A Square és a Warner is érdeklődik az SCi iránt

  • Írta: Daks
  • 2008. december 5.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts-ot és a UbiSoft-ot követően a Square Enix és a Warner is bejelentette, hogy szívesen felvásárolná az Eidos-t birtokló SCi-t.
Az Electronic Arts-ot és a UbiSoft-ot követően a Square Enix és a Warner is bejelentette, hogy szívesen felvásárolná az Eidos-t birtokló SCi-t.

Eladó a folyton pénzügyi gondokkal küzdő SCi. A teljes Eidos csapatot, és többek közt a Tomb Raider és Hitman márkanevet is kezében tartó brit kiadó eladásáról hétfőn jelentek meg az elsó hírek - a konkurencia pedig azóta egymásnak adja a kilincset a cég irodaházában. A hét elején az Electronic Arts és a UbiSoft tett ajánlatot, most pedig a japán RPG óriás, a Square Enix, és az amerikai Warner is beszállt a sorba. Elemzők szerint a Warner áll nyerésre, ők alapból 20%-os tulajdonosai a cégnek, az irányítás átvételéhez 30 millió dollárra, a teljes felvásárláshoz pedig 80 millió dollárra van még szükségük - legalábbis ha az SCi jelenlegi piaci értékét vesszük figyelembe. Senki többet?
5.
5.
Naridar
Ha Square Enix lesz, akkor több Tomb Raider-t vagy Hitmant nem fogunk PC-re látni. Az Ubisoftnál vagy a Warnernél lenne szerintm a legjobb helyen: az EA az utóbbi időben csak mennyiséget gyárt, minőséget nem (2000-04 között voltak minőségi címek: LoTR: Harmadkor, Harry Potter 3, Black and White 1 és 2, azóta a színvonal zuhanórepülésben van).
4.
4.
IceColdKillah
Ha az EA nem veszi meg, akkor az azt jelenti hogy abba hagyta a nyomulást. Márpedig ahogy az EA-t ismerjük....nos igen sztem ő fogja megvenni!
3.
3.
felegyi
Legjobban esélyes a EA, utána a Warner, utána meg az Ubisoft, a Squre Enix meg hát...
2.
2.
StoryTeller
Legjobb helyük az Ubinál vagy Square Enix-nél lenne...
1.
1.
tjames
nafene, de nagy az érdeklődés... :)

Persze ez a jó! Így alakul ki versenyhelyzet.

Kérem tegyék meg tétjeiket! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...