Eddig leginkább a lemezes PS5 fogyott

Link másolása
A Circana felmérése alapján a megjelenés óta az eladott PlayStation 5 rendszerek 82%-a a lemezmeghajtós verzió, igaz, a digitális konzolok eladási kezdenek felzárkózni.

Érdekes, ám egyáltalán nem meglepő adatok derültek ki a Circana felméréséből az amerikai hardvereladásokat illetően. A cég által gyűjtött adatok szerint ugyanis az USA-ban eddig eladott PlayStation 5 konzolok 82%-a a lemezes verzió, és csupán 18% a digitális variáns. Ez a szám most szeptemberben változott komolyabban, amikoris a digitális konzoleladások már a hardvereladások 40%-át tette ki.

A Sony egyértelműen a digitális jövőre helyezi a hangsúlyt, mi sem mutatja ezt jobban annál, hogy a prémium képességű (és árú) PlayStation 5 Pro nemcsak a talpat mellőzi, de a lemezmeghajtót is. Természetesen külön megvásárolható mindkettő, viszont a tény, hogy a konzol alapvetően egy digital-only masina, sokat elmond a cég jövőbeni stratégiájáról, ahogy a fenti 82% is a játékosok véleményéről.

Érdekesség, hogy az Xbox fronton a Series X most előzte le a Series S-t, és a megjelenés óta eladott konzolok 51%-a az erősebb, lemezmeghajtós variáns. Mivel a Microsoft és a Sony is új verziókat dob piacra a közeljövőben, és mindkét esetben kimarad a lemezmeghajtó, érdekes lesz látni, hogy hogyan alakulnak ezek a számok a következő években.

1.
1.
Shao Kahn
Én örülök ennek az eredménynek, és remélem sosem fogják megszüntetni a ps5 játékok lemezes változatait. Végül is nem lehet minden Ps5 játékom digitális, és amióta megszüntették a mobiltelefon-kód típusú playstation store feltöltést, (és már csak a kártya alapú maradt) jóval nehezebb hozzájutni a kívánt mennyiségű feltöltésekhez. Szóval maradjanak meg a Ps5 lemezek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...