A Natal annyira forradalmi lesz, mint az egér

  • Írta: InGen
  • 2010. február 8.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis ez Peter Molyneux véleménye, aki szerint a számítógépek fejlődését az irányítás átalakulása határozta meg, nem a nagyobb teljesítmény.
 Peter Molyneux szerint -aki mostanában a Fable kalapálása mellett a Microsoft játékstúdióinak kreatív főtanácsadójaként tengeti életét- a Natal legalább akkora forradalmat hoz majd a videojátékok világába, mint annak idején az egér.


Elmondása szerint azért tart ma ott a számítástechnika, ahol, mert annak idején az egér teljesen megváltoztatta azt, ahogy számítógépek irányításához hozzáálltunk. Molyneux úgy gondolja, egyáltalán nem az Intel processzorok, hanem sokkal inkább a kis rágcsáló bevezetése lendítte előte az iparágat.

Most valami hasonlót vár a Nataltól is, szerinte ugyanis teljesen meg fogja változtatni a gondolkodásmódunkat és a hozzáállásunkat a játékokhoz, s legalább akkora váltás lesz, mint annak idején csak billentyűzetről áttérni az egérre.
37.
37.
menjapipaba
erről van egy fasza trailer vagy hogy faszba hívják (: nekem nem nagyon fog bejönni mert ez olyan mint az eye toy csak jobb de ugyan az a lényege. de biztos vicces de ha esetleg szarul vagy vagy beteg vagy akkor nemhiszem h valami deszkás játéknál a levegőbe ollie-zni lesz kedved én inkább maradok a controlernél.





De biztos jó lesz (:
36.
36.
dareal
#8: jelenleg jóval több box van piacon (csak eu-ban), mint az egér idején pc az egész világot nézve, háztartásokban (bár szerintem nem csak háztartásokban, de ez már az én véleményem).



az elterjedéséhez az kell, hogy box-on sikere legyen. utána várható, hogy máshol is feltűnik (lévén az efféle technológia rég mozgatja az emberek agyát (mint vezérlőegység), volt is pár megvalósítás, kényelmetlentől a drágáig).



csak pár példa, nem pc és ilyen kütyük tekintetében.



lakásban, csak egy gyors ötlet: ablak felé egy oldalirányú mozudlat->függöny elhúzza magát (aminek persze fokozatai is lehetnek, erős és gyors mozdulat=totál elhúzza, lassú, "vezető" mozdulat, addig húzza, amíg húzod)



szóval bőven van jövője. hogy mi lesz belőle, az majd idővel kiderül.
35.
35.
dareal
#34: azért az egér igen meghatározó. bár magam is a bill kombinációkat szeretem leginkább (ctrl-s mentés, nem fájl menü, mentés), viszont játékok esetén óhatatlan, hogy szükséges az egér, mint kezelőeszköz.

persze olyan játékokról beszélek, ahol nem az iránygombok és 4 akció gomb van. pl repszimben sem úgy indítom a gépet, hogy ctrl+e, hanem szépen egérrel bekapcsolom cold start-hoz szükséges dolgokat, állítom amit állítani kell. egérrel. :)



mondjuk abba bele sem merek gondolni, hogy repszimezni milyen állat lehetne egy halál pontos natal rendszerrel. de ehhez milliméter pontossággal kell működnie, mert nem mindegy, hogy adott gépen melyik kapcsolót kapcsolom át :)





egyébként a natal, vagy egy hozzá hasonuló rendszer igen át tudja formálni a most megszokott kezelőfelületeket.

az egérnek köszönhetően a mostani felületek 99,99999%-a 2 dimenziós, általánosságban azonos felépítésűek.

lelki szemeimmel látom az igazán 3D felületek kialakítását. ehhez meg ez kell, nem egy 2D-ben működő X és Y koordinátákon élő rágcsáló.
34.
34.
surikagabi
Ez hülye! Mint az egér? Még világon sem volt mikor már a Commodore és a Machintos használta ezt a technikát. A C64-es korszak után gyakorlatikag egyböl lett egér. Én dolgoztam DOS alatt is szipmlán billentyűvel és nekem az a világ sokkal jobban tetszett, nem beszélve arrol, hogy ma is a total commanderemet úgy konfigurálom, hogy billentyűzetről mindent el lehessen érni. ezáltal kb. negyed annyi idő alatt érek el mindent mint egérrel. Szerintem ez lessz a Natal sorsa is, ránk lessz eröltetve mint az egér a windows-ban.
33.
33.
ThomasKoller
Egy stratégiai játékra viszont a Natalnál jobb kezelőszervet ki sem tudnék találni!! Meg szerintem van még pár ilyen játék, meg gondoljatok bele, nem kell 4kontrollert venned,hogy tudjatok többen játszani stb stb...
31.
31.
gyonax
29 álom válna valóra érdekes lenne egy kardal kalimpálni :D szétverni mindent..
30.
30.
Shadi
29.
29.
Takuma Sato
Hát ez nagyon érdekessen hangzik. De nem nagyon hinném hogy akkora hatalmas elölre lendülést fog okozni.

De egy valamiben reménykedek, hogy majdan addig fejlödik az egész ugri bugrizás a tv elött, hogy egy Darksiders vagy Bayonetta avagy egy God of War stilusú igényes játékkal is lehet majd ugrándozni a tv-n elött.
28.
28.
huszti
#27: kb 1 1és fél perc alatt kiállt a kezem...:D
27.
27.
tundra
Volt fent egy videó valahol, ami azt illusztrálta, hogy a Natal jelen állapotában igencsak lagos. Kb fél mp volt a késés.

Tőlem egyébként is nagyon idegen ez a kontroller nélküliség, autós játékoknál pl. nincs semmilyen force feedback. A levegőben kormányzás egyébként is fárasztó, próbálj meg úgy végigtolni egy komplett versenyt.
26.
26.
gyonax
szeretem péter munkáit.. de azért annyira nagyoskodni sztem se kellene vele .. és igen én is olvastam hogy pc-re is akarják .. rem lesz is :)
25.
25.
Petike x
#20: Ezzel nem értek egyet. Elhiszem én hogy így fejlett technológia, meg úgy fejlett technológia, de itt nem erről van szó.



Az emberek nem fejlett technológiát vesznek, hanem játékélményt.

Senki sem azért vett PS3-at mert szeretné ha otthon Cell processzorja lenne, hanem mert fontosnak találja hogy szép legyen a grafika.

Wii-t sem az vett aki a térbeli adatbevitelre élvez, hanem az akinek a Wii Sport és a Wii Fit vonzóbbá tette a játékokba való bekapcsolódást (és ezt a kontroller ELŐSEGÍTETTE).



A Natal fog valamivel TARTALMASABB élményt adni? Nem csak mást, de könnyebb, kényelmesebb, izgalmasabb, stb lesz?



Az hogy az emberek el fogják-e fogadni a Natalt, az érdekes kérdés, de nem technológiai, és szerintem ilyen ludológiai-pszichológiai értelemben bármelyik kommentelő tippjének legalább olyan létjogusultsága a mint Péterkének aki egyébként eddíg éppúgy nem csillogtatott meg varázslatos piackutatási és felismerési képességeket mint én sem.
24.
24.
Bins
#23: ja ez igaz a sony ARCára.. sztem.. de itt a semmivel irányítod a valamit... azér mégiscsak más egy kicsit...
22.
22.
Iwashi
#10 Valahol olvastam, hogy PC-re is kihozzák, bár lehet, hogy csak pletyka volt.
22.
22.
Petike x
Egyes cégek szerintem mostanában túlhasználják a "forradalom" szót, egyszerűen arra értve amikor valami fejlett, és modern, és futurisztikus.

Ez nem forradalom.

A forradalom mindíg a status quo felborításán alapul, amit ők épp hogy fenntartani akarnak azzal hogy a korábbi mozgásérzékelők logikus folytatásaként felfogható "szintlépést" tesznek meg.

Ez így kb. annyira forradalmi mint 480p helyett 720p felbontásban adni a képet, vagy DVD helyett BluRay-ről olvasni az adatot.
21.
21.
Beau
Azért ez nagyobbat fog ütni mint a Sony mozgásérzékelős ketyeréje.
20.
20.
Bins
Már nem azért de "Péterke" az egyedüli aki egy teljesen natalra készülő, nagy címről tud úgy nyilatkozni, hogy tudja milyen, akár ő csinálja akár nem. Ráadásul több más projectbe is belelesett már a ms-nél szóval azért valamit adnék a szavára... gondoljatok bele ez a technológia kiforrott lesz megmozdítod az egyik ujjad már az is betölthet egy csomó funkciót nem feltétlen kell ugrálnod mint a wiinél mert ez nem wii. aztán még mennyi testrészed van amit használhatsz??:D meg én úgy tudom hogy bármit lehet majd fogni a kezedbe fegyver, kormány, űtő eszköz gyanánt szal még spórolni is lehet rajta nem kell minden szart megvenni külön mer annak van olyan alakja... fogom unokaöcsém játékfegyvereit vagy a baseball ütőm azt csumi..:D mindegy sorolhatnám még hogy mér lesz ez jó de majd úgyis meglátják a kétkedők...
19.
19.
Cyborg
Meglássuk mi lesz belőle, már kiváncsi vagyok.
18.
18.
bledzer
Péterke már sok nagyot mondott... világmegváltó Black and white stb stb... dehát már szegémytől megszokhattuk ezeket az atom óriási beköpéseket:D
17.
17.
vicious
Na, Peti már megint ivott.
16.
16.
drat576
#15: hol máshol, ha nem a játékoknál? Én nem bánom hogy a Box úgymond bekapta a dolgot, mert ha jó lesz akkor átterjed PC-re is, ha nem nagy szám akkor...marad :)
15.
15.
elite_hun
#14: Ja egyet értek. Bár a natal nagy újítás lesz de sztem nem a játékiparban.
14.
14.
Tyebeca
En csak arra leszek kivancsi hogy mondjuk egy autoversenyben hogy fogja a gazt es a feket erzekelni merthogy annyira az nem lesz pontos hogy lemerje mekkora tavolsagra van a talpad a talajtol. A masik dolog pedig hogy az emberek kenyelmesek es nem akarnak ugrandozni meg hadonaszni a tv elott mert akkor mar vettek volna maguknak Wii-t. Kenyelmesebb es gyorsabb a kontroller. De ez csak az en velemenyem.
13.
13.
Dcrysis02
#10: Minek?

Több projekt is folyamatban van már. Ott van pl. a fejlesztéshez és a virtuális világokhoz a Hands Free 3D. Vagy egy mozgásérzékelős webkamera is képes erre, ha fejlesztenek hozzá játékot. Legutóbbi példa a Real Kanojo, a japán csoda. :))
12.
12.
Gt17
10*

Most hogy mondod az amoledes érintős cuccokat csípem :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...