Bezárják a Midwinter Entertainment stúdiót

Link másolása
A tegnapi szomorú hír után, miszerint lelövik a Dead by Daylight spin-offot, most úgy látszik a projektért felelős stúdió is bezárásra kerül, a Behaviour Interactive általi leépítéseknek pedig nem ők lesznek az első áldozatai.

A sokak által várt Dead by Daylight spin-off az akcióra helyezte volna a hangsúlyt, a Project T kódnéven készülő játékot végül a júliusi játékteszt utáni kockázatelemzés hatására lelőtték, most pedig sajnos úgy néz ki, a fejlesztésért felelős Midwinter Entertainment is a projekt sorsára jutott, a Behaviour Interactive bezárja a részleget.

A cég januárban a dolgozói 3%-át eresztette szélnek, legutóbb pedig júniusban 95 embertől váltak meg, így nem biztos, hogy csak a kaszálás miatt döntöttek a  bezárása mellett, az utóbbi években nem a Behaviour az első videójátékos cég, ahol drasztikus lépésekre kényszerültek. A korábbi alkalmazottak viszont állítják, a projekt leállítása miatt történt a bezárás, többen azt nehezményezik, hogy a teszt utáni kiértékeléssel – miközben a játék 92/100 pontot kapott szórakozástatásra és játszhatóságra – igazságtalan módon megkapták, hogy az nem tetszett a játékosoknak.

A korábbi leépítéseket a Behaviour a cégen belüli stratégiai változtatásoknak tulajdonítja be, ezzel akartak a "történelmi erősségeikre" fókuszálni. A kiadó gondozásában nemrég jelent meg a Supermassive Games új Dead by Daylight világában játszódó interaktív horrorja, arról viszont még nem adtak ki hivatalos információkat hogyan teljesített a számok terén.

1.
1.
crytek
The Casting of Frank Stone 1,952 az all time peak szóval nem bontotta szét a kasszákat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...