

A francia kiadó és fejlesztő most egy hosszas közleményt adott ki a fentiekre reagálva. A nyilatkozat igyekszik tisztázni, hogy egyáltalán nem állt szándékukban bárkit is megsérteni, számukra rendkívül inspiráló volt a japán rajongók történelme. Viszont kiemelték, hogy a sorozat sosem törekedett a tökéletesen pontos, objektív történelmi ábrázolásra. Mivel maguk a fejlesztők is rajongói az emberi történelemnek, szándékuk szerint a játékok arra ösztökélik a játékosokat, hogy játékon kívül is beleássák magukat olyan témákba, mint Japán egyesítésének véres története.

Yasuke játékbeli megjelenítése kapcsán elismerik, hogy a valós történelmi karakter megítélése igenis vita tárgyát képezi, viszont ezt igyekeztek beleszőni a játék narratívájába is. Yasuke és Naoe azt a duális főszereplő rendszert viszi majd tovább, ami már a Syndicate óta megvan a sorozat játékaiban, ezúttal viszont ténylegesen eltérő játékmenetet is képvisel a két főszereplő. A készítők alapvetően örülnek a visszajelzéseknek, és nagyon remélik, hogy a november 15-i megjelenést követően a játékosoknak elnyeri a tetszését a játékuk.

12.
12.
sasncore
#10: 'pc-n lesz úgyis skin mod amivel jó szűk szemű ,,leveszt is kérsz?" '

Afro Samurai az manga és korrekt. De az ilyen blackwashing, valóság hamisítás CSAK ÁRT MINDENKNEK. Plusz kerékbetöretném az UBI softot a kereszténység ilyen mocskos ábrázolásáért, a japánok egy része büszke a kultúrájukra, megértem őket.
11.
11.
Ooorky
#10: netflix aztán komoly mérce a blackwashing-jával (miattuk jött létre a "we waz vikangz and shiet" meme is).

Főleg mivel a kamukleopátra sorozatukkal nem csak Egyiptomnál, de pár fekete-afrikai országnál is kiverték a biztosítékot, hogy ha fekete történelmi karakterrel akarnak sorozatot van nekik valós történelmük, ezekkel a sz*rokkal csak ártanak a megítélésüknek globálisan.

10.
10.
DragonBleacPiece
Nem kell ezt am túlgondolni, yasuke c. anime is van (netflix) ahol szamuráj. Itt az ac: shadows világában is szamuráj (mmm nyami de még micsoda testtel megáldva), a való történelemben nem volt az, de ez a game csak fikció, minden egyezés valós személyekkel csak a véletlen műve :D Najó viccen kívül ez van, majd pc-n lesz úgyis skin mod amivel jó szűk szemű ,,leveszt is kérsz?" igazi feudális japán korabeli bushi élményben lehet részünk.
9.
9.
tyber16
#7: Ó tényleg és nem tudnának ÚNBÓXING videókat pakolni youtube-ra meg day one izébizélni hogy "mid, trash" a gém! Igazad van, hogy is felejthettem el ezeket?! XD
8.
8.
hedzsooo
Bukta lesz. Lehet nem ordas nagy, de szerintem a korabbi reszekhez kepest kevesbe fog fogyni.
7.
7.
crytek
#6: Há de akkor hogy tudnának sokan jaszkarizni hogy day one nem vettek játékot és nem tolják azonnal? Azok akik nem ezt teszik nem is emberek nem tudtad? :)
6.
6.
tyber16
Megy itt a rinya de végül úgyis sikeres lesz a játék. Nem írásban kéne hisztizni hanem a pénztárcával szavazni és nem megvenni a játékot "kis pöcsök", hogy Séf Bácsit idézzem.
4.
4.
szlav
#2: https://www.thegamer.com/assassins-creed-shadows-yasuke-real-life-samurai-japanese-historian-confirms-controversy-debate/
3.
3.
Scat
Összefoglalva: igazatok van játékosok, de leszarjuk, így marad.
2.
2.
Ooorky
Nem idézi vita tárgyát a megítélése, egy szolga volt, dísz, aki valószínűleg életében egyszer sem fogott fegyvert miután elhurcolták Afrikából.
A játék készítői és sleppjük próbál erőltetni online egy nem létező narratívát, hogy akár lehetett szamuráj is.
De ez ott csúszik el, hogy össz-vissz 15 hónapot töltött japánban, ez édeskevés a vívás megtanulásához is.
1.
1.
crytek
Ezek is de gyengék meghunyázkodnak öcsém a csőcselék előtt... pont leszartam volna a rinyagépeket nem hogy még magyarázkodom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...