HWSW: Bezárta a kaput a kalózok előtt a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 7.
  • Hír
Link másolása
Két hét kellett a Sonynak ahhoz, hogy végleges és teljes körű megoldást találjon a PlayStation 3 játékkonzolokat érintő, augusztus második felében napvilágot látott biztonsági rés befoltozására - olvasható nagytestvérünknél, a HWSW-nél.

Augusztus végén bombaként robbant a hír, hogy hackereknek sikerült feltörniük a PlayStation 3 védelmi rendszerét, így sokan mindent elárasztó kalózkodást vizionáltak. Bár az USB-s modchipre épülő törés hatékonyságával kapcsolatban már a megjelenéskor felmerültek kételyek, mégis rendkívül érzékenyen érintette a Sonyt, hogy a PS3 robusztus biztonsági rendszerén rést találtak. Szeptember elején úgy látszott, kezd kicsúszni a gyártó kezéből a kontroll, amikor megjelent a hack nyílt forráskódú változata, miközben a japánok igyekeztek jogi úton betiltatni a modchipek forgalmazását.

A gyártó végül az előre jósolt forgatókönyvnek megfelelően tegnap közzétette azt a rendszerszoftver-frissítést, amellyel végérvényesen kiküszöböli annak a kockázatát, hogy a most felszínre került törés tömegesen elterjedjen, ami jelentős elmaradt haszonnal járna. A 3.42-es verziószámú firmware újdonságairól egyelőre keveset tudni, a Sony japán weboldalán szereplő információk szerint azonban a szoftver része egy, a hardver "biztonsági sérülékenységét" befoltozó tapasz, ami egyértelműen utal rá, hogy a Sony megtalálta a módját, hogyan vértezze fel rendszerét.

Érdekelnek a fejlemények a jailbreak ügyben? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

49.
49.
Jinbobo
#48: Ezt te hol olvastad? Küld el a linket!
48.
48.
barack1
#46: Nem tudom hol látsz te változást, az összes címnél az Xbox360 -ra adtak el többet. Ráadásul az exluziv címekből is az X360 vezet.

A legnagyobb példányszámban eladott PS3 exluzív program a Metal Gear Solid 4, ebből 4.9 millió példányt adtak el.
A legnagyobb példányszámban elkelt X360 exluzív program a Halo 3, ebből 11.13 milliót adtak el.
47.
47.
Mortician
#46: Hol a bizonyíték? Van warez X360-ra, ez tény. Azonban ne gondold azt, hogy ez a 70% valós adat. Magyarországon esetleg.
46.
46.
Jinbobo
#44: Ezek az adatok midig változnak! Összeségében a ps3 játékok az uralkodók!
45.
45.
Jinbobo
#43: Hiába egyszerűbb ha kevesebb hasznuk van! Mint már írtam egy korábbi témában az xboxosok 70%-a illegálisan nyomassa a játékot, a maradék 30%-ával pedig nagyon nem gazdagodnak a fejlesztők!
44.
44.
barack1
#30: Nagyot tévedsz, Az Xbox360 -ra sokkal több progit adnak el, mint a PS3 -ra

Eladott darabszám: [millió]
Modern warefare 2: X360=11.48 PS3=8.47
Modern warefare: X360=8.42 PS3=5.34
World at War: X360=6.46 PS3=4.17
GTA4 X360=7.94 PS3=6.72
Assassin's Creed: X360=4.92 PS3=3.79
Red Dead Redemption: X360=3.27 PS3=2.60
43.
43.
Yami
#30: Látom megy a hasból vagdalkozás...
Aki egy kicsit is jártas a témában az tudja, hogy a fejlesztők az Xbox 360 kedvelik jobban mert lényegen egyszerűbb rá fejleszteni mint a PS3-ra.
42.
42.
Mortician
#30: Ezt azért alátámaszthatnád valamivel, mert csak így kijelentve elég nevetséges...
41.
41.
ptogamer
#34: Akkor ezzel is okosabb lettem ;)En az elejen meg neten lattam videokat de ott mind eredeti lemezrol tettek fel!
36.
36.
Ryo san
#31: Mikor néztél ps árakat legutóbb?11-12-be kerülnek az új játékok,és ha egy két hónaposak már 7 és 9 körül is beszerezhetőek.Jó duma ez hogy drága az eredeti,de pl a jailbreakre nem sajnálják az árát,pedig az sem két fillér.
35.
35.
barack1
#33: Rosszul tudod.
Bármijen eredeti lemez megfelel. Vagyis veszel 1 játékot, és 100 játékkal játszhatsz.
34.
34.
Mathia$
#33: net-ről letöltöd a pc hdd-re onnan usb-vel átmásolod ps3 hdd-re, jailbrakes oendrive be a ps3-ba, játék futtatása a hdd-ről. így működik.
33.
33.
ptogamer
Javitsatok ki ha rosszul tudom de ez a jailbreak nem warez mert kell hozza az eredeti lemez amirol fel kell telepiteni!
32.
32.
barack1
"ezt a kódot is ember írta, így ember fel is törheti"
Elég sokszor olvastam már ezt. Pedig nem igaz. Az emberek könnyen irnak feltörhetetlen védelmet. Most sem a hackerek törték fel a PS3 -at. Valójában ellopták a fejlesztöknek szánt kulcsot. A Sony is és a Microsoft is könnyen meg tudja védeni a gépeit az egyszerű felhasználóktól, de a fejlesztőknek kénytelen adni egy feltőrő kulcsot, mert különben nem lehetne fejleszteni. Aztán, ha egy fejlesztő úgy dönt, hogy csúnyán bántak vele, akkor ellopja a tikos infomációkat, amivel meg lehet kerülni a védelmet. Már az is csoda, hogy a Sony fejlesztői 3 évig ijen jól örizték a fejlesztői kulcsokat.
31.
31.
Gula
Nekem az a véleményem, hogy aki itt hevesen fellép a warez ellen, az k.....a nem a fejlesztőket sajnálja, sokkal inkább az exclusive ps cimeit a többi konzol tulajaitól.
Arról nem is beszélve, hogy a játékok simán beleférnek a luxuscikk kategóriába, pláne a ps-esek (16 ezer körül egy friss játék.). A szegény fejlesztőknek és kiadóknak pedig biztosan nem kell elgondolkodniuk azon, hogy megvegyenek-e maguknak egy bizonyos játékot, avagy sem, szóval ne számitsanak a sajnálatomra.
Nem warezolsz? Dicséretes! Ellenzed? Önző vagy!
A PS nem Isten, sorra jönnek majd a törések.
30.
30.
Jinbobo
Én teljes mértékben a Sonyval vagyok! Védje is meg a ps3-at az illegális tevékenységek ellen! A fejlesztők a ps3-at jobban szeretik mert több hasznuk van belőle! Maradjon is így!!
29.
29.
soap mactawish
hacker.ws. sony.elindult a lavina!!a sony nemfog tudni mit lépni ez ellen és kész!!szélmalomharc!
28.
28.
rda1991
#27: Elnézést, szlovák suliban nem tanítanak magyart :P
27.
27.
Csabb
#23: A röhej az pontos j. Viszont igazad van, mindent megtörnek.
26.
26.
Yami
#22: Ha jól tudom a PS3 Jailbrake bármilyen adathordozóról le tudja játszani a játékokat, akár egy pendrive-ról is. Így még talán olcsóbb is a warezolás mint Xbox 360-on.

A játékletöltések még valóban problémásak, de szerinted mikor feltörték az Xbox-ot akkor egyből mindenhol fent volt minden játék hozzá? Ugyan már, ha a PS3 feltörése életképes, akkor szépen elterjednek majd a neten a játékok is hozzá.

Az anti-warez résszel egyetértek, viszont azt hozzátenném, hogy könnyű úgy a jogtiszta szoftverek fényes páncélú lovagjának lenni, hogy nincs is lehetőséged a warez állományok futtatására.
Ha Xboxod és nem warezolsz, na az már tisztelendő, mert a lehetőség ellenére teszed.
Úgyhogy a PS-esek nagy warez ellenességét kétkedve fogadom, mert már több ismerősömnél tapasztaltam, hogy a PS3 megvásárlása után milyen nagy jogtiszta szoftverpártiak lettek. (Persze csak a PS3-as tartalmak terén, mert PC-n ahol volt rá lehetőségük ott továbbra is mindent warez szereztek be.)
25.
25.
rda1991
#24: Jó jó, ébredezz csak... Ha tényleg azt hiszed hogy lehetetlen lesz feltörve tartani a PS3t akkor nincs miről beszélnünk, szinten aluli lenne :)
24.
24.
dzsiádzsó
#23: Én is csak csóválom a fejemet hogy nem létező dolgokról írogatunk, elhiteti a játékkal, meg majd cfw lesz egy 3 éve meg törni képtelen konzolon, kicsit ébredjünk már föl csacska rózsika álmából srácok....
23.
23.
rda1991
Hát, mit mondjak... Csak a fejemet tudom csóválni az olyan kommentek láttán mint "Nagyon helyes, hajrá Sony!", mivel ez röhely. Először is, mint az már oly sokszor elhangzott, ezt a kódot is ember írta, így ember fel is törheti. Ez mindíg így lesz.

Másodszor is... Kedves Dzsiádzsó :P
"Ja és szerinted csak netről lehet bootolni, az új játék lemezén nem lesz rajta?"
Ha már ennyire osztod az észt, akkor legalább nézz utánna annak amit mondasz. Természetesen lemezeken terjeszteni FW updatet lehet, sőt, már meg is tették :) A PSP esetében ugyanez volt a szitu, vannak játékok amelyek bizonyos FW-t igényelnek. Nem is tartott sokáig míg erre is volt megoldás, hisz bizonyos üyes PSP CFW (custom firmware) feljesztők, amint jött újabb update a Sonytól,ők már dolgoztak is ennek módosított változatán.

Itt ugyanez fog történni. Hiába örvendtek, a cikkből pedig nem tudom h direkt e hiányzott a szarkazmus, mert ezt így kőbe vésni...fura? helytelen? "Végleges és teljeskörű"? Erre a két jelzőre abból jöttél rá hogy "biztonsági sérülékenységét" befoltozó tapasz"? Érdekes...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...