Furcsa filmes adaptációt kap a The Oregon Trail

  • Írta: szlav
  • 3 órája
  • Cooltúra
Link másolása
Az Apple karolta fel a The Oregon Trail-mozi ötletét, ami úgy fest, egy bizarr, színes-szagos, zenés akció-vígjáték lesz. Az őrület hátterét pedig természetesen az 1800-as évek vérhas-pokla adja majd.

Hazánkban valószínűleg leginkább csak mémek kapcsán ismerős az Oregon Trail, az Egyesült Államokban azonban nagy kultusza van a játéknak. Egy eredetileg 1971-ben megjelent oktató videojátékról van szó, amely generációkon átívelő legendás státuszba emelkedett. A premissza egyszerű: egy csapat telepest irányítunk text-based környezetben, a feladatunk pedig az, hogy az ökrösszekeres karavánunkkal a közel 3500 km-es utazást. Eközben mindenféle viszontagság leselkedik ránk, a telepeseinket teljesen indokolatlanul elviheti a vérhas, a kolera, a tüdőgyulladás és még tucatnyi korabeli szörnyűség, a marháinkat pedig nem kíméli sem a fagy, sem a folyóátkelés. Elég hardcore anyagról van szó!

Nos, a The Hollywood Reporter információi szerint ebből a cudar történetből készül mozifilm, mégpedig az Apple égisze alatt. Nem is akármilyen adaptációról van szó, a hírek szerint ugyanis a Will Speck és Josh Gordon által rendezésre kerülő produkció egy akció-vígjáték lesz, amiben ráadásul jónéhány dalolászós jelenet is helyet kap majd. A leírás szerint egy Barbie-szerű, önmagát nem túl komolyan vevő musical lehet készülőben. Kíváncsian várjuk a további részleteket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...