GC 2024: 10 percig mozog a Gothic 1 Remake

  • Írta: pandaril
  • 2024. augusztus 29.
  • Videó
Link másolása
A Gamescom során elérhető volt a felújítás demója, ebből készült egy tíz perces videó, ami a játékmenetet mutatja be. Sajnos még mindig nem tudjuk, hogy mikor érkezik a végleges játék.

Már évek óta várjuk az első Gothic-játék felújításának megjelenését, és ugyan a THQ Nordic legutóbbi műsorán kaptunk egy igen részletes bemutatót is a játékhoz, azért ez a vérbeli rajongók számára enyhén szólva is kevéske. Szerencsére az idei Gamescom során a rengeteg helyszínen kipróbálható demó között helyett kapott a Gothic 1 Remake is.

A játék közel tíz percen át pörög, és a demó során elérhető küldetést tekinthetjük meg benne. A videó hossza ne tévesszen meg senkit, mivel az utolsó 4-5 perc csupán a már korábban látott trailer. Sajnos a Gamescom során sem derült ki, hogy mikor is érkezik a PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re bejelentett játék, reméljük, hogy még az idén kapunk egy megjelenési dátumot.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

5.
5.
Shadowclaw891
#4: Akkor erre majd rápróbálok, köszi szépen az ajánlást
4.
4.
Spazz Maticus
Tavaly decemberben jelent meg az "új" Gothic, The Chronicles Of Myrtana: Archolos-néven.

Senkit ne tévesszen meg a "rajongói mod" elnevezés, egy hihetetlenül részletesen és átgondoltan megalkotott játék a 2-rész alapjain, aminek minden egyes centiméteréből süt a mély rajongás és alázat a klasszikus I-II-iránt, de mer, és tud újat is mutatni.

Kb. ilyenről álmodott minden rajongó a második rész után, és ilyet szeretett volna a 3-helyett...

Egyedül "grafikabuziknak" nem ajánlott, mert a II-motorjára épül, de a magamfajta fanoknak ebből a szempontból is egy csoda, hihetetlenül hangulatos tájakat alkottak, a települések meg -különösen a főváros- a videójátékokban valaha összerakott legjobbak, és legélethübben működőek szerintem.

Jónéhány mostani nagy "AAA" fosok világépítésért, meg NPC AI készítésért felelős szakijai maximum a cipőjüket nehetnének megkötni a lengyel srácoknak...

Ja, és mellesleg ingyenes.
Lengyel mű, tehát természetesen van nagyar nyelv is. Kell is max. közepes angol tudással rendelkezőknek, mert az eredetihez képest, de egy pl. sima szétajnározott Skyrim-hez képest is hatványozottan több párbeszéd van benne.

És a történet amit írtak hozzá szenzációs, a mellékküldetések elképesztőek, hihetetlenül változatosak, és az egész világ él, és lélegzik...

Az egész játék létrejötte, létezése, tartalmi mennyisége, és színvonala egy brutális fricska a mai "professzionális" játékipar számára. :)
Hasonló ritka csoda, és "anomália", mint a tavalyi BG III.

Akinek megvan a Gothic II Gold, már telepítheti is fel és játszhat. Sokszáz órákat.

Aki nem csak állítja, hanem valóban szereti is az eredeti Gothic I-II-t, annak kötelező darab.

Akár ezen game helyett is...XD
3.
3.
hedzsooo
#1: PC-re kell venni mint a regi reszeket. Modderek megoldjak hamar majd az osszes nagyobb bakikat benne, kb. az elso honap soran. Hatalmas a rajongo tabora meg mindig szerencsere. ;) :)
2.
2.
crytek
Nagyon de nagyon hamar fel kell majd pimpelni a karaktert mert ezt nézni is fájdalmas volt ahogy alig bírja el a kardot meg 2 napíg huzza fel az íjat
1.
1.
Shadowclaw891
Ezzel a harcrendszerel egyszerűen nem tudok kibékülni bárcsak lenne 2 opció ami kedvezne a régi fanoknak meg egy ami a modern irányt követi akkor tuti megvenném de így sajnos kihagyom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...