Januárban lelövik a The Simpsons Tapped Out szervereit

Link másolása
Sajnos jövő év elején utoléri a végzet a Simpson család városépítgetős mobilos játékát, a több mint egy évtizedes életciklusa után október végén lekerül a digitális boltok polcairól, januárban pedig leállnak a szerverek.

A Simpson család 1989 óta szórakoztat több generációnyi nézőt, a 36 évada alatt pedig a South Park egyik híres elszólása most már bizonyosan igaz, miszerint a Simpsonék már mindent megcsináltak. A sárga család a 30+ éve alatt a videójátékok világában is aktív szereplő volt, egyik legemlékezetesebb jelenésük még GameCube/Xbox/PC/PlayStation 2-n a The Simpsons: Hit & Run GTA-szerű ámokfutása volt, de a legtöbb konzolon és platformon valamilyen formában mindig is elérhetőek voltak a rajongók számára.

A mobileszközökön elérhető város menedzselős The Simpsons Tapped Out-ban 2012 óta lehetett Springfield utcáin építkezni, egy szeptember 26-án érkező felugró ablak viszont gyászos hírrel érkezett, a fejlesztők kikapcsolták a játékon belüli vásárlások lehetőségét, és bejelentették a játék végét. Ezek nyomán minden hivatalos beszerzési helyről eltávolításra kerül október 31-én a szoftver, 2025 január 24-én pedig a szervereket is végleg lekapcsolják.

A szerverek leállásáig még bőszen lehet nyüstölni a játékot, a következő hetekben egy utolsó event és hajrá keretein belül az elmúlt 12 év tartalmait újra kiadják hullámokban, így méltó búcsút vehet aki még aktívan részese volt a játékosbázisnak.

1.
1.
Shifty Fox
Megjelenés óta kitartóan játszottam vele. Anno azért vettem az első Galaxy Note 2-met, hogy stylussal tudjak játszani. Maximum 2-3 alkalommal maradt ki egy pár hét.


12 év…Rohadtul fog hiányzozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...