Battleship: The Video Game teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. május 9.
  • battleship: the video game, teszt, x360
Link másolása
Értékelés 4.9
Amerikai hadihajók gyakorlatoznak a Hawaii szigetek partjainál, amikor az óceán mélyéről földönkívüli rombolók emelkednek a felszínre. Az idegen erők nem látszódnak a radaron, a RIMPAC tisztjei így csak az érzékszerveikre hagyatkozhatnak. A területet lezárják, a háború kezdetét veszi.

A Hasbro legendás játékát Csatahajó címmel a Universal Pictures filmesítette meg idén, a moziról Ca$h számol be nektek hamarosan, most pedig azt nézzük meg, hogy mire számíthat az, aki pénzt áldoz a sci-fi történet hivatalos feldolgozására. Amit gyermekkorunkban kockás lapon, két ceruzával játszottunk, az most kedvenc konzolunk képernyőjén elevenedik meg, húzd a ravaszt, míg bírod, hadd hulljon a férgese!


A Battleship: The Video Game a harcok szárazföldi eseményeit dolgozza fel, a tengeri összecsapásokat jelképesen érintve csak. Cole Mathis tengerészgyalogos bőrébe bújva a feladatunk különböző támadó-, védekező-, és szabotázsakciókat végrehajtani a szigetvilág dzsungelét ellepő idegen erők ellen, a történet hét pályát, és nagyjából háromórányi játékidőt kínál minderre, többre nincs is szükség. A filmből egyszer nézhető látványmozi lett, s a játék se különb, a tőle elvárt minimumok teljesítése után már megy is vissza a boltba, használtam talán adnak érte valamit.


A játék három szálon fut. A legnagyobb hangsúllyal bíró FPS részben a színtiszta akción van a hangsúly, fegyvert kell ragadnunk, majd szétloccsantani annyi idegen koponyát, amennyit csak bírunk. Küldetéseinket lineáris pályákon hajtjuk végre, a hadseregnél rendszeresített pisztoly, gépfegyver és shotgun mellett pedig zsákmányolhatunk néhány idegen stukkert is, a minigun és sniper remek eszköz az aprításra, a soron következő feladatot méterszámláló jelzi, eltéveszteni se lehet. Célpontjaink nem valami változatosak, a legtöbbször fel kell robbantanunk az idegenek ide telepített számítógépeit, de van, hogy egy erődöt kell bevenni, vagy a saját bázisunkat megvédeni.


Könnyed kis akció ez, némi Crysis, Halo és Transformers utánérzéssel, ha az ember kikapcsolja az agyát, akkor egy unalmas esős estén még élvezheti is a fegyverropogást, nagy kár, hogy a minőségi mérce ennyire alacsony volt. A pályák szűkek, a feladatok egyhangúak, ellenségből pedig mindössze háromféle van, egy gyalogos katona, egy harcos és egy mesterlövész, s ha azt mondom, hogy ők se képeznek ellenünk komoly erőt, akkor még finoman fogalmaztam. A mesterséges intelligencia rettenetesen gyenge, társaink beállnak a tűzvonalba, az ellenségek a fedezék rossz oldalára bújnak, közvetlen közelről se vesznek minket észre, vagy éppen ellenkezőleg, több száz méterről kilőnek, nem is tudom, melyik a rosszabb.


Hősünk kézi számítógépének segítségével a játék stratégiai szálát érhetjük el. Parancsot adhatunk a hajók pozícióinak megváltoztatására, támadnunk kell és védekezni, az ellenségek folyamatosan ostromolják a partokat. Komoly taktikára sajnos azonban nincsen lehetőség, ahogyan a szárazföldön, úgy a tengeren is a nyers erő számít csupán, beállítunk két gyengébb hajót a sziget két sarkára, s egy erőset a bázisunk elé, ezzel le is tudtunk nagyjából minden feladatot, apró érdekesség viszont, hogy ugyanezen a felületen tudjuk elvégezni a fejlesztéseket is. A lelőtt katonák update csomagokat hagynak el, melyeket hajóinknak adva különleges képességekkel ruházhatjuk fel őket, növelhetjük hatótávolságukat, tűzerejüket, védelmüket, és a radarjaik teljesítményét is, érdemes pár másodpercet erre is fordítani.


A harmadik, s egyben utolsó szál a szemtől szembeni hajócsata. A kiválasztott hajó parancsnokságát átvéve a mi kezünkbe kerül a feladat, hogy elsüllyesszük az ellenséget, a játék egymás mellé állítja a feleket, a győztes az lesz, aki a kitartó rakétázás végén, a víz tetején fog maradni. A fejlesztések használata már csak az ilyen összecsapások miatt is fontos, rossz hír azonban, hogy ez a rész még annyi figyelmet se kapott, mint az előző. A kivitelezés pocsék lett, hiába áll a két hajó öt másik társaságában a partok közvetlen közelében, a játék a csata idejére a nyílt óceánra helyezi kettejüket, az összecsapás pedig alig tart pár másodpercig, a mi feladatunk is csak annyi benne, hogy meghúzzuk párszor a ravaszt. A játékmenet három irányvonala közül egyedül az FPS rész élvezhető valamennyire, ami a másik kettőben rejtő lehetőségeket tekintve igencsak lesújtó dolog.


A Battleship: The Video Game fejlesztését a Silent Hill Homecoming, a GI Joe: The Rise of Cobra, illetve a Green Lantern címekért is felelős Double Helix Games vállalta el, a kivitelezés pedig a közepes szintet is alig, hogy súrolja. A látványnak vannak szép pillanatai, de összességében véve átlagon aluli teljesítményt nyújt, a speciális effektek elavultak, a robbanások csúnyák, a karakterek pedig egyenesen rettenetesek. Szögletesen mozognak, és kidolgozatlanok, mindegyik katona ugyanúgy néz ki, az arcukat borító maszk miatt pedig még a szájukat se látjuk tátogni, a fejlesztők jól kitalálták, hogyan ne kelljen sokat dolgozniuk. Ami a zenét illeti, az legalább nem rossz, a film betétdalai visznek némi mesterséges izgalmat a kalandokba, a játék nem sok családi vitrint fog díszíteni, ez egészen biztos.


Akinek tetszett a Csatahajó, az tehet egy próbát a játékkal, hiszen rettenetesen rossznak a feldolgozás nem mondható, bár az igazat megvallva az elvárások se voltak magasak. A Battleship: The Video Game épphogy bekerült a játszható kategóriába, A4-B3, talált, süllyedt.

25.
25.
Darak0
WTF??????? Hogy mertek ilyet kiadni???????????????
24.
24.
Neo1989
Ez a játék a Kinect Star Wars-al együtt a videojáték ipar megcsúfolása .
23.
23.
Jinbobo
#19: Hát én szerintem a játék és a film is egyenlő egy kalap... azzal.
Ellenben a Bodycount igen is élvezetes fps! Megállás nélküli tűzharc, szuper fegyverek és ha van egy haverod akinek megvan szintúgy, akkor a multi is élvezetes benne! Semmiképp sem hasonlítható össze ezzel a szörnyűséggel.
22.
22.
joshsolman1993
A film nagyon jó volt.Átlagban egy jó filmből, kevésbé jó játék születik :/
21.
21.
Freed
#20: Igen kisfiam, amint látod azt írtam :-P
20.
20.
danez11
#19: megvetted? :O komoly?
19.
19.
Freed
Megvettem,mivel azt gondoltam 2012-ben már nem csinálhatnak annyira szar játékot...sikerül...csőpálya,monotonitás,nevetséges PS2-es színvonalú grafika,buta egyszerű küldetések. Ha majd akcióban lemegy az ára mint a Bodycount-nak 2ezer forintra akkor talán érdemes lesz megvenni. Addig kerülje el mindenki!!!!!!!!
18.
18.
lazarv
#17: Nézd meg ezt a linket, hátha jobban tetszik. :)
http://wolf3d.atw.hu
17.
17.
randall13
Szerintem meg: http://wolfenstein.bethsoft.com/game_EU.php
16.
16.
Skyer
#13: Története gagyi valóban.
Azonban eszméletlen látványos..
15.
15.
Daks
#14: A filmmel együtt jött ki, pár hete max.
14.
14.
markoci555
ez egy f*stalicska, mikor jött ez ki? ha régi játék azt mondom hát jó de most már kéne valamit alakítani és ez egy semmi, a videó alapján olyan esetlen a fizikája vagy nem is tudom
9.
9.
Ecetes sajt
A film az jó. Hozza az elvártat: látványos, leköt, szórakoztat. Ilyen filmben nem kell keresni a nagy drámát, eposzi színészi alakításokat stb.
7.
7.
nagyhasÚúúú
Egy játékból készült film játékadaptációja...DAFUQ.
4.
4.
MoRT2195
#1: Xbox 360-ra és PS3-ra.
3.
3.
alexcargooo
ez is olyasmi mint a battle:LA game>
2.
2.
LtGlove
Filmadaptáció és időre kellett kész lenni vele.
1.
1.
danez11
ez mire jött ki, wii-re? ..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...