Nagyon nincs még kész a Death Stranding 2: On the Beach

  • Írta: szlav
  • 2 órája
  • Hír
Link másolása
Habár a Death Stranding sokak által várt folytatása elvileg jövőre megjelenik, a játék atyja, Hideo Kojima azt állítja, hogy még a fele sincs kész az On the Beach alcímmel érkező második résznek.

Tudjuk jól, hogy Hideo Kojima hajlamos a sarkításra és a nagy, fellengzős kinyilatkoztatásokra, de semmi okunk nincs arra, hogy ne higgyünk neki, ha konkrét adatokról van szó. Épp ezért kissé aggasztónak hangzott, amikor a Tokyo Game Show végén megejtett szereplésében olyat árult el a Death Stranding 2: On the Beachről, aminek nem feltétlen örülhetünk, ha a 2025-ös megjelenéssel számolunk. A másfélórás, japán nyelvű színpadi beszélgetés során - melyet itt közöltünk - a legendás játéktervező azt állította, hogy jelen pillanatban még csupán a játék 30-40%-a áll készen.

Kojima mindezt teljes lazasággal közölte, mindezt amellett, hogy továbbra is azt állítja, hogy a Death Stranding 2 megjelenik 2025-ben. "Ma sem árultam még el a megjelenési dátumot, de annyit elmondhatok, hogy már megvan a napra pontos dátum. Erre készülünk jelenleg is." - mondta Kojima, miután ismét megerősítette, hogy ez a bizonyos dátum a jövő évre esik.

Ennek fényében legalábbis kérdőjeles, hogy mennyire pontos Kojima becslése a 30-40%-os elkészültséggel, azt azonban nem tudni, hogy pontosan miféle (utó)munkálatokról beszélünk. Ha Kojima matekja ide számolja a különféle, párhuzamos szálakon futó lokalizációs műveleteket, az ehhez tartozó szinkronfelvételeket, illetve a relatíve könnyen kiszervezhető vizuális utómunkát és reklámanyag készítést, akkor elképzelhető, hogy a Death Stranding 2 már játszható állapotban van, munkaóra tekintetében vagy bármely más, kissé elvont mércével mérve azonban valóban 30-40%-os elkészültségnél jár. Hideo Kojima esetében nehéz megítélni az ilyesmit.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...