Spin-offokat kaphat és engine-t vált a Valorant

  • Írta: szlav
  • 4 órája
  • Hír
Link másolása
Megtörténik az a Valoranttal, ami korábban megtörtént a League of Legends-szel is. A Riot Games shootere új, modern engine-re költözik, ezzel párhuzamosan pedig zöld utat kapnak a potenciális vadhajtások is.

Töretlen népszerűségnek örvend a Valorant, a Riot Games hősökkel megspékelt Counter-Strike klónja, ám úgy tűnik, hogy a további fejlődéshez szükség lesz egy radikális lépésre. A játék stúdióvezetője, Anna Donlon az Unreal fejlesztői konferenciáján árulta el, hogy a csapatuk az utolsó cseppet is kipréselte már az Unreal Engine 4-ből, így itt az ideje, hogy a Valorantot átültessék Unreal Engine 5-re - ami nem kis feladatvállalás egy live service játék esetében.

Donlon elmondása szerint sem a játék kinézete, sem a játék teljesítménye nem változik majd (legalábbis kezdetekben), ám az új motorral a fejlesztők sokkal nagyobb szabadságot kapnak arra, hogy a kedvük szerint bővítsék, fejlesszék az online FPS-t. Ezzel pedig nem ér véget a sztori! Donlon azt is elhintette, hogy az engine leváltásával "új játszható élmények" fejlesztésének a lehetősége is megnyílik a Valorant csapata előtt, vagyis egyáltalán nem kizárt, hogy a League of Legends-hez hasonlóan itt is számíthatunk majd új, vadabb játékmódokra vagy akár teljesen új spin-off játékokra.

A Valorant legutóbbi nagy dobása egyébként a konzolos port volt, amely nagyszerű vérfrissítést eredményezett, annak ellenére, hogy továbbra is a PC-sek jelentik a játék közösségének a magját. Tavaly mintegy 28 millió aktív játékost számlált a Valorant, ez a szám pedig azóta bizonyára jelentősen megnőtt, hála a multiplatformos iránynak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...