Bemutatkozott a PlayStation 5 Pro

  • Írta: JesusHun
  • 2024. szeptember 10.
  • Hír
Link másolása
A PS5 vezető mérnöke, Mark Cerny mutatta be a fontosabb tudnivalókat a novemberben érkező PlayStation 5 Pro géphez, ami a megújult külső mellett nagyobb GPU-t, fejlettebb ray tracinget, és AI-jal tuningolt grafikai skálázást is kap.

Eljött a várva várt pillanat, Mark Cerny mutatta meg, mire lesz képes a PS5 felerősített Pro változata. A PlayStation 5 esetében eddig nehéz döntés volt választani a grafikára összpontosító Fidelity és a magasabb FPS számot adó Performance mód között, a PS5 Pro eljövetelével viszont ez már a múlté. A nagyobb GPU-nak (+67% számítási egység, 28%-kal gyorsabb RAM) köszönhetően akár 45%-kal gyorsabb lehet a renderelés, így nem kell annyi kompromisszumot kötni.

A fejlettebb ray tracingnek köszönhetően a kompatibilis PS5 játékoknál a realizmus egy új fokát tapasztalhatjuk meg az árnyékok, tükröződések és valós idejű fények által. A Pro 2-3-szor gyorsabban is képes lesz kiszámítani a fények útját, végeredményében nagyban növelve a vizuális élményt. Emellett a vadiúj PSSR névre keresztelt technológia a mesterséges intelligencia segítségével analizálja a képet pixelről pixelre, hogy a felskálázás után nagyobb felbontást kapjunk. A bemutatón láthattuk a The Last of Us: Part II-t és a Marvel's Spider-Man 2-t, ahol a korábbi Fidelty mód látványvilágával, de 60 fps-sel futtatták őket, emellett más játékokban is érzékeltették mikre lesz képes grafika, részletesség, felbontás és a fények tekintetében a masina.

A PlayStation 5 Pro november 7-én jelenik meg $699, Ł699, €799, ¥119,980 áron, a vertikális állványt pedig külön kell majd megvenni hozzá.

36.
36.
crytek
#35: Én az enyémet 135-be akarom eladni. (De ahogy nézem 140-150-ért is lehet elcsípni aprókon)

Amint lejár a ps plus premiumom. Nincs értelme megtartani a gépet,mert a sonyt sajnos nem érdekli a premium szekció
35.
35.
DragonBleacPiece
rászántam magam hogy vegyek egy sima használt ps5-öt hogy bepótoljam a demons souls remaket + wukongozzak, erre úgy elszálltak az árak hogy a 3 éves szutykos poros koszos gépeiket 160k-ért hirdetik az emberek hogy váltani tudjanak a drága ps5 próra :(
34.
34.
crytek
#33: Pedig aki ezzel haknizik kb direkt úgy állítja be hogy ez a kanapé/ágy + nagy tv only konzolos jelenség... Hát nem. Pont. Ragozhatod felesleges.
33.
33.
delphijos
#32: Baromira nem, mert ez az aspektus is számít. Hogy az adott helyen milyen lehetőségek vannak. Ez nem "lakberendezés". Senki se arról beszélt hogy ez fizikai képtelenség.
32.
32.
crytek
#31: Itt megint azon vitázol amiről nem is volt szó.. a lakberendezést te költötted bele. Itt a tvn tolásról volt szó kanapéról meg kontrolerről.Ez mind mind lehetséges akkor is ha pcn játszik az ember. Szóval a lényeg aki ellenkezőjét állítja az szimplán hülye vagy direkt csinálja
31.
31.
delphijos
#28: Azért ENNYIRE nem mindenkinél triviális. Ha nem a nappaliban van a PC, vagy valami vezeték nélküli megoldás kell, a fél lakáson nem vezet HDMI-t az ember. Egy konzolt meg beteszel a TV alá / mellé. A PC se fog elindulni magától ha nyomkodod a kontroller gombját. Mondom ezt úgy hogy a Switch-en kívül már semmilyen konzolom nincs, és a gépem a nappaliban van, egy 2 méteres HDMI elég hogy a TV-n játsszak ha azon akarok.

Megint azon megy a vita, hogy ha neked valami jó, akkor hogy képzeli más hogy az neki nem.
30.
30.
DragonBleacPiece
#28: jah, igazad van, erre nem gondoltam hogy egyszer kell csak megcsinálni, azt hittem a konzol és a pc között mindig váltogatja a kontrollert mert fel kell ismertetni újra a gépekkel ha egyikből a másikba dugom dehát nem mindenkinek egy kontija van mint nekem xD
29.
29.
Anti crytek
Ugye tudjátok, hogy minden játékot, plusz a remastered kiadásokat is ultimate verzióba vásárolok meg.... így hardverre alig marad pénzem....
Nem csodálom, hogy az egyetlen ember, aki nem sokallja a PS5 PRO árát, az pont az, aki 2 ezret nem hajlandó kiadni egy játékért...
28.
28.
crytek
#27: Benyomom a kontroller gombját és megy vele a game. Konzol is benyomod a gombot és megy vele a game. Egyszer kell megcsinálni mindkettőn.
Nincs semmi baszakodás. Ahogy lépkedsz a ps vagy xbox menüjeiben ugy pl steamen is azt csinálod.Semmivel nem másabb..

Szeretem amikor valaki magyarázza a semmit és próbálja beállítani jobbnak azt ami kb ugyanaz
27.
27.
DragonBleacPiece
#26: úgy érti szerintem hogy ha nem biztos hogy olyan bútor van mindenkinek hogy egy tv meg egy kanapé mellé elfér egy asztal a monitorral, ha nem gamingre akarja használni a pct hanem olvasgatni vagy vmi (bár én tvn olvasok mangát ágyból). szóval leül a kanapéra, benyomja a ps gombot és megy a játék, nem kell baxakodni hogy elindítasz egy programot hogy működjön a kontroller, meg felismertetni bluetoothal a kontrollert stb :/
26.
26.
crytek
#25: "Számomra a játék egyet jelent a konzollal nagy tv + Kanapé "

Ne haragudj de ezen már azóta visítók mióta ez valamelyik konzolos fejéből kipattant. Ha pc-n játszol akkor a nagy tv-de kikurod a kukába a kanapéddal együtt? Vagy hogy kell ezt érteni? Én pl pc-ről tolom most a Age of Mythology-t nagy tv-n az ágyamból... This is MAGIC!!!!!
25.
25.
Merőkanál
#24: Én várok vele a GTA6 ig mivel most nincs annyi időm játszani és nincs is nagyon mivel ami engem érdekel az csupán 1-2 cím a jelenlegi felhozatalból.
Másrészt a PS4 es játékaim már rongyosra játszottam PS5 ön .
Számomra a játék egyet jelent a konzollal nagy tv + Kanapé kombó tedd be a lemezt és játsz elven .....
PC hiányzó DLL FÁJL Zárd be ezt az ablakot zárd az azt a kisajtót ... Hagyjatok már. :)

Engem soha nem vonzott a PC -én való játék hogy egy konvektor méretű valamit én ott kerülgessek + monitor és a kábelrengeteg. Ha pc én akarok megoldani valamit ott az IMAC letisztult ,minimalista erős gép . Ha játszani akarok 1 gomb nyomás és játszom nem fps-t számolgató vagyok hanem egyszerű játékos.
24.
24.
crytek
#23: Minden szögből megéri,csak első hallásra sok.
Eleve ha azt nézem amit eddig tudni...

VGA ~7700xt szint de mivel ez már rdna 4-es lesz sokkal jobb rt támogatással mondhatni annál erősebb 170K
Proci amiről nem sokat tudni 8/16 szálas vegyük csak a "régi" 5800x szintet 63K
Alaplap: az a konzol miatt ugye speckó így szintén nem lehet nagy összevetés csinálni de vegyük a pc-s am4 legalját 23K
Táp kb 20K
Ramról nehéz nyilatkozni mivel specko van ami ha jól tudom megosztodik a vga-val közösen.. így erről nem lehet érdemben nyilatkozni
Házról se igen mivel ps5 alakú pc házakat nem igen lehet venni..
5500+-os 2TB-os SSD kb 55K
+ kontroller ami egy 20-as

Szóval bőven 350nél járunk úgy hogy a ram ugye és a ház bele sincs számolva.... szóval nincs itt semmi drágaság.

23.
23.
Merőkanál
#16: Látod ezt nem is nagyon hangoztatják sehol úgy kell utánna nézni ha meg akarod tudni de valóban aPS5 PRO 2 TB Tárhellyel érkezik ami minimum 150€ jelent . Tehát úgy már nagy duzzogva elfogadható az ára
22.
22.
Ati1975
Állítólag decemberben lesz lemezes PS5pro is.
21.
21.
crytek
#19: Arra várhatsz ugyanis nincs lemezes verzió a ps5proból csak ha veszel hozzá külön meghajtót
20.
20.
Sakee
#17: Végre valaki,az usa igen nettó EU bruttó ár. Szóval régen ezért volt minden boxos liveon Alaszkában, mert ott nulla (volt) az áfa. Ezt mindig beveszi az átlag gémer,hogy ott olcsóbb....
19.
19.
Robilluma
Meg kell várni amíg 280-300k körüli árra lemegy a lemezes verzió. Ha 160-180k-ért el tudja adni az ember a PS5-jét, akkor nem vészes.
Inkább kiadok 120-140 ezret a stabil 4K, 60fps gamingért, minthogy vegyek 7-800k-ért egy ugyanerre képes PC-t, amin a 2025-től érkező PS játékokat se tudom majd játszani.
Mivel a legalább 3 éve készülőben lévő 6 belsős AAA új ip-jüket + a Tsushima 2 és Wolverine-t is úgy rejtegetik, mint egy leprás gyereket, mire jön egy Showcase, addigra úgyis meg fognak zuhanni az árak. A szeptember második felére is State of Playt pletykálnak pár hete. Azzal pedig nem fogják eladni a PS5 Prót, hogy Lego X Horizon, Silent Hill 2 meg AC Shadows-t mutogatnak.
Várni kell egy fél-1 évet.
A GTA 6-hoz úgyse lesz más opció xDDD
18.
18.
delphijos
#17: Ez nem igaz, az USA ár önmagában is mindig jóval kevesebb. A 700 USD az kb. 630 EUR. A legmagasabb adó Kaliforniában van, 7.25% , az brutttóban is csak 750, ami még mindig 700 euro sincs. Ja, és az adó Európában se egységes.
17.
17.
Hunszi
#9: A dolláros áron soha nincs rajta az adó, mert ott ezt államonként máshogy számolják. Az euróson igen, ezért van mindig különbség.

Amerikában, ha bemész egy áruházba, ott az adómentes árat fogod látni a polcokra kitéve, amikor mész a kasszához, akkor tevődik rá az államonként változó adó.

Mivel nem tüntethetik fel minden államra külön-külön az egyedi adózott árat egy ilyen bejelentésnél, ezért mindig az egységes adómentes dolláros árat láthatod. Az tévhit, hogy olcsóbban kapják meg, mint az EU lakosok.
16.
16.
redarcher36
Mondjuk a magyar cikkből hiányzik hogy jár egy 2TB ssd hozzá. Ha választhatnék akkor inkább a stand és a bluray kéne mivel a régit anélkül nem tudom továbbadni.
15.
15.
delphijos
#9: Az euro-dollár árkülönbség MINDENHOL megvan, miért kell ezt itt felhozni ? Semmi köze ahhoz mennyi Xbox van Európában. Persze ettől még nem jó dolog, de az USA mindig olcsóbban kap mindent.
14.
14.
Merőkanál
Véleményem szerint kicsit túl tolták az árát még ha olvasóval jelenne meg azt mondom oké de így nagyon hamar lejjebb kell majd adniuk nem hiszek benne , hogy nagy fogyásokat fog produkálni . Viszont most először látom videókon is a különbséget. Ennek örülök de csináljanak màr Játékot is hozzá amik jók ne a PS4 es játékokkal kelljen játszanom 2024 ben . Hisz már a sima PS5. Ereje is alkalmas lenne ezt meg is mutatta a most megjelenő Astro Bot . 700€ Hát ennyiért kötve hiszem hogy egy ilyen képességű Pc ét összeraksz mindennel együtt szóval nézőpont kérdése . Én tuti Bevárom a. GTA 6 ot nincs más játék ami nálam megérdemli a beruházást . Úgy hogy marad egyenlőre a síma PS5 . Szerintrm lesz Ps5 Pro lemezesbe is annyian fognak sírni .
13.
13.
huster14
#5: De át tudja rakni, ne írkáljunk már hülyeségeket.
12.
12.
HMoody
#9: Nem értem a sírás lényegét. Ott a pc, lehet rajta nyomni. Ja, hogy úgy nem kétszeres a hardware ár, hanem 5x-ös? Akkor miről is beszélünk?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...