GC 2024: Újabb Xbox-cím költözhet PlayStationre

  • Írta: pandaril
  • 2024. augusztus 15.
  • Pletyka
Link másolása
Az állítólagos információk alapján a jövő héten jelenthetik be hivatalosan az érintett címet, ami ezúttal egyedüliként érkezik majd a Sony platformjára. A találgatások éppen ezért igen komoly játékra tippelnek.

"Majd ha piros hó esik!", ahogy a szólás is tartja, egészen addig, amíg nem kellett azzal szembesülnünk, hogy piros volt a lapátolni való. Az év elejei Xbox-exkluzivitás körüli dráma végül abban kulminálódott, hogy négy játék jelent meg PlayStation 4-re és 5-re, valamint Nintendo Switch-re. Egy sem volt kifejezetten "system seller", viszont tagadhatatlan, hogy méltán népszerű címek voltak ezek, amelyek még az eladási listát is vezették.

Az Xbox stratégiaváltása kapcsán azóta is folynak a viták, hogy ez a négy cím mennyire volt szondázás és mennyire volt csak félszeg kísérlet? Megérjük-e, hogy egyszer PlayStationön játszhatunk olyan címekkel, amelyek az Xbox mint platform identitását adják? Ha lehet hinni a legújabb híreszteléseknek, akkor bizony folytatódik az eddig Xbox-exkluzív játékok portolása, és ha minden igaz, most egy nagy címet kap a PlayStation-tábor.

Wario64 eddig relatíve megbízhatónak tűnt, ezért nagyon is hihető, hogy a jövő héten, a Gamescom idején fogják leleplezni a következő mutliplatformmá váló játékuk kilétét. A bennfentes azt is tudni véli, hogy ez a játék nagy valószínűséggel a Forza Horizon 5 lesz. Jez Corden, aki szintén insidernek számít, nem tartja valószínűnek, hogy a fesztiválos autóversenyzős móka lenne a következő port. Corden inkább egy régebbi címet tart esélyesnek, mint amilyen a State of Decay 2 vagy a Halo: The Master Chief Collection, de esélyes lehet a Hellblade 2 is, mivel ezek a címek szerinte már mindent elértek Xbox-konzolokon és PC-n, ami az eladásokat és a játékosok bevonzását illeti.

Természetesen ezeket a feltevéseket és szivárgásokat érdemes fenntartásokkal kezelni, viszont abból kiindulva, hogy az Xbox vezetősége egyáltalán nem cáfolta korábban sem, hogy további játékok is ellátogatnak majd PlayStationre, teljes mértékben hihetőnek tűnik a dolog. Jövő héten, reméljük ténylegesen kiderül.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

6.
6.
huster14
A FH5 nekem is azonnali vétel lenne, attól függetlenül hogy voltak előző Horizonok amik ketté finganák a mostani újakat, de erre a megjelenésre nagyon kevés esélyt látok, akármennyire is vagyok optimista.
5.
5.
Merőkanál
#4: A Drive Club ígéretes volt de egész egyszerűen nem fejezték be nem volt kész ....
4.
4.
crytek
#3: Pedig a Driveclub az a mai napig megállja a helyét. Igaz már csak dobozos formában lehet beszerezni ,de ilyen grid ótvarokat meg nfseket bőven lealáz.
Kár hogy a sony fantasztikus érzéke alapján ezt a kurvajó címet is kukázta jó szokása szerint.
3.
3.
Merőkanál
Mivel PS5 ön az autós címek el vannak átkozva évtizedek óta ezért megvenném a FH5 öt én is .a PS5 ön fellelhető Autós játékok 90% a 20 fillért súrolja PS3 tól nem nem láttam rá igazán jó autós címet.
2.
2.
crytek
"State of Decay 2 vagy a Halo: The Master Chief Collection, de esélyes lehet a Hellblade 2 "

Szerintem a MS "gyors és sok" pénzt akar. Nos ezek egyike se hozná azt...szóval itt komolyabb cím lesz.
1.
1.
cyberstaker
Pedig a Forza 5 insta buy lenne :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...