Assassin's Creed: Shadows - újabb részletek kerültek elő a csúszásról

Link másolása
Néhány új információ látott napvilágot arról, hogy, miért döntött úgy a Ubisoft, hogy jövőre tolja a játék megjelenését, és mire helyezik a hangsúlyt a megjelenésig hátralévő időben.

A Ubisoft nehéz időket él meg mostanában, nem az elvártak szerint teljesítenek a játékaik, a részvények értéke folyamatosan csökken, le kellett mondaniuk az Assassin's Creed: Shadows idei megjelenéséről.

Gamerant jelentetett meg egy cikket arról, hogy az eddig ismert problémákon túl, mik okozhatták a Shadows 2025-re történő csúszását. A magazin megbízható iparági forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a fejlesztők már korábban kérték a vezetőket, hogy tolják el a játék megjelenését. A 2018 óta fejlesztés alatt álló projekt tekintetében sokáig ragaszkodott a Ubisoft az előzetesen tervezett novemberi megjelenéshez, de a Star Wars Outlaws rossz anyagi eredménye, és megjelenés utáni technikai hibák meggyőzték a fejeseket, hogy még több időt kell a játék befejezéséhez.

Az információk szerint a Ubisoft Quebec munkatársai a csúszással járó három hónapot nemcsak a tesztelésre, hibajavításra szeretnék fordítani, hanem az oly sok vitát generáló Yasuke-hez köthető történeti szálat is szeretnék átgondolni, a kritikák alapján felülvizsgálni. A problémákat az okozhatta, hogy túl későn vontak be a fejlesztésbe a japán kultúrában, történelemben járatos szakértőt.

A problémák és hangos negatív visszajelzések dacára a játék előrendelési számai nem borzasztóak, de elmaradnak a Valhalla eredményétől. Az Assassin's Creed: Shadows megjelenése 2025. február 14-én várható PC, PlayStation 5 és Xbox Series X/S platformokon.

5.
5.
hedzsooo
#4: Igen, az aztan eselyes nagyon hogy sok idobe+penzbe kerulne nekik ha most kezdenek kigyalulni Yasuke-t, szoval az sajnos szerintem sem kivitlezheto mar ebben a stadiumban... ^^
4.
4.
csoki0619
Sztem meg rohadt menő lenne, ha bevállalnák az egész Yasuke-s szál törlését ( persze tudom h ez képtelenség ilyen késői fejlesztői fázisban), de na.

Sok rosszat el lehet mondani a mai gamer közösségről és a legtöbb szarért, ami a játékiparban manapság megy, az a mi hibánk, de azért néha felcsillan a remény, lásd: Concord, Overwatch 2, Star Wars: Outlaws, PSN fiók fiaskó és sorolhatnám még.
3.
3.
hedzsooo
Ja, az eredeti info + amugy az Insider Gaming-tol van, nem pedig a Gamerant-tol. Igaz, ez mar csak reszletkerdes. https://insider-gaming.com/exclusive-context-around-the-assassins-creed-shadows-delay/
2.
2.
hedzsooo
Eppen azt (is) mondtak, erositettek meg hogy Yasuke jo'van ahogyan, nem veszik ki a jatekbol, meg nem is terveznek valtoztatni rajta. Viszont akit kicsit is erdekel a tema, az tudja hogy nem Yasuka volt a legnagyobb gond a torteneti hitelesseggel kapcsolatban ami ugye azert mar onmagaban is ugye durva, ha nem Yasuka verte ki legjobban a biztositekot sokaknal, ot inkabb csak megmosolyogtak sokan, hogy ha'jovan, akkor ez is tipikus xar lesz a "modern audience" szamara... ^^ :))) Szoval annyit valoban most szovegeltek, hogy a jatek torteneti hitelessegevel kapcsolatos dolgait is csekkoljak picit... Mondjuk szerintem hiszi a piszi... Majd meglatjuk, a vak is azt mondta... ^^

"...So why was Shadows delayed? It’s a complicated question without a single answer, but it boils down to a strict development timeline, polishing, and addressing the Japanese community’s cultural and historical accuracy concerns..." Az eredeti angol szovegbol 1 reszlet.

+1 reszlet csak: "...The report also quashes rumours that protagonist Yasuke is getting removed from the game. I haven’t heard these rumours personally, but I can take a wild guess to the sort of winning individual they originated with, and their incredibly sane and normal understanding of how games are made. It’s also worth pointing out how that "mass feedback" part chimes a little disconcertingly with a recent statement from chirpy cockney urchin Yves Guillemot in which he said that Ubi’s goal was "not to push any specific agenda". Basically, it seems Guillemot is paying a little too much heed to people arguing in the wackest of faith..."


Szerintem amugy a ubis CEO is csak hazudozik fut-fat de persze mindenki hihet akinek aztan akar, + amiben akar. :)
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Rendben, ha most backtrackelnek akkor eddig védtem ezt az egész történetet. Ha valóban így akarták volna csinálni és ez volt a víziójuk, akkor miért most hátrálnak meg? Ha annyira jelentéktelen a story szempontjából Yasuke, hogy csak amiatt eltolják a gamet, hogy lecsereljék a teljes karakterét a kultúrharcos baromság miatt, akkor azért felmerül a kérdés, hogy nem ők is csak simán kultúrharcolnak..

Másik opció meg az, hogy annyira szar volt az eladási mutatója az outlaws-nak, hogy maximalizálni kell a vásárlókat, a controversy meg minden csak nem bajtárs ebben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...