Heavy Rain - A DLC és a gyűjtői kiadás részletei

  • Írta: Ghost
  • 2009. december 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Sok pletyka és találgatás után a Sony hivatalosan is bejelentette a még meg sem jelent Heavy Rain első DLC-jét, és az európai gyűjtői kiadás is bemutatkozik.
Sok pletyka és találgatás után a Sony hivatalosan is bejelentette a még meg sem jelent Heavy Rain első DLC-jét, és az európai gyűjtői kiadás is bemutatkozik.

Ugrás a galériához


A következő év elején érkezik a Quantic Dream új játéka, amelyben idegtépő nyomozások és fordulatos történet vár majd ránk. A Sony ma azt is bejelentette, hogy a megjelenéskor megérkezik a játék első letölthető tartalma is, amelyben Madison Paige egy korábbi nyomozását ismerhetjük meg. A kiadó szerint ilyen DLC még később is várható, így minden karaktert egy kicsit jobban megismerhetünk. Az első epizód a frappáns Heavy Rain: Chronicles - Episode One nevet viseli, és az amerikai játékosok az előrendelés mellé kapják meg, az európaiak pedig a gyűjtő kiadás részeként, amelyben még megtalálható lesz a játék zenéit tartalmazó CD, valamint egy XMB-re szánt téma is.
18.
18.
bencsizy
#20: És akkor a mandarin nyelv érdemes? :)
17.
17.
mnmn1
#18: nem hiszem érdemes például francia v olasz felirat de nem magyar :(
16.
16.
mnmn1
#17: 100 százalék h nem lesz
15.
15.
bencsizy
#17: Ki tudja...

Lehet meglepnek minket ^^
14.
14.
bencsizy
#15: "Még nem biztos..." :)
13.
13.
TOMCAT 84HUN
végülis lesz magyar felirat benne?
12.
12.
Krekk
#12: A három pályás (már ha valóban annyi) csomag meglehet, hogy 1 óra meglehet, hogy 6 óra mókát ígér. Ezt még nem tudni. Viszont az biztos, hogy egy külön sztorit mond el. Amit megírni, megcsinálni bizony munka. Ebből is látszik,h ogy baromira nem egy patch. A patch csak javítja a hiányosságokat. A dlc inkább egy kiegészítőlemez egy része. Csak nem discen van, hanem le kell tölteni.

A rajongók pályaszerkesztése teljesen más dolog. Ez nem egy shooter, ahol más lesz a pálya ahol ölitek egymást multiban. Itt sztori van, taktia, küldetések stb... Én mondjuk sose voltam oda a rajongói pályákért, maximum counterben telepítettem őket.



Az, hogy valaki kér-e pénzt az adott tartalomért az ő piaci pozíciójuktól és stratégiájuktól függ. Egy kisebb studió eleve nem "merhet" pénzt kérni a tartalomért, hisz ő örül,ha jönnek a népek és veszik a játékát. A fizetős DLC-k jó dolgok (persze az ingyenes jobb), hisz bővítik a játékot. Neked pedig nem kell megvenni ha sokallod az árat, maradhatsz az alapjátéknál. Ha tetszik vedd meg. Namost az alapjátékot ígyis-úgyis megvetted tegyük fel. Csinálnak 6 új küldetést. A, ingyenessé teszik: a pénz folyt ki az ablakon, bár jófejeknek tűnnek, te letöltöd, ő nem kap plusz profitot B,fizetős: haletöltöd, plusz profit, ha nem, semmi ugyanott van mintha ingyenes lenne, hisz a munkája már megvolt,de úgyis vannak akik megveszik (most az imagét ne nézzük az adott cégnek)
11.
11.
Dcrysis02
#4: Nem követelem én hogy ingyen csináljanak bármit is. Csak legyen tartalmas. Egy BoGT vagy egy TLaD DLC-ért szívesen fizetek, hisz megéri a pénzét. De hogy három pályás csomagért pénzt kérjenek, az már nem elfogadható. Főleg úgy, hogy a modderek, rajongók, néha jobb pályákat készítenek mint maguk a kedves fejlesztők. Most már látod azt sem lehet. És ez egyre jobban terjed.



Érdekes módon amíg a Microsoft meg a Sony nem terjesztette el a fizetős tartalmakat, addig senki sem rinyált hogy milyen drága dolog ez. Kérdem én, ha kisebb stúdiók, és még pár nagyobb is tud ingyen tartalmat kiadni egy rossz szó nélkül, akkor a milliós eladásokkal bíró címek fejlesztői miért vannak ennyire oda a fizetős DLC-ért?

Régebben egy DLC-t úgy hívtak hogy patch.



Ez sem fura hogy az utóbbi években egyre kevesebb játékidővel szolgálnak a játékok, és utána elárasztanak mindent DLC-vel? Persze nem minden stúdió, de van rá elég példa.

10.
10.
mnmn1
9.
9.
Kyuubi
Én majd megszerzem a sima alapjátékot. Az nekem bőven elég.
8.
8.
Mathia$
#8: lol mert miért is? ugyanakkor jön ki mint a gow3 szal nincs gond :D
7.
7.
simon 555
#5: hát az a GoW3 trilogy edition érdekelne engem is:D

de biztos nem fogok addig várni vele...
5.
5.
mnmn1
sztem én majd a gyűjtői kiadást fogom megvenni ;)
4.
4.
Mathia$
jaja lesz majd egy gow3 trilogy edition is márcban jön szintén, szal lehet hogy én is inkább megvárok ebbő vmi goty edition-t...
3.
3.
Krekk
#3: Szerintem meg nincs igazad. Nézzük más szemszögből: megvan az alapjáték, már csak finomítások vannak hátra, amik már egy másik csapatrész feladata. Addig ők nekiállnak csinálni egy kiegészítést, hogy ha valakinek van kedve, akkor az alapjátékot kiterjessze. Nem az van, gyártanak egy cipőt, aminek a talpát, a füzőjét és talpbetétjét ők külön árulják. Már eleve egy egészet adnak. Mintha a ipododhoz vennél egy másik fülest. Megy az a gyárival is. A játékpiac meg business, és szerintem te se szívesen túlóráznál csak azért,h ogy "ingyen" adj valamit extraként amikor azért pénzt is kaphatsz. Az meg, hogy tudják mi lesz benne , mennyibe kerül, tök egyértelmű: tervezés. Tervezés nélkül az egész egy nagy kalap szar lenne.

Viszont tény, hogy vannak kissé elítélendő dolgok néha a DLCkkel, de amikor te megveszel (remélhetőleg nem letöltöd) egy játékot tudod mit kapsz és el is fogadod a vásárlással.
1.
1.
Dcrysis02
Nekem az ilyesmitől felfordul a gyomrom.

Még kint sincs a játék, de már lesz DLC, tudják mi az, mennyibe kerül, mi lesz benne. Akkor mi a francért nem rakják bele a játékba? Legtöbbször olyan dolgokért kérnek pénzt, amiknek eleve az egész játékban lett volna a helyük.

Olcsó húzás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...