Hírarchívum - 2021. november

Brit toplista: mindent letarolt a Pokémon

Ha keresnétek a Battlefield 2042-t a brit játékeladási toplistán, a harmadik hely környékén tegyétek, a Pokémon Brilliant Diamond és a Pokémon Shining Pearl ugyanis letarolta a mezőnyt, és elvitte az első két helyezést.

Bobby Kotick állítólag fontolóra vette a távozását

Lapértesülések szerint az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick fontolóra vette a távozását abban az esetben, ha nem sikerül úrrá lennie a kiadónál uralkodó "kulturális problémákon".

Ezeket az indie játékokat segíti a PlayStation Talents

A Sony Interactive Entertainment spanyol részlege a PlayStation Talents programján keresztül segíti a helyi független fejlesztőcsapatokat. A Sony helyzetjelentést adott az általa támogatott játékokról, várhatóakról és frissen megjelentekről egyaránt.

Pac-Man Museum+ - tizennégy játék egy csomagban

A Bandai Namco nosztalgikus utazásra hívja Pac-Man rajongóit. A kis sárga zabagép negyvenéves történelméből tizennégy játékot válogatott össze, a csomagot Pac-Man Museum+ néven kereshetjük jövőre.

Nem jelenik meg idén a Thymesia

A From Software játékaiból ihletődő Thymesia megjelenését eredetileg decemberre tervezték. Végül azonban a fejlesztők túl közelinek ítélték meg a céldátumot, és úgy döntöttek, hogy áthelyezik 2022-re a kiadás idejét.

Az Arcane második évadát is berendelték

A Netflixre befutó Arcane-nek hála alaposabban is betekinthettünk olyan League of Legends-karakterek múltjába, mint Jinx és Vi. Az első évad tegnap véget ért, de második etapra már biztos, hogy vissza fognak térni.

Scalebound - Hideki Kamiya elnézést kér

A Scalebound a PlatinumGames nagyszabású, Xbox One-ra szánt játéka lett volna, ám végül a süllyesztőben végezte. Hideki Kamiya egy interjúban számba vette, mi vezetett a projekt halálához, és egyúttal elnézést is kért mindenkitől a csalódásért.

Forza Horizon 5 - a tízmillió játékos is megvan

A Microsoft szerint történelmet írt a Forza Horizon 5. A versenyjáték a megjelenése óta tízmilliónál is több játékost csábított magához, ezzel a számmal pedig az Xboxra kiadott alkotások közül a legjobb nyitóhetet tudhatja magáénak.

Már demóban is kipróbálhatjuk a Humankindot

Aki eddig nem tudta eldönteni, hogy mit gondoljon az Amplitude Studios és a Sega emberiségterelgetős játékáról, annak kapóra jöhet a Humankind nemrég megjelent demója. Tizenkét civilizációba és három történelmi korba kóstolhatunk bele.

Hamarosan befut a Halo-sorozat első trailere

Egy villámgyors ízelítőt néhány napja már láthattunk a Paramount Halo-sorozatáról, érdemes lesz azonban rátapadni a The Game Awards gálájára is, ugyanis itt mutatkozik majd be először igazán az élőszereplős széria.