Hírarchívum - 2021. november

Kena: Bridge of Spirits - úton a dobozos kiadás

Komoly hiányosságát pótolja hamarosan a Kena: Bridge of Spirits, a játék ugyanis eddig csak digitális változatban volt beszerezhető. A héten viszont PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön is befut a fizikai változat, köszönhetően a Maximum Gamesnek.

Tévésorozatot kap a Hunt: Showdown

A Crytek jelentése szerint új irányt vesz a Hunt: Showdown jövője, a játék ugyanis élőszereplős tévésorozat formájában is lehetőséget kap. A németek azzal a Binge-dzsel állapodtak meg, akik a Driver- és a System Shock-sorozaton is dolgoznak.

Bobby Kotick is sáros lehet a szexuális ügyekben

A Wall Street Journal azt állítja, hogy az Activision Blizzard CEO-ja, Bobby Kotick is tudott az Activisionnél zajló szexuális visszaélésekről, ráadásul a peres ügyek közül jó néhányat el is hallgatott az igazgatótanács előtt.

Szexuális zaklatás miatt távozik a Treyarch vezetője

Egy vizsgálat rámutatott, hogy a Treyarch társvezetője, Dan Bunting korábban szexuálisan zaklatta a stúdió egyik alkalmazottját, így Bunting 18 évnyi szolgálat után távozott a stúdió kötelékéből.

Új címen dolgozik a Yakuzát fejlesztő csapat

Masayoshi Yokoyama a Yakuza- és a Judgment-játékokat készítő Ryu Ga Gotoku Studio vezetője egy interjúban elárulta, hogy a csapat jelenleg egy teljesen új címen dolgozik. Így kérdéses, hogy folytatódhat-e a Judgment-sorozat.

Ingyenes hétvégét kap a Call of Duty: Vanguard

Az Activision megerősítette, hogy ingyenes próbahétvégét kap az alig két héttel ezelőtt megjelent Call of Duty: Vanguard. A kezdeményezés holnaptól lesz elérhető, és kizárólag a multiplayer módra lesz érvényes.

The Last Stand: Aftermath - zombiként zombik ellen

A The Last Stand: Aftermathben egy zombik uralta, posztapokaliptikus világban találjuk magunkat, a túlélésért küzdők egyikeként. Mi magunk is fertőzöttek vagyunk, így a halálunk elkerülhetetlen – a kérdés az, mit hozunk ki az utolsó küldetésünkből.

Jövőre marad a Vampire: Bloodhunt

A Sharkmob battle royale-játékban próbálja új irányból megközelíteni a Vampire: The Masquerade világát, amit néhány napig még próbálgathatunk korai hozzáférésben. A végleges termék azonban idén már nem lát napvilágot.

Íme, a The Game Awards idei jelöltjei

Ez az év sem telhet el anélkül, hogy a The Game Awardson Geoff Keighley kitüntesse a legjobbnak tartott játékokat és fejlesztőket. Az idei eredményhirdetés december 9-re esik, lássuk, kiknek szurkolhatunk!

Fél évet csúszik a Saints Row-reboot

A Volition elhatározta, hogy jövőre új alapokra helyezi a Saints Row-franchise-t egy reboottal, amiben elölről követhetjük végig egy másik, szintén Szentek néven futó banda felemelkedését. Most úgy látszik, az eredeti határidő nem tartható.